Home - Články - O podzimní rovnodennosti vykročíme do temnoty

O podzimní rovnodennosti vykročíme do temnoty

vloženo 22. 9. 2022
čas čtení: 5 minut

O podzimní rovnodennosti vykročíme do temnoty

Podzimní rovnodennost je předzvěstí období houstnoucí tmy, protože po něm bude Slunce i nadále klesat a zmenšovat se (což se děje již od letního slunovratu), takže noci jsou delší než dny a se změnou ročních období se přiblíží i chlad a smrtící sevření zimy.

sdílet článek na facebooku

Je zajímavé, že na severní polokouli, slunce o dnešní podzimní rovnodennosti vstupuje do astrologického znamení Vah (23.09.2022 - 03:04 hod), které je znamením rozvahy a rovnováhy. Symbol pro Váhy představuje západ či východ slunce, tedy vyjadřuje rovnováhu mezi dnem a nocí.

Každý by měl čelit svým temným stránkám

Jedná se o čas rovnováhy mezi dnem a nocí, než vládu převezme temnota a přinese zimu, tmu a zánik. Tato dualita světla a tmy existuje i v každém z nás a je prostředkem duchovní proměny. Vše musí nejdříve zemřít před tím, než může být znovu zrozeno, každý duchovní vzestup je nejprve podmíněn sestupem a každý, kteří touží po světle, musí nejprve čelit svým temným stránkám a překonat je. Podzimní rovnodennost symbolizuje fázi vnitřní přípravy v procesu osvícení. Připraví tak cestu pro zrození Syna o zimním slunovratu.

Spirituální význam rovnodennosti

Zbytky tohoto esoterického smyslu podzimní rovnodennosti lze jen s námahou nalézt v přetrvávajících tradicích z dob starověkých národů, které je oslavovaly a věděly o jeho skutečném významu. Objevit esoterický význam při pohledu na rituály a tradice není snadné. Existuje mnoho tradic, které byly předávány až dodnes, ale ty se odchýlily od svých původních významů. Různé civilizace a kultury přidaly vlastní příspěvky, které změnily či nahradily původní odkazy, o kterých nakonec ztratily pojem.


Nejen oslava sklizně

Tradičně je podzimní rovnodennost oslavou sklizně, protože léto odevzdalo své plody, které se shromažďují v rámci přípravy na zimu. Existují však i jiné aspekty, které pocházejí z nejstarších posvátných míst, jež poukazují na podzimní rovnodennost: sestup do podzemní jámy osvětlené hvězdou dračího souhvězdí Velké pyramidy v Egyptě, sedm světelných opeřených hadů slézajících z obří pyramidy v Mexiku, obří pyramida Slunce orientovaná podle rovnodennosti, která je postavená nad jeskyni symbolizující podsvětí, a dokonce i obří sochy čelem otočené na západ slunce, který vede k prodlužující se tmě na Velikonočním ostrově.

Hledejte v mýtech

Našim pradávným předkům byla dobře známa úloha temnoty pro spirituální transformaci. Pověrčiví lidé se jí obávají, a mnoho moderních lidí ji zcela ignoruje. Ale v den podzimní rovnodennosti ji lze nalézt v přírodních cyklech, v rovnováze mezi planetami a její stopy najdete tu a tam i v dávných legendách a mýtech, které byly v průběhu času zkresleny.

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.