Home - Články - Luna v novu – čas konců a nových začátků

Luna v novu – čas konců a nových začátků

vloženo 20. 4. 2020
čas čtení: 5 minut

Luna v novu – čas konců a nových začátků

Víte, která fáze Měsíce působí na lidi nejsilněji? Hned na druhém místě za magickým úplňkem stojí nenápadný, ale o to zajímavější NOV – a ten nás čeká už co nevidět! Prozradíme vám, co můžete od tajuplné doby novu očekávat a jak nejlépe využít její energie ke svému prospěchu!

sdílet článek na facebooku

Co je to novoluní

V noci ze středy 22. na čtvrtek 23. dubna Měsíc na obloze nehledejte. Přichází totiž tajemná a mystická doba Novoluní, která vyvrcholí ve 4:25 ráno. Luna se v této době bude nacházet ve znamení Býka, stejně jako Slunce, protože v době novu stojí obě tato nebeská tělesa na obloze vždy na stejném místě. To je mimochodem také důvod, proč Lunu za novu nevidíme – je zcela zastíněná jasnou září Slunce. Luna, skryta před našimi zraky, se za novu na obloze pohybuje ve dne a nikoliv v noci, která bude bezměsíční a umožní nám pozorovat na nebi přímo statisíce zářících hvězd a desítky souhvězdí.

To, že v době novoluní Měsíc na nebi nespatříme, však ani zdaleka neznamená, že na nás nepůsobí – právě naopak! Nov je druhou nejsilnější dobou z celého měsíčního cyklu. Tak jako je úplněk vyvrcholením této čtyřtýdenní doby, nov je jejím začátkem a koncem zároveň. A stejné jsou i jeho energie, kterými na nás neodbytně působí a ovlivňuje naše životy.


Ve víru lunárních energií

Toužíte pocítit energii Měsíce na vlastní kůži? Není to vůbec složité! Stačí se zklidnit, vypustit na chvíli z hlavy starosti, udělat si nějaký dobrý bylinkový čaj a sednout si do tmavé místnosti ke svíčce. Pozorujte, jak vás opouští zmatek a chaos všedního dne a místo toho se dostavuje nálada, kterou vám přináší Luna. Může být veselá nebo melancholická, jemná nebo energická, plná vášní nebo klidná. Luna je tajemnou paní našich nálad a pocitů a prostřednictvím meditace a rozjímání se můžete s jejími energiemi dostat do bližšího kontaktu a ověřit si, jak na vás která z nich působí.

Nov je obdobím, kdy většina lidí pociťuje zvláštní uklidnění a něco jako prázdnotu v duši – ovšem jde o pozitivní prázdnotu, něco jako když uvolníte místo pro něco nového a krásného, co má již brzo přijít. Novoluní je totiž dobou, která uzavírá jeden měsíční cyklus a zároveň otevírá nový. Může nám přinést stín nostalgie a snad až smutku, ale stejně tak i novou naději do budoucna. Je to zkrátka doba, která je jako stvořená pro nové začátky!


Čas očisty těla i duše

Nov je ideální dobou pro uvolňující meditaci, která očistí vaši duši od starostí. Je to snadné! Stačí si zapálit bílou svíčku, pohodlně si sednout s rovnou páteří, zavřít oči, soustředit se na svůj dech a na nich nemyslet. Možná si všimnete, že poslední úkol – na nic nemyslet – který bývá jindy pořádně zapeklitý, vám půjde v době novu téměř sám od sebe. Naše duše se čistí díky síle Měsíce a meditací jí jenom napomáháte tento důležitý úkol úspěšně dokončit. Nechte trápení a problémy, ať opustí váš život, dovolte všemu starému a nefunkčnímu, aby odešlo a zmizelo. Místo toho se nyní ve vašem nitru připravuje půda pro nové možnosti – těšte se na ně!

K očistě duše neodmyslitelně patří i očista těla. Nov je proto skvělou dobou pro jednodenní, případně víkendový půst, který zbaví vaše tělo škodlivin, které se v něm nahromadily. Nezapomínejte přitom dodržovat pitný režim, očistná síla vody je přímo magická.

Poselství novoluní zní: „Nechte staré odejít, aby se uvolnilo místo pro nové.“ Rozjímejte nad tím, s čím se ve svém životě potřebujete rozloučit, a nebojte se dělat si odvážné plány do budoucna. Teď nastává jejich čas!


Jak působí nov na vaše znamení?

Novoluní působí na každé znamení trochu jinak. Nejsilněji z celého roku budeme vnímat ten Nov, kdy se Luna nachází ve stejném znamení, v jakém jsme se narodili. Tento týden bude novoluní mimořádně silně působit na všichni Býci – pokud jste to vy, dopřejte si výjimečný večer, který zasvětíte jenom sami sobě a rozjímání o svém životě a přáních.

Narodili jste se v jiném znamení? Ptáte se, kdy nastane ten „váš“ Nov? Bude to někdy v době kolem vašich narozenin, protože jak už jsme si řekli, za novu se Luna ve stejném znamení jako Slunce.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.