Home - Články - Dubnový SUPERúplněk ve Štíru

Dubnový SUPERúplněk ve Štíru

vloženo 25. 4. 2021
čas čtení: 5 minut

Dubnový SUPERúplněk ve Štíru

V úterý 27. dubna v 5:31 ráno přichází úplněk ve znamení Štíra. A bude vskutku výjimečný, protože se jedná o takzvaný „SUPERÚPLNĚK“, kdy bude Měsíc na obloze největší v celém roce! Co magického nám do života přinese?

sdílet článek na facebooku

Superúplněk – všimnete si rozdíl?

Jako superúplněk označujeme ty úplňky, když se Měsíc nachází na své oběžné dráze kolem Země v takzvaném perigeu – tedy nejblíž k Zemi. Jeho oběžná dráha totiž není přesně kruhová, ale eliptická. Tento dubnový úplněk je letos jeden ze dvou po sobě, které můžeme označit jako superúplňky – druhý nastane na konci května. Znamená to úplněk v době, kdy je Měsíc nejblíž k Zemi, a tudíž vypadá na obloze zdánlivě větší než obvykle. Tento jev se opakuje přibližně jednou za čtrnáct měsíců. Takže to není úplně každý rok!

A o kolik bude vlastně superúplněk větší od toho běžného? Rozdíl činí přibližně 15% – je to hodně nebo málo? Pozorné a cvičené oko a zejména kvalitní dalekohled tento poměrně výrazný rozdíl jistě poznají. Ale běžný pozorovatel nemůže čekat zas nijak bombastické efekty. Ano, Měsíc bude na obloze o kousíček větší, ale zas takový zázrak, jako na některých počítačem upravených fotkách, to přece jen nebude. Přesto se vyplatí vyrazit za pozorováním úplňku, krásné efekty si užijete hlavně při jeho večerním východu společně se západem Slunce.


Luna ve Štíru a Slunce v Býku – úplněk ve znamení erotiky!

Zatímco Luna prochází znamením Štíra, Slunce teď najdeme po celý měsíc v protilehlém znamení Býka. Úplněk na sklonku dubna bude tedy nejsilněji působit právě Štíry a Býky, a taky na lidi, kteří v nich mají svůj ascendent nebo měsíční znamení. V životech každého z nás se teď ovšem dostanou do popředí Štíří a Býčí témata – a jejich protiklady. Býk přináší do centra naší pozornosti materiální svět, smyslové potěšení, pod jeho vlivem oceňujeme všechno krásné a příjemné, a umíme taky tvrdě pracovat na tom, abychom si to vytvořili. Naproti tomu energie Štíra nás stahuje do pomyslného podsvětí, do tajemného a hlubokého světa citů, mystérií zrození, erotiky a smrti, zkrátka na rozdíl od pozemského Býka nás táhne do nehmotných světů.

Úplněk je časem zábavy, a to hlavně teď, v plném rozkvětu jara. Dopřejte si tedy odpočinkový program a udělejte si večírek s přáteli nebo romantické rande s vaší láskou. Sexualita bude pod vlivem napětí mezi Býkem a Štírem mimořádně silná. Spojuje se zde smyslové potěšení erotických zážitků a jejich hlubší význam – propojení dvou duší nebo také cesta ke vzniku nového života na Zemi.

Co se týče zdraví, Štír nám působí na pohlavní orgány, které jsou pod jeho vlivem v lunárním kalendáři zranitelnější. Vyplatí se proto dávat si více pozor na riziko infekce a nachlazení, které může být spojeno také s problémy, co se týče močových cest. To v praxi znamená nejen chránit se před chladem a dodržovat pečlivou hygienu, ale opatrnost je na místě i při náhodných erotických známostech. Asi by nebyl hezký dáreček odnést si z románku na jednu noc nějaký nemilý infekční suvenýr!


Úplňkové výzvy na obloze

Kromě superúplňku nám na obloze vzniká ještě další zajímavá konstelace, a na tu se vyplatí dát si trošku pozor. Jedná se o kvadraturu hned několika nebeských těles se Saturnem během úplňku. Kvadratura je vždy poslem nějakého ztížení podmínek a hrozících komplikací. Saturn ve Vodnáři se teď staví do tohoto postavení nejen s Lunou ve Štíru, ale i se Sluncem, Merkurem, Venuší a Uranem – celá tato silná čtyřka se setkává a tvoří tzv. konjunkci ve znamení Býka.

Saturn je planeta omezení, odpovědnosti a povinností. V horoskopech je to právě on, kdo nám přistříhává křídla a připomíná nám, co musíme, co nesmíme a kudy cesta nevede. Čtveřice nebeských těles v Býku nám přináší materiální a finanční úspěchy a vytrvalost v práci, ale přísný Saturn nám může přinést zkoušku této vytrvalosti v podobě nečekaných změn nebo nápadů, ze kterých bude více komplikací než užitku. Týkat se to bude nejvíce Býků a všech, kdo mají v tomto znamení ascendent. Ale dost bylo myšlení na práci – úplněk ve Štíru je tu hlavně pro lásku a zábavu! Tak si je užijte naplno a vychutnejte si magický jarní večer pod svitem Luny!

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.