Home - Články - Láska je silnější než pověry

Láska je silnější než pověry

vloženo 2. 5. 2023
čas čtení: 3 minuty

Láska je silnější než pověry

Někomu přijde květen jako nejromantičtější měsíc. Ten, kdo však uvažuje o svatbě, zvážní, nebo dokonce dostane strach. Vybaví se mu pověry, že svatby v květnu nepřinášejí nic dobrého. Pokud by náhodou chtěl staré zvyky překonat, jistě se najde v okolí někdo, kdo se mu to bude snažit rozmluvit.

sdílet článek na facebooku

Svatba v máji, do roka máry

Tato nepříliš povzbudivá lidová zkušenost dokazuje, proč se většina těch, co ji znají, květnovým svatbám vyhýbá. Naši předkové ještě také říkali - nevěsta na máry. Tyto pověry jsou známy už několik století a vznikly zřejmě kvůli tomu, že ženy musely v rizikovém období těhotenství pracovat těžce na polích, případně se jejich děti rodily do nepříznivého zimního období, kdy bylo těžké přežít i pro dospělé.

Máj – lásky čas

Dnešní doba však sebou nese touhu překračovat stará omezení, proto se najde mnoho svatebních agentur, které vám budou svatbu v květnu naopak doporučovat. Zvláště proto, že v tuto dobu snáze seženete volné termíny pro obřad, hostinu a další věci, které souvisejí se svatbami.

Častým argumentem také bývá nádherná kvetoucí příroda, snaha napravit křivdu, která máji upírá svatby, ale i to, že od vás nebude oddávající spěchat hned k další svatbě. Jenomže… Kdo je pověrčivý, tak tohle všechno nestačí, a pokud v koutku mysli budete nosit obavu, pak se rozhodně vyplatí zvolit raději jiný termín.


Svatba je totiž sama o sobě dosti stresující a ještě si stres znásobit varovně vztyčenými prsty vašeho okolí, zrovna nemusí být to pravé ořechové.

Láska v době květů

Bájní Keltové ostatně s tímto dilematem problémy neměli. V této době se naopak ti, co si byli zaslíbeni, vydávali do lesů na zkušenou, a pokud jim to i po měsíci společně klapalo, teprve se strojila veselka. Můžete se tedy nechat inspirovat a dopřát si romantický máj – lásky čas pro novomanželství na zkušenou. Akorát namísto lesa bude zřejmě pohodlnější zvolit zázemí vašeho domova.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.