Home - Články - Očekávání ničí váš vztah!

Očekávání ničí váš vztah!

vloženo 8. 3. 2023
čas čtení: 5 minut

Očekávání ničí váš vztah!

Podle východní filosofie jsou očekávání chybou. Nejen v lásce, ale obecně v životě. Tamější lidé zkrátka přijímají to, co jim osud přinese, podřizují se pravidlům společnosti a rodiny, a snaží se sami pro sebe nic nečekat. Je to téměř nepředstavitelné.
sdílet článek na facebooku

Je jasné, že většina z nás by to asi nedokázala, ale přece jen se můžeme z moudrosti dálného východu v něčem inspirovat. Má totiž hluboký esoterický podtext. Svými očekáváními vytváříme velmi silné myšlenkové energie, které dál fungují v neviditelném světě a mohou nám nejen pomáhat, ale také pořádně zkomplikovat život.

Ve východní filosofií je za nejhlubší kořen většiny lidských problémů považováno lpění. Na čem všem lpíme? Seznam je téměř nekonečný – na našem majetku, na vztazích, na své práci, na tom jak vypadáme – zkrátka na všem, co máme nějakým způsobem rádi a co je pro nás důležité. Jenomže moudrost východu tvrdí, že mít rád a lpět je velký rozdíl. I když máme něco upřímně rádi, měli bychom být podle východní filosofie schopni se toho vzdát, pokud je potřeba.

Lpění a očekávání jdou ruku v ruce. Spojuje je silné chtění, neochota vzdát se něčeho, na co máme podle svého názoru nárok nebo co si přejeme. V lásce to často znamená hledání ideálu, který neexistuje. Ale i když léty většinou vystřízlivíme, očekávání zůstávají – jen v jiné formě. Snad není člověk, který by mohl říct, že od svého protějšku nic nečeká.

Čím nám však očekávání tolik škodí?


Nesplněná přání poznačí karmu na několik životů

Očekávání vytváří velmi silnou energii chtění, která se promítá do naší karmy. Očekáváními na nesprávných místech si tedy zaděláváme na problémy.

Když čekáte něco, co vám ten druhý nemůže nabídnout, vede to na obou stranách k negativním emocím. Od těch je už jen krůček k činům, které vám přidají karmickou zátěž, takže je dobré dávat si na ně velký pozor. Ne každý ví, že špatná karma může vzniknout i tehdy, když se navenek nic špatného nestalo. Nemusí létat nadávky ani talíře, nikdo nemusí na nikoho vytahovat nůž, a přesto se vaše osudy mohou pořádně zamotat.

Představte si například muže, který od své ženy očekává, že bude všechen svůj čas věnovat péči o domácnost a děti. Tato jeho představa ideální partnerky je tak silná, že ve fázi seznamování určitě nepřehlédne, jak skvělé cukroví umí jeho nastávající napéct, ale raději si vůbec nepřipouští, že si občas ráda udělá dámskou jízdu s kamarádkami.
Společný život však přinese procitnutí a z nenaplněných očekávání se stanou skryté výčitky. Možná je to gentleman, a tak nebude svoji partnerku příliš nahlas kritizovat, na energetické úrovni však stačí málo, myšlenky mají totiž stejnou sílu jako slova. Pár drobných, ale významných poznámek na adresu toho, že už zas chce jít večer ven, vytvoří mezi partnery atmosféru něčeho nevyřešeného. Jestliže se problém neodstraní včas a nepronikne se do hloubky jeho příčin, budou se muset oba partneři potkat v dalším životě, aby si to vyjasnili. A to se stejným napětím, které si nyní vytvořili, a které časem ještě víc vzroste.


Dvě strany jedné mince

Ve vztahu jsou však vždy dva, a esoterické zákony praví, že podobné energie se navzájem přitahují.
Člověk se silnými očekáváními může v zásadě přitáhnout dva typy partnerů.

