Home - Články - Lvice Joanne Rowlingová

Lvice Joanne Rowlingová

sdílet článek na facebooku
vloženo 25. 2. 2016

Lvice Joanne Rowlingová

Joanne Rowlingová se narodila 31. července 1965 ve znamení Lva. Její znamení se výrazně promítlo jak do jejího osobního života, tak i literární tvorby. Bojovala a dostala se až na vrchol.



Přes překážky, ale stále vpřed


Životní příběh Rowlingové potvrzuje, že je jako Lvice energickou ženou, které ani v těžkých chvílích nechyběla sebedůvěra. A že těch těžkých chvil v jejím životě bylo hodně. Nejdříve se musela vyrovnat se smrtí matky, která jí zemřela už v pětačtyřiceti letech na roztroušenou sklerózou Poté se její první manželství rozpadlo, a proto se vrátila se dcerou do skotského Edinburghu. Tam psala po kavárnách, protože neměla peníze na vytápění bytu. A když se zbavila života na sociálních dávkách a stala se úspěšnou spisovatelkou, tak byla nařčena z plagiátorství závistivou autorkou Nancy Stoufferovou. Soud nakonec rozhodl v její prospěch. Na to, aby tohle všechno vydržela, tak musela být průbojná a vyrovnaná bytost, která vždy ví, co chce.



Její slabou stránkou je, že někdy přecení své síly a nabere si toho na sebe příliš. Se svou šikovností to však obvykle zvládne. Přesně tak, tomu bylo v době soudních sporů a tlaku na vydání dalšího dílu Harry Pottera, který způsobil autorce přepracování. Ale žena, která si kdysi sáhla až na samé dno, se nevzdala a vytvořila další úspěšné díly. Nakonec po skončení série s Harrym Potterem začala psát úspěšné detektivky pod mužským pseudonymem Robert Galbraith.

Opravdová lvice

Rowlingová má charismatickou osobnost stojící v centru pozornosti světa. Je to průbojná žena, která vždy ví, co chce a také toho dosáhla. Na její cestě jí nezastavila závist, pomluvy a ani soudní spory. A k tomu všemu je ještě originální s velkou fantazií, kterou dokazuje její rozmanité literární dílo. Závěrem můžeme odpovědět na úvodní otázku. Rowlingová je typickou představitelkou svého znamení se vším dobrým i špatným, co k tomu patří.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.