Home - Články - Květnový úplněk ve Štíru

Květnový úplněk ve Štíru

vloženo 1. 5. 2023
čas čtení: 6 minut

Květnový úplněk ve Štíru

V pátek s magickým datem 5. května 2023 v 19:33 nastane výjimečný úplněk ve znamení Štíra. A bude i polostínové zatmění Měsíce!

sdílet článek na facebooku

Úplněk plný vášně a smyslnosti

Květnový úplněk má vskutku magickou moc! Přichází v čase největšího rozkvětu přírody, v májovém čase lásky. A tomu nahrává i nynější měsíční znamení, kterým je Štír. Právě on je přece nejvášnivější znamení celého zvěrokruhu! Takže se můžete těšit na romantický úplněk ve znamení lásky, romantiky a snad i žhavé erotiky!

A pro koho bude tento úplněk nejsilnější? Zvláštní význam bude mít nejen pro všechny Štíry, ale taky pro Býky, protože právě oni teď slaví své narozeniny a Sluníčko se nám nachází právě uprostřed tohoto smyslného a požitkářského znamení, jakým Býk je!

Magická moc pětek

Úplněk přichází ve vskutku magickém datu pátého pátý. A to navíc ještě v pátek! Číslo 5 je v numerologii číslem tvořivosti, zvědavosti a vnímavosti. Je to číslo dobrodruhů a lidí, kteří rádi poznávají svět. Pětka se však vztahuje i k lásce, protože planeta lásky Venuše při svém pohybu na obloze zdánlivě opisuje dráhu v tvaru pěticípé hvězdy. A navíc je pátek dnem v týdnu, který je odedávna zasvěcen Venuši!


Tento úplněk je tedy jako stvořený nejen pro milostná dobrodružství a seznamování, ale taky pro kouzla lásky!

Přičarujte si lásku

Můžete vyzkoušet například svíčkovou magii, zapálit si červenou svíčku, vyzdobit stůl květinami a soustředit se po celou dobu hoření svíčky na podobu ideálního partnera, kterého byste rádi našli. Představujte si co nejživěji všechny vlastnosti, které by měl mít, ale i to, jak se vedle něj budete cítit a co byste spolu chtěli prožívat. Dělejte to tak dlouho, jak vám říká intuice a pak svíčku zhasněte. Pro ještě větší sílu pak opakujte každý pátek, až dokud postupně nespálíte celou svíčku – nebo dokud se vytoužená osoba neobjeví!

Ale pozor! Raději nezkoušejte přičarovat si lásku konkrétního člověka, to už totiž hraničí s manipulací a černou magii, a takové kouzlení svému původci hodně znečistí karmu! Mnohem lepší je vysnít si, jaký by váš milovaný nebo milovaná měli být – a věřte tomu, že přesně taková osoba se ve vašem životě již brzy objeví!

Tajemný keltský svátek

Datum 5. května je navíc starobylým svátkem Keltů, jménem Beltine, který však má kořeny zřejmě ještě dávněji v záhadné kultuře stavitelů megalitů (mezi ně patří například známý Stonehenge v Anglií). Je to den přesně v polovině mezi jarní rovnodenností a letním slunovratem a kdysi to byl svátek lásky a života, přivítání teplé a krásnější poloviny roku. Bylo zvykem pálit vatry a tančit až do rána.


Že vám to něco připomíná? Ano, datum Beltine se později pro zjednodušení přesunul na předvečer 1. května a z něj pak vznikly naše Čarodějnice. Původní datum však bylo o pár dní později, a když na toto datum navíc vychází úplněk, je jeho síla přímo neodolatelně magická!

Zatmění Měsíce na hranici viditelnosti

A to ještě není všechno! 5. května 2023 večer budeme moct pozorovat polostínové zatmění Měsíce! A to hned při východu Měsíce, což je přibližně kolem 20:30, podle toho, ve které části republiky se nacházíte. Úkaz se skončí kolem půl desáté a v maximu bude hned při východu Luny.

Pozorování polostínového zatmění si ovšem vyžaduje velmi pozorné oko a je možné, že si ho takhle brzy večer, když je ještě poměrně světlo, ani nepovšimnete. Polostínové zatmění má totiž podobu pouze částečného stínu, asi jako kdyby přes Měsíc procházel jemný oblak, nikoliv černý stín. A navíc pro tentokrát stín zakryje pouze část měsíčního disku. Ale i tak se vyplatí se podívat!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.