Home - Články - Léčivky podle zvěrokruhu

Léčivky podle zvěrokruhu

vloženo 26. 4. 2021
čas čtení: 4 minuty

Léčivky podle zvěrokruhu

Věříte léčivým bylinkám, a i když zrovna netrpíte žádným neduhem, bez oblíbeného čajového rituálu by se vám zdál den chudší? Některé bylinky se dají užívat i preventivně, a pokud ještě sáhnete po té odpovídající vašemu znamení, tak uděláte dobře dvojnásob.

sdílet článek na facebooku

Berani ocení řebříček
Berani často trpí vysokým tlakem a problémy se zažíváním, protože mají extrémní tah na branku a málokdy umí zvolnit a odpočívat. Ideální bylinkou je pro ně proto řebříček, ten umí nejenom zapůsobit na jejich tlak a zažívání, ale dodat klid i jejich mysli. Navíc jim bude dělat dobře i jeho nahořklá chuť.

Býci se osvěží mateřídouškou
Býci jsou většinou požitkáři. Když už se do něčeho dají, většinou neví, kdy přestat, a to ve všech oblastech života. Umí si pochutnávat na vydatných jídlech, a pak třeba celou noc pracovat a nedat si zase vůbec nic. Jejich tělo i mysl proto dozajista ocení trochu té mateřské péče, kterou jim může dodat právě mateřídouška. Ta působí na psychiku, trávení nebo dýchací potíže.

Blíženci fandí řepíku
Pro blížence je v životě zásadní komunikace, proto by měli sáhnout po řepíku, který dělá dobře jejich hlasivkám, krku i celému dýchacímu ústrojí. Navíc jsou rychlí ve všech směrech a často pod tlakem, proto ocení i účinky řepíku na trávení a celkové zklidnění.

Rak by měl objevit kontryhel
Raci jsou mateřská znamení. Důležitá je pro ně rodina a zázemí. Pro ženy je kontryhel zásadní bylinkou, kterou mohou užívat klidně preventivně každý den. Sáhnout po ní ale mohou i muži, neboť má výborné účinky na svaly a srdce, kde raci také mohou cítit v souvislosti s přetěžováním a stresem potíže.


Lev obdivuje šípkovou růži
Lvi se nespokojí jenom tak s něčím. I mezi léčivkami mají rádi takovou, která krásně voní, vypadá a chutná, a ideálně má i punc toho luxusu. Růže je královna mezi bylinami, a ta šípková se navíc honosí účinky na pleť, krev, stejně jako nervovou soustavu. Naši předci navíc dokonce věřili, že by mohla účinkovat i na vzteklinu.

Pannu zklidní heřmánek
Panna si často dělá až zbytečné obavy, přehnanými požadavky týrá sebe i druhé, proto je pro ni ideální bylinkou heřmánek. Ten jí dovede dodat potřebného klidu a zároveň posílit i tělo, tam kde mohou být již potíže pramenící z přílišného stresu. To je především oblast trávení, dýchání, ale třeba i problémy s různými záněty.

Váhy si potrpí na přesličku
Váhy mohou mít tendenci k problémů s ledvinami a močový měchýřem, zvláště proto, že často vyžadují svět v dokonale idylické podobě. Výbornou bylinkou je pro ně přeslička, zázrak starý několik tisíc let, který dovede léčit nejenom výše uvedené problémy, ale dělá dobře i pleti nebo vlasům.

Střelci by hlasovali pro lípu
Střelec by hlasovali pro lípu, nikoliv proto, že je to náš národní strom, ale především proto, že jim budou dobře dělat zklidňující účinky lípy. Ta působí hojivě na oběhové ústrojí, umí si poradit s nachlazením i trudomyslností.


Štír zvedá palec pro jitrocel
Štír je zvyklý si všechno prozkoumat a má velkou intuici. Bylinka, která dovede udělat dobře jeho tělu i mysli je jitrocel. Ten působí hojivě na pleť i veškeré sliznice, povzbuzuje, a navíc má velmi silný antibiotický účinek.

Kozoroh souzní s kopřivou
Říká se, že kopřivu mráz nespálí, a tato nezdolnost je kozorohům rovněž vlastní. Často však pro samou práci zapomínají sami na sebe a mohou mít problémy s vyčerpáním nebo krevním oběhem. A právě na to kopřiva výborně funguje.

Vodnář obdivuje chrpu
Vodnáři potřebují svobodu a dovedou je tížit jakákoliv omezení. Často pak u nich mohou vznikat různé bloky na těle i na duši. Na problémy se špatným viděním, dýchací potíže nebo svalové napětí, stejně jako špatnou náladu dovede dobře pomoci nebesky modrá chrpa.

Rybě učarují bezinky
Ryby jsou tak trochu čarodějky. Život má pro ně vždy ještě jeden rozměr. Často však mohou upadat do depresí nebo trpět různými zdravotními obtíži souvisejícími s duševním napětím nebo alergiemi. Výborně je v tomto ohledu dovede povzbudit čarovná bezinka.

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.