Home - Články - Exercicie povznesou vaši duši!

Exercicie povznesou vaši duši!

vloženo 29. 7. 2019
čas čtení: 4 minuty

Exercicie povznesou vaši duši!

Cesta vzhůru vede přes vlastní nitro! Právě k tomu nás vede duchovní meditační cvičení exercicie, které vymyslel sv. Ignác z Loyoly (1491-1556), jeden z nejslavnějších křesťanských mystiků, který zítra 31.7. slaví svůj svátek.

sdílet článek na facebooku

Sepsal o nich útlou knížečku, která slouží k očistě ducha a zároveň se stala základem spirituality jezuitského řádu. Exercicie jsou způsob, jak uspořádat vlastní život! Ignác ve svém učení popisuje jeho vlastní duchovní zkušenost, kterou pro dobro jiných sepisoval dvacet let. Není to běžná duchovní literatura, najdete v ní sbírku návodů, jak meditovat a především jak k meditaci vést druhé.

Duchovní cvičení očistí vaši mysl

Exercicie (latinsky Exercitia spiritualia) jsou série meditací, jejichž smyslem je očistit svou mysl i duši. Stát se svobodným a naučit se rozhodovat správným způsobem. Člověk, který poctivě a upřímně praktikuje exercicie, nabude cenné bohatství zkušeností a poznání, které velmi pozitivně ovlivní mnohé v jeho životě. Lépe porozumí sám sobě a rozpozná ve svém bytí stopy Božího vedení.

Cesta osvěty i pro nevěřící!

Zkušenost exercicií není určena jen pro jezuity, ale pro každého, kdo chce prohloubit svůj život z víry. Každý zasvěcený prožívá ve svém životě minimálně dvakrát měsíčně klasické exercicie a každý rok vykonává minimálně jednu osmidenní duchovní obnovu. Výsledkem exercicií je obvykle hluboké osobní setkání s Ježíšem Kristem, ze kterého se často rodí ryzí přátelství s ním.



Z exercicií mohou s užitkem čerpat i věřící jiných světových náboženství. Někdejší generální představený jezuitů Holanďan Peter-Hans Kolvenbach nám o duchovních cvičeních zanechal tuto zprávu: „Duchovní cvičení již proměnila mnoho srdcí a mnoho životů, a jsou zdrojem důležitých společenských i kulturních změn. Nejsou nějakým rigidním uzavřeným systémem. Naopak, jsou pružné a mohou být přizpůsobena lidem v různých stavech a jejich duchovních cestách a stejně tak v jejich nejrůznějších činnostech, které lidé dnes vykonávají. Zkušenost ukázala, že i nekatoličtí křesťané z nich mohou mít užitek, a že dokonce mohou být přizpůsobena a pomoci i nekřesťanům. Jsem osobně přesvědčen, že jsou tím nejlepším, co můžeme lidem nabídnout.“

Otevřete srdce Bohu

Exercicie jsou vhodné pro každého, kdo chce udělat zásadní změnu a rozhodnutí o správném směru vlastního života. Výsledky těchto duchovních cvičení jsou u každého jiné a zcela osobní. Každý člověk a jeho duše je jiná a neopakovatelná. Když se v meditaci otevíráte Bohu, sám vás vede a dává vám přesně to, co pro svou životní cestu potřebujete!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.