Home - Články - Zimní rituály pro očistu těla a duše

Zimní rituály pro očistu těla a duše

vloženo 26. 11. 2020
čas čtení: 4 minuty

Zimní rituály pro očistu těla a duše

Jarní rituály jsou populární a známe je všichni. Co však máme udělat v zimě, když nejsou žádné mladé bylinky plné síly na dosah? Máte spoustu možností, nenechte se zastrašit covidovou dobou!

sdílet článek na facebooku

Důvody se vyčistit by byly, a jaké! Za prvé máme před sebou Vánoce plné dobrot a také duchovních zážitků, na něž bychom měli být vyčištěni. Anebo bude po Novém roce, budeme to mít vše zdárně za sebou a budeme potřebovat se po těch hodech trochu pročistit a začít nový rok s jasnou myslí.

Půst

Adventní půst, čtyři neděle před Vánoci, už se u nás striktně nedrží, ale přesto dával a stále dává Velký smysl. Postit se neznamená trpět hlady. Ale, jak říkal klasik kardinál Miloslav Vlk, nenechat si vládnout neomezenou hojností, naopak být toho pánem. A doktorka Kateřina Cajthamlová dodává – vynechat sladkosti, alkohol a tučné maso. Pak budeme na Vánoce s blízkými připraveni, oceníme nejen odpírané dobroty, ale také si svátky duchovně prožijeme, protože naše mysl bude pročištěná stejně jako tělo. Po Novém roce je pak celkem v dohledu čtyřicetidenní půst, jenž následuje po vydatném Masopustu a před Velikonocemi. Zásady obou půstů jsou stejné – jezte pravidelně, nemějte hlad, dejte si sladkovodní a mořské ryby, zeleninu, luštěniny, rýži, případně drůbež, nejezte smažené – a hlavně si dejte pokoj i od ostatních závislostí, záleží na tom, v čem kdo lítá – ať už jsou to sociální sítě, válení u seriálů nebo cigarety. Cílem je totiž i duševní restart – a ten se bez restartu těla nepodaří.

Bylinky

Čistěte se. Čerstvé byliny nikde nenajdete, ale buď jste nasbírali, nebo zajděte do lékárny či drogerie. Bylinné čaje pijte 3x denně, a po zhruba třech nedělích vystřídejte byliny. Skvělou službu vám prokáže kopřiva, můžeme míchat se šípkem. Ve hře je máta, meduňka, lapacho, pampeliška, chudobka, levandule i rozmarýn. Také dobromysl a heřmánek jsou velmi čistící. Není ani tak důležité, jaká bylina, ale zda ji budete užívat pravidelně a dlouhodobě a zda nebudete zároveň užívat moc „jedů“, které její účinek mohou negovat.


Sauna

Sauna je užitečná v každém období, ale v tomto zimním zvlášť. Pokud si natrháte březové nebo dubové větvičky a trochu se s nimi prošviháte, předají vám svou osobitou sílu. Mohou být i smotané do věníku, rozhodně se po vás nechce žádný masochismus, jen se příjemně prokrvit. Pokud pak máte možnost vyběhnout do přírody – ponořit se na zahradě do kádě s vodou nebo do sněhu, pak je toto nejlepší, co pro sebe můžete pravidelně dělat.

Rychlé procházky

Vydýchat se v lese v mrazivém vzduchu a prokrvit se pohybem je velmi užitečná aktivita. Může posloužit stejně dobře jako sauna. Prokysličíte se do poslední vlásečnice a povzbudíte svou imunitu. Zadýchejte se, ale nepřepínejte. Volte si takové tempo, aby to bylo pro vás příjemné, ale nehvízdalo vám v krku. Při přechodu do tepla se snažte o postupné teplotní přechody, nikoli zlomové extrémy.


Meditujte s výhledem do přírody

Ať už hledíte z okna domu nebo z vyhlídky na skále či se nacházíte v lese, kde mlčící stromy stáhly svou mízu do kořenů a jen občas tiše spadne na zem kus sněhu, ať už jste u zamrzlého potoka, kde pod hladinou voda stále proudí nebo v krápníkové jeskyni, či snad hledíte na hvězdné nebe – vnímejte klid a sílu přírody. Nyní spí, zdá se neživá, ale kolik života se v ní skrývá! Ona nepochybuje o svém jarním znovuoživení. Stejné je to s námi! I při únavě nebo nemoci v nás koluje život, je to hotová energetická bomba, kterou jsme dostali při našem zrození. Život je největší dar a my, každý z nás, jsme byli vyvoleni, abychom ho měli a užívali. V tom klidu je síla. Vezměte si ji.

Objímejte se

V lidském objetí a pohlazení je obrovské energetické poselství, pokud je konáno z lásky. Pokud jste mazel, máte výhodu. Můžete vyvolávat synergickou reakci u svých blízkých. Pohlaďte prarodiče, obejměte děti, usínejte v objetí s partnerem. Čím víc láskyplných doteků, tím lépe. A než vyrazíte ráno do práce, pohlaďte před zrcadlem i sami sebe a řekněte si: „Jsi fajn holka, fajn kluk, zasloužíš si lásku.“

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.