Home - Články - Kouzelné zatmění Luny bude přát magii

Kouzelné zatmění Luny bude přát magii

vloženo 4. 6. 2020
čas čtení: 3 minuty

Kouzelné zatmění Luny bude přát magii

Po delší době nás dnes v noci čeká polostínové zatmění Měsíce a vzhledem k tomu, že bude zároveň úplněk, můžeme se těšit na skvělého magického patrona, který umocní naše kouzla. Zároveň i ti, kteří nemají ještě s magií žádné zkušenosti, mohou zatoužit nějaké to kouzlo vyzkoušet.

sdílet článek na facebooku

Magický výhled

Těšit se můžeme v první řadě na magickou kulisu Úplňku ve Střelci (5.6.2020, ve 21:12), kdy měkké bílé měsíční světlo bude dopadat všude okolo a inspirace bude právě tak všudypřítomná. Zvláště pro kouzlení. Jedinečnost noční oblohy bude umocněna polostínovým zatměním na hranici viditelnosti pouhýma očima.

Jeho maximální fáze nastává při východu Měsíce, svá kouzla bychom tedy měli směřovat ideálně do období kolem deváté hodiny večerní, kdy měsíc vychází a období zhruba do půl desáté večer, kdy přesně 21 hodin a 25 minut dochází k největšímu přiblížení úplňku k plnému zemskému stínu.

Zkuste si vyhlídnout nějaké místo, odkud můžete měsíc pozorovat a zároveň, kde by se vám dobře prováděla kouzla. Nezapomínejte při tom však na bezpečnost, ideální je třeba vlastní zahrádka, balkon, terasa nebo klidně okno z obýváku či půdy, pokud z něj máte odpovídající výhled. Důležité je, aby vás nikdo nerušil a mohli jste se plně soustředit, protože pokud se vám podaří navázat s úplňkem ono pověstné magické spojení, bude pro vás tím pravým inspirátorem, který podpoří vaše kouzla.


Nezapomínejte ani na vhodné oblečení, barva mágů bývá sice často uváděná černá nebo fialová, ale v této měsíčné noci byste měli raději sáhnout po bílé. Je to barva bílé magie a také barva měsíce. Ideální jsou přírodní materiály len nebo bavlna. Třeba takové dlouhé bílé vzdušné šaty mohou být to pravé. Vyzkoušet můžete i kouzlo nahoty a užít si koupel v měsíčních paprscích.

Síla slova

Úplněk vždycky přeje umělcům, zvláště těm, co tvoří pomocí slov. A takovou magickou múzou je i pro příznivce magie, kteří se se chystají napsat svá první kouzla. Kouzla je sice možné čerpat z různých pramenů, ale ta vlastnoručně napsaná jsou přece jenom nejsilnější.

Sepsání kouzla přitom není jen tak, nejenže by se mělo rýmovat, aby mělo správný charakter zaříkávadla, ale mělo by být i plné expresivních slov, které mají silný náboj. Zároveň by mělo dávat smysl a směřovat k tomu, co si přejete.


Psaní kouzla se tedy moc od psaní poezie neliší, poezie má působit na imaginaci čtenáře, kouzlo zase přímo na imaginaci vesmíru. Proto si dobře promyslete, co si budete ve svém kouzlu přát. To dobré vesmír pěkně vykreslí v náležitých barvách a znásobí, to zlé, co byste přáli někomu jinému, by se však vrátilo vám.

Forma zaříkávadla je důležitá kvůli tomu, že pro silnější efekt je dobré číst kouzlo na hlas a rýmovaná forma mu dodává ten správný výraz. Navíc si díky ní můžete kouzlo i zapamatovat a může vám pomáhat třeba v těžkých chvílích.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.