Home - Články - Listopadový úplněk v Býku

Listopadový úplněk v Býku

vloženo 17. 11. 2021
čas čtení: 5 minut

Listopadový úplněk v Býku

Krásný úplněk nás potěší v pátek 19. listopadu v 9:57 dopoledne. Úplňkové noci tedy máme hned dvě – jednu před ním a druhou po něm. Budou ve znamení Býka a jejich síla bude opravdu mocná!
sdílet článek na facebooku

Znáte mikroúplněk?

Nejspíš jste již slyšeli o jevu jménem superúplněk, ale věděli jste, že existuje taky jeho protipól? Říká se mu mikroúplněk a poznáte ho podle toho, že Měsíc je na obloze zdánlivě menší než jindy, a to ve srovnání s velikostí superúplňku až o 15 procent. Jak je to možné? Oběžná dráha Měsíce kolem Země totiž není kruhová, nýbrž eliptická. A na této dráze tudíž zákonitě dochází k tomu, že někdy je Luna k zemi blíž a jindy zas dál. Době největšího přiblížení k Zemi se říká perigeum a tehdy máme slavné superúplňky. Naproti tomu doba, kdy je Mesíc na najvzdálenějších místech své oběžné elipsy, se jmenuje apogeum. A právě tehdy se dočkáme takzvaného mikroúplňku. Není to pokaždé stejná doba v roce, opakuje se zhruba po 14 měsících podobně jako superúplněk. Letos můžeme jako mikroúplněk označit hned dva – tento listopadový a pak další 19. prosince 2021.

Postřehnout změny velikosti Luny na obloze chce ovšem dobře cvičené oko – nebo spíš dobrý dalekohled! Možná jste si už někdy říkali, že vám ten superúplněk nijak zvláště veliký nepřipadá, no a stejné je to i s mikroúplňkem. Běžný pozorovatel rozdíl většinou nepostřehne, přesto se jedná o zajímavý a pozoruhodný astronomický jev!


Luna v Býku a Slunce ve Štíru

Tomuto listopadovému úplňku bude vévodit energie dvou protichůdných znamení – zatímco Luna prochází klidným, praktickým a vytrvalým zemským znamením Býka, Slunce máme v nynější roční době v tajuplném, mystickém, ale neméně vytrvalém vodním znamení Štíra. A to nám vytváří napětí mezi dvěma skutečně mocnými a hlubokými nebeskými sílami! Můžeme tedy očekávat opravdu intenzivní příval energie a nahlédnutí za oponu zásadních životních témat.

Otázky, které se nám budou nyní otevírat a témata, jež budeme řešit, se budou týkat rozporů mezi pocity a praktickými záležitostmi, mohou se týkat financí, různých kostlivců ve skříních, ale taky sexuality a erotiky. Bude vrcholit všechno, co se rozběhlo v posledních dvou týdnech od novoluní, a tyto procesy se pak postupně budou uzavírat po úplňku až do dalšího novu.

Mimořádně intenzivně budou tento úplněk prožívat všichni, kdo se narodili ve znamení Býka nebo Štíra, a taky lidé s ascendentem nebo měsíčním znamením v některém z nich. Nejsilnější bude pro ty Štíry a Býky, kteří se narodili až ke konci svého znamení, tedy po polovině listopadu a května.

Po zdravotní stránce nám Luna v Býku ovlivňuje krk a dýchací cesty, takže se vyplatí dávat si v této sychravé době pozor na nachlazení a chřipková onemocnění. Pijte teplé nápoje, nejlépe bylinkový čaj, noste na krku šátek a vyhýbejte se taky přílišnému namáhání hlasivek.


Vášnivá síla na obloze

Úplněk je odedávna taky magickým časem lásky a vášně, a v ní budou mít štěstí především zemská znamení – tedy Býk, Kozoroh a Panna. Venuše, vládkyně erotiky, totiž prochází právě zemským znamením Kozoroha a je v souladu s býčí Lunou. Uran v Býku navíc napovídá, že se můžete v lásce odhodlat k překvapivým činům a bude to mít úspěch. Co třeba dát konečně vašemu idolu najevo, jak moc o něj stojíte?

Z nebeských konstelací nás naopak může trošku potrápit kvadratura Slunce a Luny s Jupiterem ve Vodnáři. To znamená, že úspěch a seberealizaci budeme vidět někde trošku jinde, než bychom možná měli, naše pocity, praktické možnosti a představy o našich cílech nebudou zas tak úplně v souladu a vznikne zde napětí. Bude nás to možná táhnout k různým odvážným nápadům, ale hvězdy radí, že k tomu zatím neuzrál ten správný čas. Raději si užívejte úplňkovou vášeň a zábavu!

|<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.