Home - Články - Co se v mládí naučíš, ve stáří selže

Co se v mládí naučíš, ve stáří selže

vloženo 3. 6. 2019
čas čtení: 6 minut

Co se v mládí naučíš, ve stáří selže

Jako malí jsme se učili nevybočovat. Stát v lajně, poslouchat autority a nikdy, za žádnou cenu, na sebe neupozorňovat. Mnozí tak fungujeme dodnes. Problém je v tom, že dnes je úplně jiná doba. To, v čem jsme vyrostli, dávno neplatí. Co z našeho mládí se do dnešní doby nehodí?

sdílet článek na facebooku

Chtěj pořád víc

Nikdy není dost. Sice jste po dvaceti letech dosáhli na vlastní dům, chce to ale ještě bazén a druhou garáž. Pak budu šťastný. Vážně to tak je? Skutečně vám přinese štěstí, až budete mít i ten bazén a druhou garáž? Jenže pak soused přijede s novým autem a vy přemýšlíte jen o tom, kde na něj vzal.

Je to jednoduché. Prací a rozhodnutím. Dnes sami určujeme, co si pořídíme. Vy máte zase garáž, zatímco on musí parkovat na ulici. Že má soused novější auto nebo krásnější kytky v okně neznamená, že je šťastnější. Vlastně je téměř jisté, že vám závidí vašeho veterána nebo elegantní oblečení. Sněte, nezapomeňte ale na přítomnost.

Když budete žít jen v budoucnu, až budete mít tohle a až budete bydlet tady, nikdy spokojenosti nedosáhnete. Vždy se totiž najde něco dalšího, co „musíte mít“. Vytyčte si cíle a chtějte jich dosáhnout. To nás posouvá dál. Důležité je vychutnat si vítězství, jakmile jich dosáhnete. Teprve pak začněte vymýšlet další.


Lepší vrabec v hrsti


Musíme tvrdě pracovat, abychom dosáhli, na co chceme. Takže jakmile to opravdu získáme, je nutné se toho držet. Za každou cenu! Ať už se jedná o byt, auto nebo třeba zaměstnání. Naděje na lepší místo prakticky neexistuje, musíme si tedy udržet to současné. Vážně? Ani náhodou.

Pouštět se do novot je možná riskantní, ale co v životě není? I jen přejít ulici je nebezpečné. Nezavírejte se ve vlastním strachu, že může být jen hůř. Už se nemusíme bát říkat, co si myslíme. A už vůbec ne jednat, jak si přejeme. I kdyby jen tím, že si najdeme jiné místo. V životě se musíme měnit, abychom se vyvíjeli.

Hlavně ať nejsi vidět

Asi nejhorší prohřešek mládí, který si často neseme až do současnosti. Jdi s davem, drž hubu a krok, splyň s okolím. To všechno jsou „rady“, které ničí váš život. Zkusili jste se někdy nasoukat do kamarádových bot, který měl nohu o dvě čísla menší? I kdybyste se do nich nakonec vešli, nemohli byste pořádně chodit. Protože nejsou vaše.



Už dávno neplatí, že vystrkovat hlavu se nevyplácí. Naopak, čím urputněji se budete snažit sami sebe nasoukat do něčeho, co není příjemné, tím hůře se budete cítit. Možnosti jsou téměř nekonečné, využijte jich. Buďte stateční a jděte za svými cíli. Že máte jiný názor, za to vám už nikdo hlavu neutrhne.

Svět pádí jako o život

Každý jsme vyrostli v prostředí, které nám dalo určité hodnoty. Jenže jak se svět rychle posunuje kupředu, už nevystačíme jen s tím, co jsme se naučili jako děti v ne úplně svobodné době. Přehodnoťte svůj život a zamyslete se, jak chcete žít právě vy, ne někdo jiný. Už můžete!



1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.