Home - Články - Orionidy, přichází noc splněných snů!

Orionidy, přichází noc splněných snů!

vloženo 17. 10. 2018
čas čtení: 4 minuty

Orionidy, přichází noc splněných snů!

Každý z nás máme tajná přání, o kterých raději s ostatními nemluvíme a tiše doufáme, že se nám jednou splní. O půlnoci z neděle na pondělí, je nejvhodnější čas, poslat své prosby o splnění vašich tužeb k uším vesmírných velikánů. Přichází noc padajících hvězd a splněných snů.

sdílet článek na facebooku

Nebeský lovec cílí na vaše sny

Souhvězdí Orion, ze kterého Orionidy vylétají, je nejvýraznějším souhvězdím zimní oblohy. Uskupením hvězd připomíná mužskou. Toto souhvězdí má jméno podle mýtického lovce Oriona s kyjem v ruce a mečem u pasu, který na obloze pronásleduje Býka, jenž je znázorněn souhvězdím Taruse, se svými dvěma loveckými psy, které vyobrazuje souhvězdí Velký a Malý pes. Nejvýraznější částí Orionova souhvězdí je Orionův pás, který je tvořen třemi hvězdami v řadě za sebou.

Legenda o Velkém Orionu

V řecké mytologii Orion představoval archetyp prvotního lovce. Podle pověsti byl Orion původně divoch. Až, když potkal Side, ženu, která má za symbol granátové jablko, stal se více civilizovaným člověkem. Na ostrově Chios, kde pobývá Dionýsův syn, Oinopion, je pověřen úkolem vybít všechnu divou zvěř. Orion každý den chodí do lesa a zabíjí divá zvířata, aby jejich kožešiny pak položil k nohám Oinopia, muže vína. Každou noc pak spolu pijí, až do rozbřesku. Jeden večer se ale Orion opije vínem příliš a zatouží po Meropé, Oinopovu dceru, o kterou se ucházel. Oinopion se na něj rozhněval a oslepil ho. Zrak mu mohly vrátit pouze první paprsky slunce. Orion se tedy se svou průvodkyní Cedailón, kterou mu na ostrově Lémnos věnoval božský kovář Héfaistos, za Éós, bohyni úsvitu a jejím bratrem Héliem.



Nepromarněte sledovat Orionovi hvězdy splněných tužeb

Orionidy, padající hvězdy, budou nejlépe viditelné o půlnoci 21. října. Právě tato noc je nejvhodnější pro vaše tužby a sny, protože se jedná o nejhojnější meteorický roj, který je spojený s Halleyovou kometou. Orionidy vylétají ze souhvězdí Orionu, ale jejich viditelnost může být na velké ploše oblohy. Jejich každoroční návrat nepřináší jen nebesky nádhernou podívanou, ale také šanci, že hvězdy vyslyší vaše prosby a splní vám vaše nejtajnější přání.

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.