Home - Články - ELONGACE MERKURU

ELONGACE MERKURU

vloženo 13. 3. 2018
čas čtení: 4 minuty

ELONGACE MERKURU

Mekur je planetou nejblíže Slunci, pohybuje se nejrychleji a v astrologii vyjadřuje pohyb vpřed, výzvy a cestování, ovlivňuje komunikaci a určuje stupeň inteligence. Využijte skvělé příležitosti, kterou přináší maximální východní elongace Merkuru a zaměřte se na svůj osobní rozvoj!

sdílet článek na facebooku

Merkur, planeta nejblíže Slunci, se podobá Měsíci, je nejmenší z planet a také je velmi špatně viditelná. Abychom o ní zjistili něco bližšího, musela být na tuto planetu vyslána sonda Mariner 10 v roce 1974. Stejně jako na Měsíci, najdeme na Merkuru spoustu kráterů, které jsou pojmenovány podle hudebníků a také spisovatelů, například podle Bedřicha Smetany nebo Antonína Dvořáka.

Merkur byl podle bájí mladý muž, poslíček bohů. Provázel také duše zemřelých do podsvětí. Byl ochráncem obchodníků na dlouhých cestách, diplomatů, herců, ale též zlodějů. Měl totiž radost, když zloděj někoho napálil. Merkur byl tak trochu poťouchlý, ale zároveň velmi inteligentní a důvtipný. Miloval prý umění a hudební nástroj lyra, který se dostal na oblohu jako souhvězdí s jasnou hvězdou Vega, byl jeho vynález.



Kamenem Merkuru je smaragd. Ten působí na psychiku a pomáhá přijmout životní změny, které jsou nezbytné. Ovlivňuje také pocity radosti a zlepšuje paměť, takže by ho při sobě měli nosit třeba studenti. Působí také na fyzické nemoci, jako snížení horečky, posílení unavených očí, detoxikace jater a další.

To, že je Merkur špatně viditelný, způsobuje jeho malá elongace. Je totiž blízko u Slunce. Elongace Merkuru je vlastně úhel mezi Sluncem a Merkurem přesně tak, jak je viděn z naší planety.



V roce 2018 nás čeká celkem sedm elongací Merkuru. Maximální východní elongace nastane 15.3. v 16 hodin SEČ. Bude to nejlepší možnost sledovat Merkur přímo na večerní obloze! Téměř nepozorovatelný bude Merkur naopak 29.4. v 19 h. SEČ a 12.7. v 6 h. SEČ, kdy nastane jeho největší západní elongace. Letos naposledy uvidíme Merkur v prosinci na ranní obloze, ale to je až za dlouho.

Merkur podporuje komunikaci, myšlení a intelekt. Je také úzce spjatý se životem, koneckonců se považuje přímo za dárce života. Sám však velkou sílu nemá, jeho hlavní schopností je formovat myšlení jiných. V tom může pomoci i vám. Zesílí vaše komunikační schopnosti a také zjasní vaše uvažování. Berte tedy v úvahu, že nyní na vás Merkur dohlíží, a tak můžete dosáhnout velkých věcí a změn, po kterých toužíte!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.