Home - Články - Géniové podle zvěrokruhu

Géniové podle zvěrokruhu

vloženo 20. 2. 2019
čas čtení: 4 minuty

Géniové podle zvěrokruhu

Fascinují vás vědecké objevy, nesporný umělecký talent a díla věhlasných autorů? Kdy se narodili slavní géniové podle zvěrokruhu? Kdo je vlastně výjimečný? Jak řekl Hermann Bahr: Génius je ten, koho jako první napadne něco zcela samozřejmého“!

sdílet článek na facebooku

Leonardo Da Vinci (BERAN)
15. dubna 1452 – 2. května 1519

Světově proslulý malíř, sochař, architekt, hudebník, spisovatel, ale také vynálezce a konstruktér se narodil ve znamení Berana. Díky temperamentu, činorodosti, bojovnosti, nadšení a silné vůli se proslavil jako málokdo. V čem ještě vynikal? Psal levou rukou zrcadlově obráceně zprava doleva. Jeho díla a vynálezy předčily svou dobu.

Sigmund Freud (BÝK)
6. května 1856 – 23. září 1939

Fenomenální lékař, psycholog a zakladatel psychoanalýzy pocházel z moravského Příbora. Býk se vyznačuje jasným pohledem na věc. Díky své houževnatosti, smyslnosti a tvořivosti udává světu nové tempo. Sigmund Freud patřil k nejznámějším představitelům ateismu a obdivovatelům umění. Věnoval se hře taroků a chovu psů čau-čau.

Alexandr Sergejevič Puškin (BLÍŽENEC)
6. června 1799 – 10. února 1837

Ruský básník, prozaik a dramatik považovaný za průkopníka moderní ruské literatury a představitele revolučního romantismu, se dožil pouhých 37 let. Komunikativnost, rozmanitost, všestrannost a zvídavost je pro Blížence typická. Není divu, že se často věnují spisovatelství či novinařině. Když mladý básník umíral, prý pronesl: „ Sbohem, mí přátelé“. Na mysli měl své knihy v knihovně.



Ernest Hemingway (RAK)
21. července 1899 – 2. července 1961

Kdo by neznal amerického spisovatele oceněného Pulitzerovou cenou a následně Nobelovou cenou za literaturu. Ve svých dílech se věnoval většinou tématice války spojenou s vlastními zkušenostmi. Není divu, vždyť Rak má velkou představivost, je vnímavý, soucitný a citlivý. Jeho život skončil tragicky, zastřelil se puškou, trpěl depresemi.

Alfred Hitchcock  (LEV)
13. srpna 1899 – 29. dubna 1980


Sebejistotu, velkorysost, podnikavost a společenskost Lva zúročil slavný režisér na výbornou. Expert na thrillery a kriminální příběhy propojené strachem, hrůzou, fantazií a humorem, je považován za nejúspěšnějšího režiséra své doby. Není divu, že byl držitelem Oskara, Zlatých glóbů a čestných uznání.

Johan Wolfgang von Goethe (PANNA)
28. srpna 1749 – 22. března 1832

Genialita tohoto německého básníka a dramatika se nezapře. Vystudovaný právník se věnoval i politice, vědě a divadelnímu režírování. Vášnivý cestovatel a obdivovatel italského umění se narodil ve znamení Panny. Svými vybranými způsoby, spolehlivostí a metodickou myslí se dostal na vrchol. Pyšnil se úctyhodným IQ - 210!



Jaroslav Seifert (VÁHY)
23. září 1901 – 10. ledna 1986

Smysl pro diplomacii, potřeba krásy, harmonie a spravedlnosti, to je charakteristika Vah. Obdivovaný český básník, spisovatel a novinář, Jaroslav Seifert, hýřil taktem a elegancí. Jediný český nositel Nobelovy ceny byl vůdcem hnutí Devětsil a signatářem Charty 77. Jeho verše patří k nejkrásnějším, vzbuzují klid a pocit zamyšlení.

Carl Sagan (ŠTÍR)
9. listopadu 1934 – 20. prosince 1996

Americký astronom, astrofyzik a kosmolog se věnoval psaní vědeckých prací a knih. Byl zapálený pro hledání mimozemské civilizace a preferoval kouření marihuany. Byl obdivován díky silné vůli, odvaze, vytrvalosti a citové hloubce. Nebál se vyjádřit naplno svůj názor. Choval se a žil jako typický Štír.

Woody Allen (STŘELEC)
1. prosince 1935

Čtyřnásobný držitel Oskara, režisér, komik, spisovatel a scénárista v sobě nezapře osobnost Střelce. Nadšení, intuice, optimismus, dobrodružství a nezávislost, jsou ztělesněním úspěchu. Mimořádný Woody Allen se pohybuje na výsluní uměleckého světa více než 50 let!



Isaac Newton (KOZOROH)
4. ledna 1643 – 31. března 1728

Držitel fantastického IQ – 190, se řadí k nejchytřejším géniům! Proč pochybovat? Narodil se ve znamení Kozoroha, který mu dodává cílevědomost, pracovitost, bystrost a přesnost. Anglický fyzik, matematik, vlivný politik a autor publikací je řazen k nejvlivnějším lidem historie vědy.

Wolfgang Amadeus Mozart (VODNÁŘ)
27. ledna 1756 – 5. prosince 1791
Famózní hudební skladatel se pyšnil proměnlivou povahou Vodnáře. Vynalézavost, svobodomyslnost a originalita mu pomohly složit více jak 626 děl – opery, symfonie, koncerty, mše, chorály i komorní hudbu. Malý modrooký muž byl velmi společenský. Jeho hudební paměť nemá ve světě hudby obdoby.

Albert Einstein (RYBY)
14. března 1879 – 18. dubna 1955

Teoretický fyzik a nejdiskutovanější vědec všech dob se narodil ve znamení Ryb. I on vynikal vysokým IQ – 160! Jeho život a dílo je jasně spjato s povahou Ryb – citlivost, skromnost, intuice a fantazie. Byl vegetarián, hrál na housle a věnoval se jachtingu.

|<< < 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.