Home - Články - Kdy k nám mluví anděl strážný

Kdy k nám mluví anděl strážný

vloženo 13. 6. 2023
čas čtení: 7 minut

Kdy k nám mluví anděl strážný

Kdo věří ve svého anděla, může projít i nad propastí po tenkém vlasu. Může projít vřavou bojovníků nezraněn. Může klesnout pod myslitelnou úroveň a opět vstát. Kolem andělů strážných existuje mnoho podivných teorií. Jim je to jedno. Podstatné je, zda máme dobrou vůli s nimi komunikovat.

sdílet článek na facebooku

Posel boží, posel života

Slovo angelos znamená boží posel. Je to prodloužená ruka boha – vesmíru, která podporuje to božské v nás. Co to je? Život a láska k životu. Podporování všeho, co životu slouží. Láska k lidem, zvířatům a přírodě, soucit, empatie, pomoc druhému. Vůle napřená dobrým směrem. Jednání podle nějakých důležitých hodnot, jakými jsou například poctivost, pravda a čest.

Anděl je stvořitelem poslaná duchovní bytost, která vyzařuje velké kvantum lásky. Je to energie, která vás podpoří, když klesáte, když si zoufáte. Dostali jsme shora dar, ale to, zda ho v životě použijeme, záleží na tom, zda jsme schopni ho přijmout. Stačí ten dar „rozbalit“ a „otevřít krabici“. Prostě si ho vzít.

Trocha historie

Nejstarší svědectví kontaktu s anděly se zachovalo z devátého století. To je však dáno jen faktem, že se rozšířilo písmo. Andělé byli uctíváni mnohem dříve než svatí, a pravděpodobně byli ve formě duchovních ochránců uznáváni i v předkřesťanských náboženstvích.


Nejstarší uctívaný anděl je zřejmě Michael. Zvyk zasvěcovat některý den v roce andělům, se rozšířil v 15. století ve Španělsku. V roce 1518 jej potvrdil papež Lev X. oficiálně. Roku 1608 pronikl svátek na území ovládané Habsburky a 1670 jej stanovil papež Klement X. na 2. října. Váš anděl strážný bude jistě rád, když si na něho ten den vzpomenete, ale stejně tak bude rád i jakýkoliv jiný den. Jeho radost je vaše radost. Pokud vaše cesta vede ke světlu, ví, že jeho věrný cit k vám má smysl.

Kolik andělů se vejde na špičku jehly?

O to už se hádali teologičtí učenci. Váš anděl vás prosí – takhle vůbec nepřemýšlejte. Záleží jen na lásce v člověku a touze žít život, který je také darem. Všechny ty teorie o armádách andělů, snaha zapamatovat si jejich jména, hodnost v andělské armádě, nebo dokonce řídit se tím, kterému dni v týdnu vládne který… V pondělí se modlit k jednomu, v pátek k jinému… A pokud možno se snažit naklonit si jejich šéfa, toho nejsilnějšího anděla. No tak! Láska nemá klotové rukávy a andělé taky ne, myslíte si, že mají nějaké kanceláře na ministerstvu andělování, kde vládne pan ministr a ostatní ho poslouchají? Že má každý svůj přidělený referát? Člověk nemusí být učenec ani zapálený esoterik, ať už to slovo znamená, co chce, aby přijímal lásku svého anděla. Pro vás je důležitý ten váš, ostatní nechte být. Láska je prostá. Ty nejmoudřejší věci jsou prosté. Andělé jsou prostí. Pokud s nimi chcete mluvit, buďte prostí jako děti.


Kdy chce získat vaši pozornost

Nečekaně ucítíte vůni, která nemá odkud vycházet. Na jazyku můžete cítit sladkou chuť, když jste několik hodin nic nejedli a nepili. Uslyšíte cinkání, hudbu či zpívání hlasů, které vychází neznámo odkud. Pocítíte příval lásky, která vás zalije. Pocítíte pojednou štěstí z existence. Potkáváte krásné lidi, kteří se vám líbí a máte k nim kladné pocity. Slétávají se k vám ptáci a nebojí se, nebo se zastaví srnečka a sleduje vás pozornými zraky. Anděl je s vámi stále, ale v tuto chvíli s vámi mluví. Ukazuje vám hodnotu toho, co jste dostali – tento život, a říká vám, že je třeba o té kráse vědět, uvědomovat si ji, abyste ji mohli žít. Jinak zůstane tím nerozbaleným dárkem. Protože na obdarování jsou třeba dva: dávající a obdarovaný.

Náš nejlepší přítel

To je anděl strážný. Nečeká na díky a dělá svou práci. Může ji však dělat mnohem líp, pokud s ním budete mluvit. Protože rozmlouvat znamená věřit. Hovořte s ním co nejčastěji, v duchu nebo nahlas. Zazpívejte mu píseň. Věnujte mu ji – a když ji pak někde uslyšíte, budete vědět, že je s vámi. V naší současnosti se traduje pěkná příhoda z Brna. Zdravotní sestra se vracela z práce „Myší dírou“ – podchodem pod vlakovým nádražím. Uviděla partu chlapů, kteří se přibližovali a stahovali kolem ní. Bylo jasné, že ji chtějí okrást. Jak byla zvyklá, poprosila anděla strážného o pomoc. Chlapi se pomalu odflinkali ke stěnám a nechali ji projít. Jakmile prošla, uslyšela křik: přepadli někoho, kdo šel za ní. Volala ihned 158 a později přišla vypovídat do protokolu. „Kdo byl ten vysoký muž v bílém, co šel s vámi?“ zeptal se jí vyšetřující. Řekla podle pravdy, že šla sama. Ale ve svém nitru to věděla.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.