Home - Články - Královská konjunkce Saturnu a Jupitera po 397 letech!

Královská konjunkce Saturnu a Jupitera po 397 letech!

vloženo 20. 12. 2020
čas čtení: 5 minut

Královská konjunkce Saturnu a Jupitera po 397 letech!

21. prosince v podvečer dojde k nebeskému úkazu století. Král Saturn a princ Jupiter si podají ruce a nastane konjunkce. K tak těsnému přiblížení obou těchto planet došlo naposledy v roce 1623 a znovu se tak stane až v roce 2080. Astrologové středověku nazývali toto přiblížení obrů Královskou konjunkcí. Co vnese do našich životů? Převratné změny!!!

sdílet článek na facebooku

Kdy, kde a kdo

Kdo všechno si dá dostaveníčko na nebeském jevišti? Jedná se o obra Jupitera, nositele štěstí a hojnosti, se svými měsíci Io, Europa, Ganymees a Callysto – a na schůzku přijde druhý titán naší soustavy Saturn, cestovatel a posel, pohyblivý element, který nenechá vesmír v klidu, se svou rodinkou měsíců Titanem, Rheou, Thetys, Dione, nebo i s další drobotí podle kvality vašeho dalekohledu. Dostatečná tma a přiblížení nastane kolem 17. hodiny a svorně pak zapadnou už v půl sedmé večer. K nalezení budou obě tyto planetární rodinky těsně nad jihozápadním obzorem. Pozorování bude nejefektivnejší z vyvýšeného místa, kde vás nebude rušit světelný smog měst. Bude to prchavý zážitek, ale za hodinu a půl po setmění máme přece jen slušnou šanci.

Vánoční hvězda přijde o slunovratu

Betlémská hvězda byla jen jedna v historii, proto užíváme pojem vánoční, ale možná nám přinese tak převratnou změnu, jako ta, o níž se vypráví v Bibli. Jedna z teorií o astronomickém původu Betlémské hvězdy, je právě možná konjunkce Jupitera a Saturnu a jejich přidružených těles. Odehrálo se to v roce 7 před naším letopočtem. Tehdy se planety setkaly na vzdálenost jednoho stupně, a stalo se tak dokonce třikrát během uvedeného roku (v květnu, září a prosinci). I letos může sdružení těles vypadat jako vánoční hvězda zvěstující narození Spasitele. Je to příležitost se na ni duchovně připravit, například půstem a meditací, a až se nám poštěstí tento jev spatřit, prožít jej tak intenzivně, jak jen můžeme. Má moc nám do života přinést nový vhled na náš dosavadní život, patřičnou míru sebekritiky a zpytování, a tím pádem očištění, které Vánoce přinést mají, pokud si na nich dáme záležet nejen po materiální stránce. Říká se, chytrému napověz, hloupého trkni, a my věříme, že nikdo z vás trknout nepotřebuje…


Shodou vesmírných okolností, které se nikdy nedějí jen tak, se to letos stane tři dny před Vánoci, a právě v den, kdy nastává zimní slunovrat. Slunce na své pouti dosáhne krajního bodu obratníku Kozoroha, přestane se vzdalovat a otočí svou božskou tvář zpátky k nám. Té kosmické symboliky je tedy opravdu hodně. Něco důležitého se děje.

Co se tedy děje?

Jupiter je nositel hojnosti, štěstí, peněz a hmotného zabezpečení vůbec. Je trochu požitkář a chystá nám i pasti. Tím, jak nás zavaluje dostatkem, nechává nás, abychom si v pohodlíčku mysleli, že jsme na světě jen proto, abychom si užívali. Vypadá astrologicky jako velký kamarád, ale nemusí to být pravda. Může z nás udělat čuníky, kteří se topí ve svém vlastním šrotu a rozkoší zapomenou včas vyskočit ven. A tak v blahobytu a otupění mysli ukončí svůj život. Jupiter nám říká, že i po koronavirové krizi se nám stále bude dařit velmi dobře, lépe než většině světa a většině lidí v minulosti, ale také nás varuje, že i Řím, který dobyl celý svět, skončil v rozkoši, přežírání, orgiích a úpadku.

