Home - Články - Letní slunovrat přinese noční oslavy

Letní slunovrat přinese noční oslavy

vloženo 17. 6. 2020
čas čtení: 4 minuty

Letní slunovrat přinese noční oslavy

Letošní slunovrat bude v mnoha ohledech jiný než ty ostatní. Především nenastává 21. června, jak jsme se mnozí učili ve školách, ale již 20. června. Navíc přichází v noci, která má být však právě pod jeho vlivem nejkratší z celého roku.

sdílet článek na facebooku

Noční magické oslavy

Letní slunovrat nastává přesně úderem 23 hodiny a 44 minuty, kdy Slunce vstupuje do znamení Raka. Tato noc je nejkratší z celého roku a den naopak nejdelší. Přesto oslavy připadají právě na noc, tak bychom se měli patřičně magicky připravit na slavení v nočních kulisách.

Tma nám přináší mnoho možností pro magické rituály, protože se jedná o slunovrat, nabízí se v první řadě rituály ve spojitosti s ohněm. Ten na nočním pozadí vyniká mnohem lépe a má mnohem silnější energii.

Slunovrat sice otevírá bránu do letního období, ale zároveň bránu k temné části roku, kdy se dny začínají zkracovat a přibývá tmy. Naši předkové proto využívali ohňových rituálů pro posílení sluneční energie, aby vydržela co nejdéle a hřála je svým teplem.


Rituály a věštění z ohně

Máte-li možnost zapálit si někde táborák, pak je to ideální magický spolupracovník. Můžete meditovat při pohledu do jeho plamenů, napsat si kouzlo, které pronesete a pak ho rituálně spálíte v ohni, nebo pomocí ohně třeba věštit, co vás v letním období čeká.

Věštba může probíhat pomocí vidění, kdy se zadíváte soustředěně do plamenů a uvidíte, zda se vám před očima budou míhat konkrétní obrazy. Pro věštění je vhodné použít třeba také odstíny plamenů, kdy každá barva má svou vlastní symboliku (obecně čím zářivější barvy, tím lepší budoucnost). Zkuste si také stoupnout, volně rozpřáhnout ruce a vnímat teplo vycházející z ohně. Pak si představte to, co vás trápí, a sledujte, jak se vlivem síly plamenů postupně daný stresor rozplývá. Jiný rituál může být na posílení vašich přání, kdy si naopak představíte to, co si nejvíce přejete a energii ohně a světla, která zesiluje tvůrčí sílu vašich myšlenek.

Nebudete-li slavit sami, pak určitě vyzkoušejte rituál magického kruhu kolem ohně, kdy se všichni účastníci chytnou za ruce a budou se soustředit na nezdolnou sílu ohně a společně sdílené přání. Můžete takto posílat taktéž lásku třeba celému vesmíru a rezonovat s energií letního slunovratu.


Využijte světlo loučí, svící nebo sirek

Pokud vás mrzí, že si nemůžete užít rituály u táboráku pod širým nebem, tak ještě nemusíte na slavení s magickou kulisou ohně a noci zcela zapomenout. Vzít můžete zavděk například loučemi, které je možné zapálit klidně na balkóně či terase, pokud je to bezpečné. Nemáte-li tuto možnost, pak poslouží i otevřené okno a na něm umístěná svíce, která vám umožní provádět mnoho z výše zmíněných rituálů i věšteb. Důležitá je možnost hledět do plamenů a čerpat z energie tohoto nezkrotného živlu.

Nezapomínejte však na bezpečnost, a pokud si z nějakého důvodu musíte louče i svíčky odříci, pak ještě můžete vždycky škrtnout zápalkou a užít si rituálu či věštění tak trochu minimalisticky. Tím však nebude nijak snížen potenciál tohoto počítání. Letní slunovrat je totiž magický za každých podmínek.

Živel ohně se objeví i díky škrtnutí zápalkou, takže můžete zkusit podpoření vašich přání skrze oheň, očistný rituál nebo rychlé věštění. Možná právě ona nutnost přidat do svých kouzel i rychlost, přinese zároveň adrenalin, který má také velmi zajímavé účinky na zesílení energie vašich prožitků.

|<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.