Home - Články - Kouzelné velikonoční květiny

Kouzelné velikonoční květiny

vloženo 21. 4. 2019
čas čtení: 4 minuty

Kouzelné velikonoční květiny

K jaru neodmyslitelně patří květiny, které rozzáří přírodu i domov. Květiny ale nejsou jen krásné, mají svou symboliku a tajnou moc. S jejich pomocí se dá léčit, přijít ke štěstí i odvrátit zlá kouzla.

sdílet článek na facebooku

Kočičky
Jedním ze symbolů Velikonoc jsou větvičky jívy, přezdívané kočičky. Ty v našich končinách nahradily palmové ratolesti, jimiž byl Ježíš vítán při svém příjezdu do Jeruzaléma. Kočičky se světily o Květnou neděli, čímž získaly kouzelnou moc. Byly lékem proti zimnici, přidávaly se kravám do krmení, aby dobře dojily, hospodář je schovával pod krov a zasazoval na kraj pole, aby obydlí nezasáhnul blesk a úrodu nepotloukly kroupy.

Vrba
O Velikonocích se dívky a ženy chodily česat pod velkou vrbu, aby měly v následujícím roce pevné a zdravé vlasy. Vrbovým proutkem se také podle starých pověr dala otevřít o Velkém pátku skála, které ukrývala poklad. V neposlední řadě se z vrbových proutků pletly pomlázky. Vyšlehání vrbovou pomlázkou pak mělo zaručit zdraví, čipernost a dobrou náladu.

Kopřiva
I obyčejné kopřivy mají na Velikonoce své nezastupitelné místo. Namleté se přidávají do nádivek a dalších pokrmů. Mladé kopřivy mají obrovskou sílu, jelikož dokáží z našeho těla odvést toxiny. Pokud odvar z kopřiv přidáte do vody během vytírání podlahy, vyženete tak ze stavení negativní energii.



Zlatý déšť
Fosythia (známější jako Zlatý déšť) nám oznamuje, že jaro už je konečně tady. Přineste si proto pár jejích větviček domů a nechte je rozkvést ve džbánku s vodou. Tato květina dokáže dodat optimismus, jelikož připomíná krásu jarního sluníčka. Ověšená kraslicemi je nedílnou součástí velikonoční výzdoby.

Narcis
Narcis je v našich končinách jedním z poslů jara. Východní kultury ho za považují za symbol lásky a oddanosti. Podle lidové magie by ho měl mít v ložnici ten, kdo si přeje potomka. Pro štěstí zas musíte narcis utrhnout a nosit ho, co nejblíže k srdci, třeba v náprsní kapse.

Při velikonoční výzdobě svého příbytku proto nehleďte jen na vzhled rostlin, ale zamyslete se i nad tím, čeho byste chtěli dosáhnout. Správný výběr květin vám v tom dokáže pomoci!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.