Home - Články - Znamení zvěrokruhu ve školních lavicích

Znamení zvěrokruhu ve školních lavicích

vloženo 7. 9. 2021
čas čtení: 5 minut

Znamení zvěrokruhu ve školních lavicích

Školní rok 2021/2022 je v plném proudu – víte, jak vašim dětem nejlépe pomoct k úspěchům? Prozradíme vám, jak se všem dvanácti znamením daří ve škole a co je bude nejvíce bavit!

sdílet článek na facebooku

Beran
Berani patří mezi průbojné a aktivní lidi, ve škole proto zřídka bývají stydliví, naopak je můžete hledat za každou lumpárnou! Mají přirozenou inteligenci, která jim pomůže rychle se dostat do obrazu i tam, kde něco zanedbali. Zvláště dobří mohou být ve sportu a pohybových aktivitách. Když zároveň zapojí svoji vrozenou soutěživost, mohou to klidně dotáhnout třeba i do olympijské reprezentace!

Býk
Býci bývají klidní, hodní a pečliví žáci, i když jim někdy může chvíli trvat, než si pořádně osvojí nějakou novou zručnost – ale křivdili bychom jim, kdybychom je prohlásili za pomalejší! Jakmile si totiž na novinku zvyknou, díky své píli a vytrvalosti snadno dosáhnou dokonalosti. Umí myslet prakticky, proto je budou nejvíce bavit ty předměty, kde si mohou něco doopravdy osahat – třeba technická výchova nebo přírodopis!

Blíženci
Blíženci jsou již od dětství intelektuálně zaměření, baví je číst si, přemýšlet o věcech a dovídat se nejrůznější zajímavosti ze všech možných oborů. Škola je může trochu nudit a často je zahlédnete bavit se v hodinách potají s kamarády, ale navzdory tomu většinou nosí dobré známky a většinou to dotáhnou na vysokou školu. Výjimečně dobří bývají hlavně v humanitních předmětech, jako je literatura nebo cizí jazyky.

Rak
Raci jsou citliví lidé, a to platí už i pro malé žáčky. Spíš je zahlédnete utěšovat spolužáka, kterého ostatní šikanují, než se šprtat matematické vzorce. Často mají výjimečný umělecký talent, ať už pro hudbu, malování, literaturu nebo třeba tanec. Naopak exaktní věda je příliš nezajímá a může jim připadat nudná a otravná. Umí se však zařadit, nevyrušovat a dělat, co se po nich žádá, i když potají sní o vlastních snových světech!


Lev
Lev, to je osobnost, rozený manažer a král! Malí Lvi se proto často stávají vůdci dětských kolektivů a někdy je až neuvěřitelné, jak dokáží své kamarády motivovat k čemukoliv, co si jen zamanou – ať už je to dobrá věc, nebo nějaká vylomenina! Ve škole umí vyniknout snad v každém předmětu s jednou podmínkou – musí to opravdu chtít a musí vědět, že mají šanci být nejlepší! Když dostanou pochvalu a ocenění, dokáží zázraky!

Panna
Panny mají smysl pro detail, ale to není vždy jen výhra. Ani ve škole! Jako žáci umí být velmi pečliví a pořádní, ale běda když náhodou paní učitelka udělá chybu a malá Panna si toho všimne! Mezi ostatními dětmi jsou Panny spíš tiché a stydlivé, ale díky své odpovědnosti to umí dotáhnout hodně daleko, hlavně v předmětech, kde je potřeba přesnost a důslednost. Mohou je okouzlit třeba matematické vzorce a excelovat budou i v pravopisu.

Váhy
Říká se, že Váhy jsou váhavé, již odmalička však mají jasno v tom, že chtějí, aby ostatní lidé byli šťastní. Touží se zalíbit učitelce, snaží se o kamarádství se všemi dětmi a usmiřují konflikty svých spolužáků. Společenský život ve třídě je pro ně většinou důležitější než probírané učivo, ale naštěstí mají jako vzdušné znamení dostatek přirozené inteligence, aby to dotáhli na dobré známky. Nejvíc je baví předměty plné příběhů, jako dějepis a literatura.

Štír
Děti ve znamení Štíra se jen tak snadno nepodvolí a ať už jim ve škole řeknou cokoliv, stejně nakonec budou jednat po svém – někdy pěkně v tichosti, jindy naopak rebelantsky. To, co je nebaví, flákají, ale když je něco opravdu zaujme a nadchne, dovedou se do toho pohroužit naplno a pak jsou jejich výsledky excelentní! Ať už se jejich vášní stane umění, historie nebo přírodní vědy, bude to pro ně vzrušující dobrodružství, nikoliv soutěž o dobré známky!


Střelec
Střelci jsou dobrodružné a idealistické typy, a to platí i pro děti. Snadno se nadchnou pro cestopisné knížky a zeměpis, poznávání přírody, chození do skautského oddílu nebo cizí jazyky. Do svých zálib vloží opravdové nadšení, a díky tomu se jim bude v jejich oblíbených předmětech výborně dařit. Vyniknout mohou i ve sportech. Neumí se ovšem přetvarovat, když je učivo nudí, a tak si s nimi učitelé někdy pořádně užijí!

Kozoroh
Malí Kozorozi jsou vážní a ambiciózní a můžete je hledat mezi těmi nejpilnějšími a nejpořádnějšími dětmi ve třídě. Jsou většinou tiší a nenápadní, ale dobře vědí, co chtějí, a umí se snažit. Někdy dokážou tyto nenápadné děti pořádně překvapit a projevit se jako třídní šašci a rození herci! Dařit se jim bude hlavně v předmětech, které si vyžadují přesnost a důslednost, třeba v matematice nebo informatice, a mají předpoklady pro velmi slibnou kariéru!

Vodnář
Vodnáři jsou snílci a tvořivé duše, které oplývají spoustou nápadů již od nejmladšího věku. Jen těžce je však přinutíte, aby se zařadili do kolektivu a nevyčnívali z davu. Vždy jsou něčím jiní a jdou proti proudu, čímž mohou některé učitele přivádět k zoufalství. Ve skutečnosti jsou však malí géniové, kteří pouze nesnáší nudná pravidla. Mohou vyniknout v matematice i v umění, ale vždy budou dělat věci trochu jinak než všechny ostatní děti!

Ryby
Malé Ryby jsou citlivé a snaživé zároveň. Ve třídě budou hodné a nenápadné a budou se raději držet stranou, když se semele nějaká lumpárna. Často mají umělecký talent, dobré jsou i v literatuře a jazycích, a rodičům dělají radost dobrými známkami. Mohou však být až příliš zakřiknuté a budete z nich muset chvíli páčit upřímnou odpověď. Například na otázku, na jaký kroužek chtějí chodit nebo jestli je to nebo ono baví či nebaví!

Autor článku

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.