Saturn nenechá živou bytost vydechnout. Přináší nové zprávy z božských úrovní. Je to neposeda a revolucionář. Míchá city a vášněmi tak, abychom si nezačali myslet, že to, co žijeme, bude trvat věčně. Je nositelem velkých změn. Přináší zlom do života jednotlivce, ale také do života celých států a společenství. Právě on dává dost silně tušit, že Jupiter v této konjunkci neznamená jen klídek a pohodu. Saturn dává jejich spojení příchuť pepře a pálivé papriky. Je tedy možná změna vládnoucího uspořádání i reformy právního systému, přijetí nových zákonů. Předávání vlády je vždy spojeno s velkými změnami i v osobních životech.


A protože se Královská konjunkce odehraje ve vzdušném znamení Vodnáře, profoukne naše životy pořádný průvan. Je jasné, že začíná nová éra, kdy namísto materiálních hodnot začnou být podstatnější hodnoty mentální. Musíme se připravit na osobnosti s novátorskými postoji, i na to, že společnost je bude chtít následovat. Jak se říká, „Kdo chvíli stál, už stojí opodál.“

Máme se bát?

Ne! Přichází, to, co jsme potřebovali. Nebojme se, nebudeme strádat hladem, zdravotní krize se vyřeší, stává se motivací pro vědu, aby nabídla nové cesty. Prověří se vztahy: Pokud nám záleží na lidech kolem nás, buďme ohleduplní. Nic nepřinese snaha planě revoltovat tím, že nebudeme respektovat domluvená hygienická pravidla. Všichni jsme na duchovní úrovni jednou bytostí se společnou radostí i bolestí, vyrůstáme z jediného kosmického základu. Mělo by nám záležet na druhých jako na sobě samých, měli bychom respektovat odlišné názory, nebýt nenávistní, pomáhat si. Královská konjunkce signalizuje začátek doby, kdy máme vykročit ze stínu osobních zájmů, propojit se s druhými, spolupracovat.

Máme šanci být méně konzumní a ozdravit se, být jako lidé i jako národ v lepší kondici. Roh hojnosti Jupitera je korigován Saturnem a Vodnářem a nebudou se nám z kornoutku sypat „do huby pečení holubi“ tak, až v dobrotách zapadneme po uši, ne, ne, Jupiter se o nás sice postará, ale tak abychom měli, jak se říká, „akorát“ Těm z nás, kteří jsou zvyklí na nadbytek a žijí hodně materiálně, se to nebude líbit a budou to chápat úkorně. Nová doba snad dovolí přijít k rozumu i jim. Je to šance.


A láska? Bez ní by ani vesmír nedržel pohromadě. Je to síla, díky které tu ještě jsme, což je důkaz, že ji stále máme. Zatím ano. Královská konjunkce dává signál, že skutečná láska vydrží. To, co se jako láska jen tváří, ale má sobecký základ, zanikne. Saturn nás vede i citově do určité rozpolcenosti. Pokud jsou lidé pohromadě kvůli majetku, důvod zanikne, vztah se rozpadne. Ale pokud jsou třeba i majetní, nicméně mají i jiná, hodnotná pouta, vztah vydrží. Vznikne mnoho nových pracovních spojení, nových přátelství, nových lásek. Kdo bude jen remcat, ale nebude nic dělat, může se cítit vyloučený ze společnosti. Vodnář odfoukne přetvářku, nic nepůjde zamaskovat a skrýt. Ukáže se, kdo je kdo. Proto je dobré najít tu nejlepší variantu svého já. Uvažujme takto: Až mě nová etapa odmaskuje, chci se líbit sám sobě i druhým. A tím nemyslíme šminky. Nadechněme se a vkročme odvážně do této nové doby, nové šance. Jupiter nám nedá padnout, Saturn nás vypere jako pračka, Vodnář odvane staré a nepotřebné krámy a názory – a slunovrat a nastávající Vánoce nám k tomu dají do srdcí světlo. Pojďme na to!

Autor článku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.