Home - Články - Astronomické léto - užijte si nejdelší den v roce

Astronomické léto - užijte si nejdelší den v roce

vloženo 16. 6. 2022
čas čtení: 4 minuty

Astronomické léto - užijte si nejdelší den v roce

Astronomické léto nám začne již příští týden, a to v úterý 21. června přesně v 11:14. Dny se přestávají prodlužovat a noci zkracovat. Svět poběží pozpátku a bude tedy ve stejném chodu jako Rak, do něhož Slunce vstoupí.

sdílet článek na facebooku

Letní slunovrat nastává nejčastěji 20. nebo 21. června. Slunce při svém pohybu dosahuje vůči Zemi své nejsevernější polohy. Můžeme se tak těšit na nejdelší den, a zároveň nejkratší noc. Na nebi se při letním slunovratu objevuje tzv. astronomický soumrak, který způsobuje, že se v noci nikdy úplně nesetmí.

Ze společnosti k rodině

Období Raka, kdy slunovrat nastává, je v přírodě vrcholem léta – některé rostliny ještě kvetou, jiné už přináší plody, zvířata začínají vyvádět svá mláďata, dny jsou dlouhé a teplé stejně jako dosud. Hvězdy nám však přinášejí úplně nové vlivy a naše pocity proto budou jiné než v předchozím měsíci.

Během vlády Blíženců jste si pravděpodobně užili hojnost společenského života a neměli nouzi o nová seznámení. V Blížencích nás baví flirtovat, diskutovat u vína dlouho do noci a poznávat nové lidi – zkrátka sbližovat se.


Letní slunovrat lze v esoterice přirovnat k důležitému zlomu v lidském životě, kterým je založení rodiny. Rak je znamením domova, mateřství, lásky, bezpečí a citů.

Poděkování za hojnost

K letnímu slunovratu, stejně jako svátku sv. Jana Křtitele – 24. června – se vztahuje mnoho mýtů. V období, kdy nastává slunovrat, se lidé tradičně obraceli k Slunci a děkovali mu za přízeň, díky se mohli radovat z bohaté úrody. Nešlo však pouze o úrodu, ale také léčivou sílu Slunce. Ta vrcholila právě v období mezi 21. a 22. červnem.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.