Home - Články - Listopadový úplněk v Býku

Listopadový úplněk v Býku

vloženo 17. 11. 2021
čas čtení: 5 minut

Listopadový úplněk v Býku

Krásný úplněk nás potěší v pátek 19. listopadu v 9:57 dopoledne. Úplňkové noci tedy máme hned dvě – jednu před ním a druhou po něm. Budou ve znamení Býka a jejich síla bude opravdu mocná!
sdílet článek na facebooku

Znáte mikroúplněk?

Nejspíš jste již slyšeli o jevu jménem superúplněk, ale věděli jste, že existuje taky jeho protipól? Říká se mu mikroúplněk a poznáte ho podle toho, že Měsíc je na obloze zdánlivě menší než jindy, a to ve srovnání s velikostí superúplňku až o 15 procent. Jak je to možné? Oběžná dráha Měsíce kolem Země totiž není kruhová, nýbrž eliptická. A na této dráze tudíž zákonitě dochází k tomu, že někdy je Luna k zemi blíž a jindy zas dál. Době největšího přiblížení k Zemi se říká perigeum a tehdy máme slavné superúplňky. Naproti tomu doba, kdy je Mesíc na najvzdálenějších místech své oběžné elipsy, se jmenuje apogeum. A právě tehdy se dočkáme takzvaného mikroúplňku. Není to pokaždé stejná doba v roce, opakuje se zhruba po 14 měsících podobně jako superúplněk. Letos můžeme jako mikroúplněk označit hned dva – tento listopadový a pak další 19. prosince 2021.

Postřehnout změny velikosti Luny na obloze chce ovšem dobře cvičené oko – nebo spíš dobrý dalekohled! Možná jste si už někdy říkali, že vám ten superúplněk nijak zvláště veliký nepřipadá, no a stejné je to i s mikroúplňkem. Běžný pozorovatel rozdíl většinou nepostřehne, přesto se jedná o zajímavý a pozoruhodný astronomický jev!


Luna v Býku a Slunce ve Štíru

Tomuto listopadovému úplňku bude vévodit energie dvou protichůdných znamení – zatímco Luna prochází klidným, praktickým a vytrvalým zemským znamením Býka, Slunce máme v nynější roční době v tajuplném, mystickém, ale neméně vytrvalém vodním znamení Štíra. A to nám vytváří napětí mezi dvěma skutečně mocnými a hlubokými nebeskými sílami! Můžeme tedy očekávat opravdu intenzivní příval energie a nahlédnutí za oponu zásadních životních témat.

Otázky, které se nám budou nyní otevírat a témata, jež budeme řešit, se budou týkat rozporů mezi pocity a praktickými záležitostmi, mohou se týkat financí, různých kostlivců ve skříních, ale taky sexuality a erotiky. Bude vrcholit všechno, co se rozběhlo v posledních dvou týdnech od novoluní, a tyto procesy se pak postupně budou uzavírat po úplňku až do dalšího novu.

Mimořádně intenzivně budou tento úplněk prožívat všichni, kdo se narodili ve znamení Býka nebo Štíra, a taky lidé s ascendentem nebo měsíčním znamením v některém z nich. Nejsilnější bude pro ty Štíry a Býky, kteří se narodili až ke konci svého znamení, tedy po polovině listopadu a května.

Po zdravotní stránce nám Luna v Býku ovlivňuje krk a dýchací cesty, takže se vyplatí dávat si v této sychravé době pozor na nachlazení a chřipková onemocnění. Pijte teplé nápoje, nejlépe bylinkový čaj, noste na krku šátek a vyhýbejte se taky přílišnému namáhání hlasivek.


Vášnivá síla na obloze

Úplněk je odedávna taky magickým časem lásky a vášně, a v ní budou mít štěstí především zemská znamení – tedy Býk, Kozoroh a Panna. Venuše, vládkyně erotiky, totiž prochází právě zemským znamením Kozoroha a je v souladu s býčí Lunou. Uran v Býku navíc napovídá, že se můžete v lásce odhodlat k překvapivým činům a bude to mít úspěch. Co třeba dát konečně vašemu idolu najevo, jak moc o něj stojíte?

Z nebeských konstelací nás naopak může trošku potrápit kvadratura Slunce a Luny s Jupiterem ve Vodnáři. To znamená, že úspěch a seberealizaci budeme vidět někde trošku jinde, než bychom možná měli, naše pocity, praktické možnosti a představy o našich cílech nebudou zas tak úplně v souladu a vznikne zde napětí. Bude nás to možná táhnout k různým odvážným nápadům, ale hvězdy radí, že k tomu zatím neuzrál ten správný čas. Raději si užívejte úplňkovou vášeň a zábavu!

|<< < 821 | 822 | 823 | 824 | 825 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.