Jeden typ je stejný jako předchozí příklad. V tomto případě by to byla například žena, která čeká na svého prince na bílém koni a gentlemanské chování tohoto muže se jí velmi zamlouvá. Pak se bude divit, že jí nepomáhá s dětmi tak, jak si představovala, nebo že chodí pozdě domů z práce. Kvůli svým silným očekáváním přehlédla stejně jako její protějšek něco, čeho si mohla všimnout včas. Mezi partnery tak vzniká velké nedorozumění, které stejným způsobem poznačí karmu obou z nich. Pokud se jim nepovede vyříkat si to v tomto životě, budou se muset podobným způsobem setkat ještě jednou, a snad i víckrát – až dokud se nedopracují ke zkušenosti, že skutečná láska spočívá v něčem jiném, než je naplňování očekávání protějšku.

Druhá možnost je, že tato žena je přesně opačná než její partner. Jejím ideálem je milovat protějšek i s jeho chybami, udělat pro něj vše co může. Bude se pořád přizpůsobovat, až jí po letech rupnou nervy a odejde od něj.
V tomto případě byly energie a karma partnerů rozdílné, a rozdílná je proto i lekce, kterou si ze svého vztahu odnesou. Ona se naučí, že si má víc prosazovat to, co sama chce. V tomto příběhu totiž ani ona nebyla bez očekávání, i když bylo skryté. Čekala, že když bude dělat všechno jen pro toho druhého, pojistí si jeho lásku – a nevyšlo to. On naopak musí pochopit, že by na svých přáních neměl tolik lpět, protože kvůli nim ztrácí šanci na skutečnou lásku.
Tato dvojice se bude muset ještě jednou potkat v příštím životě. Zůstává mezi nimi napětí, které je k sobě opět přitáhne a opět si budou muset ublížit, i když nechtějí.

Řešení je snadné – mluvte o svých přáních!

Zásadní problém spojený s očekáváními souvisí s otázkou: „Proč to dělám a co za to chci?“.
Zeptejte se sami sebe, proč pro svého partnera děláte to, co děláte, ať už je to cokoliv – první co vás napadne je zřejmě to, co vás nejvíc trápí. A zkuste si odpovědět nejupřímněji, jak dovedete!
Proč třeba svému partnerovi do noci žehlíte košile, když jste se mohly raději podívat na film a mohl si to udělat sám? Proč přesunujete pracovní schůzku, abyste partnerku odvezli k doktorovi, když tam jede autobus? Děláte to skutečně nezištně a z lásky? Nebo za to něco čekáte?
A pokud čekáte – co čekáte? A hlavně – ví váš protějšek, že to čekáte? Že neví?
Pak mu(jí) to honem řekněte!


Bojíte se, že to nepochopí? Nebo že se na vás dokonce bude zlobit?
V tom případě máte dvě možnosti: Buď danou věc přestanete dělat, nebo ji začnete dělat skutečně nezištně. Třetí možnost – tedy čekat na oplátku něco, co pravděpodobně nikdy nedostanete, totiž pořádně zatíží vaši karmu!

Očekávání nejsou vždy jen špatné – poznejte, kdy pomáhají a kdy škodí!

Možná si teď říkáte, jestli se musíte vzdát svých představ o lásce, pokud si nechcete zaneřádit karmu. Takhle černobílé to však naštěstí není. V některých situacích jsou očekávání naším plným právem a nic špatného z nich neplyne!
Jen díky nim si například můžete správně vybrat partnera – je důležité mít svá kritéria!
Díky nim můžete včas zařadit zpátečku, když vás protějšek těžce zklame – například vás podvede nebo vám ztropí žárlivou scénu. Něco takového přece od lásky nečekáte!

Klíč k úspěchu je snadný, i když skrytý: Musíte vědět, co chcete, ale zároveň mít jen taková očekávání, která jdou splnit. Problémem totiž nejsou očekávání jako taková, ale to, že čekáme víc, než můžeme dostat, a neřekneme to.
Očekávání jsou v lásce velmi užitečná, když jde například o věrnost nebo spolehlivost. To jsou věci, bez kterých si jen málokdo z nás umí představit partnerské štěstí, a tak je normální, že s nimi počítáme a že si navzájem řekneme, jak jsou pro nás důležité.
Pozor si naopak dejte na skrytá očekávání ideálů, které nemohou existovat – může z nich být víc nepříjemností než užitku!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.