Home - Články - Epidemie jako šance pro duchovní růst

Epidemie jako šance pro duchovní růst

vloženo 21. 4. 2020
čas čtení: 7 minut

Epidemie jako šance pro duchovní růst

Těžké období epidemie je pro nás výzvou. Jak se stát lepším člověkem, zbavit se svých strachů a posunout se duchovně kupředu?

sdílet článek na facebooku

Duchovní smysl krize

Všechno, co se na světě děje, má svůj hlubší smysl, ať je to dobré nebo špatné. Není náhoda, že nám bylo souzeno prožít toto náročné období obav z nemoci, kterým si teď procházíme. Patří to ke karmě každého z nás. Pro naše duše je to však velká příležitost k duchovnímu růstu a rozvoji. Sice to znamená těžkosti a překážky, ale o to větší sílu bude mít i všechno pozitivní, co teď vznikne!

I když teď zuří největší epidemie za dlouhou dobu, ve srovnání se středověkými morovými ránami je to pořád ještě téměř procházka růžovou zahradou! Věřte tomu, že po zdravotní stránce to naše společnost jistě zvládne! Ale na duchovní úrovni je to pro každého z nás velká výzva. Jak se vypořádáme s atmosférou strachu a neklidu, která nás obklopuje? Je to neopakovatelná příležitost odhalit a rozvíjet pozitivní energie a posunout se na vyšší úroveň. Víte, co nám chce tato doba prozradit?


Ovládnutí strachu: Čeho se nejvíc bojíte?

Všechny ty šílené události, které probíhají, je těžké „rozdýchat“. Nejsilnější emoce, která se teď probouzí, se jmenuje strach. Ten ovšem nemá u každého stejnou podobu. Někdo z nás se nejvíc bojí nemoci a utrpení, má strach o svůj život, o své nejbližší a jejich zdraví. Někoho zas mnohem více zneklidňují změny ve společnosti, bojí se nesvobody a toho, jaká všechna omezení nás ještě mohou čekat. A jiní se zas děsí toho, jak teď uživí sebe a svoji rodinu nebo se obávají ekonomického krachu.

Ať už patříte do kterékoliv skupiny, určitě se i vy potýkáte se silným strachem nějakého druhu. Strach je emoce, která má v našem životě svůj velký smysl jako ochrana před nebezpečím, ale pokud je ho příliš mnoho, stává se toxickým. Proto je potřeba dát si velký pozor na to, abychom se strachem nenechali ovládnout, aby to nebyl on, kdo řídí naše myšlenky a činy, ale abychom ho měli pod kontrolou. Zkrátka, připustit si, že se něčeho bojíme, ale nedovolit tomu ovládnout všechno naše konání. Je to velká výzva a zkouška – a každý den je potřeba si to připomínat!

Zároveň je to i příležitost prozkoumat, čeho se vlastně nejvíc bojíte a pojmenovat své strachy. Když totiž poznáte, co přesně jsou vaši největší strašáci, je to velký krok na cestě k sebepoznání, a to se vám bude hodit i jindy v životě – nejen v čase epidemie!



Velká zkouška vztahů a charakteru

„V nouzi poznáš přítele“ – to jistě znáte. Právě krizové časy jsou ta cenná doba, která nejlépe prověří, kdo je ve svém nitru jaký, na koho se můžete spolehnout, kdo myslí jen sám na sebe a kdo je naopak ochotný pomáhat ostatním.

Situací, které vám teď, v těžkých časech, mohou ukázat skutečnou pravdu o lidech, je víc než dost. Vsadili bychom se, že v posledních pár týdnech vás již kdekdo překvapil svými reakcemi – ať už pozitivně, nebo negativně. Někdo se možná vybarvil přesně tak, jak jste to dávno tušili, ale nebyli jste si jistí. A někdo vás zas možná úplně zaskočil něčím, co byste nikdy nečekali. Dobře si zapamatujte, jak se k vám kdo choval v těchto náročných časech. Je to skvělá příležitost, jak rozlišit vaše skutečné přátele od známých, a sobce ve vašem okolí od lidumilů.


Ale pozor – to samé platí i o vás, protože jak se říká, že kdo soudí, ten bude taky souzen. Takže dřív, než si o vašich bližních uděláte závěry, je namístě podívat se do zrcadla a zamyslet se nad tím, jestli se vám daří v každé situaci chovat tak, aby to naplňovalo vaše morální zásady. Všichni máme příležitost někomu nějak pomoct, a je pouze na nás, jak se rozhodneme. A nemusí to zdaleka souviset přímo se zdravím – stávající složitá situace totiž přináší spoustě lidí ekonomické, psychologické nebo vztahové problémy.

Přijmete tedy i vy tuto šanci k duchovnímu růstu a dovolte, ať je spolupatřičnost silnější než strach a obavy. Ať už pomáháte druhým jakkoliv, a ať jsou vaše strachy z čehokoliv, platí to pro každého z nás!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.