Home - Články - Apokalypsa

Apokalypsa

vloženo 20. 9. 2017
čas čtení: 3 minuty

Apokalypsa

Tu jsem viděl, jak Beránek rozlomil první ze sedmi pečetí, a slyšel jsem, jak jedna z těch čtyř bytostí řekla hromovým hlasem: „Pojď!“ A hle, bílý kůň, a na něm jezdec s lukem. Byl mu dán věnec dobyvatele, aby vyjel a dobýval...

sdílet článek na facebooku

23. září 2017 budeme svědky východu Slunce v souhvězdí Panny. Tento úkaz je spojován s biblickou Apokalypsou, v níž je popisováno toto znamení: žena Sluncem oděná, s měsícem pod nohama a s korunou dvanácti hvězd kolem hlavy. Podobnost nebeského úkazu s tím, jak je Apokalypsa popsána v Bibli, svádí mnohé vykladače názoru, že právě 23. září to všechno začne. Přesně podle popisu z knihy Zjevení svatého Jana.

Čtyři jezdci apokalypsy

Nejznámějšími zvěstovateli Apokalypsy jsou právě čtyři jezdci. Každý z nich má koně jiné barvy. Avšak všichni přinášejí zkázu a zmar. Jezdec na bílém koni rozsévá mor. Což můžeme vysvětlovat také jako smrtelné choroby, kterých jsme se zatím nedokázali zbavit a mnohé se naopak stávají ještě nebezpečnějšími. Druhý kůň, ohnivý, přináší na Zemi válku. Ani válčit jsme se ještě neodnaučili. Naopak, vyvíjíme stále hrozivější zbraně a dnešní doba vyostřených konfliktů připomíná Studenou válku – stisknutí jediného tlačítka může znamenat naprostý konec. Jezdec na černém koni veze hladomor. Ten stále hrozí v mnoha zemích světa. Navíc se ztenčují zásoby vody, což jsme letos poznali i u nás. A poslední jezdec, ten na sinavém koni, je nositelem smrti.



Podoby Apokalypsy mohou být různé a těžko říci, která je ta správná. Můžeme snad jen doufat, že to nikdy nezjistíme. Možná se to však dozvíme již 23. září. A možná že už Apokalypsa dávno probíhá a my si to ani neuvědomujeme, nebo si to uvědomit nechceme. Ať už se stane na konci září cokoli, musíme mít na paměti, že pokud o sebe a svou Zemi nebudeme lépe pečovat, přivede nás to do záhuby. Doufejme, že astronomický úkaz na zářijovém nebi je jen symbolickým odkazem na biblický text a varováním pro nás všechny: Život je sice dar, ale musíme si jej zasloužit!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.