Home - Články - Zažeňte podzimní chmúry

Zažeňte podzimní chmúry

vloženo 3. 10. 2023
čas čtení: 3 minuty

Zažeňte podzimní chmúry

Dny se nezadržitelně krátí a slunečních paprsků ubývá, přesto má ale v sobě podzim cosi magického, energii, kterou můžeme využít pro sebe. Tak odhoďte předsudky a nalaďte se na podzim!

sdílet článek na facebooku

Barvy vládnou

Podzimu vládnou barvy. Stačí jenom vyjít ven a pestrobarevné listí vám bude lemovat cestu, ať již na stromech, poletující vzduchem, nebo vytvářející na chodnících barevnou mozaiku. Zapomeňte v tomto období na chladné tóny a obklopte se teplými barvami podzimu. Pokud máte v šatníku cokoliv v hnědé, žlutohnědé, oranžové nebo červené, to jsou ideální barvy, které vám pomohou rezonovat s podzimním obdobím. Jsou to barvy, které v sobě nesou teplo. Umožní vám cítit se tepleji i v chladnějších ránech a večerech, stejně jako povzbudí vaši náladu.

Podobnou paletou barev byste se měli obklopit i doma nebo v práci. K podzimní výzdobě patří temně hnědé kaštany, výrazné oranžové dýně, červená jablíčka nebo veselí létající draci. I když se to nezdá, již samotný pohled na barvy ovlivní vaši psychiku a nejenom ji. Červená barva patří základní čakře a je spojena s energií, oranžová a žlutá zase souvisejí s oblastí trávení, pohlavních orgánů a také s nervy. Umožní vám tedy dodat tělu energii a zároveň působí proti stresu.

Autosugesce má svou moc

Nepodceňujte ani moc autosugesce, pokud jste navyklí pokaždé s podzimem upadnout po létu do podzimní deprese, pak není divu, že s prvním barevným listím cítíte spíše smutek než k obdiv k barevnému představení, které si pro vás příroda ke konci roku nachystala. Pozorujte pozorně své myšlenky během dneška, co se vám honí hlavou? Nejsou to skutečně jenom předsudky, zažité stereotypy dané starou poezií, filmy nebo i jenom tím, že podzim nemá rád někdo z vaší rodiny či vašeho okolí?


Zkuste si na chvíli sednout a najít si na podzimu něco pozitivního. Pak se můžete podívat na to, co vás na podzimu štve a vedle si zkusit napsat, jak se s daným vypořádat. Například – je brzo tma. Negativní afirmace – je to na nic, nedá se nic dělat. Pozitivní afirmace – alespoň si udělám hezký večer doma a rozmazlím se.

Vezměte podzim jako čas, který můžete věnovat sami sobě, ukrást si na procházkách do zásoby co nejvíce slunečních paprsků, a pak trávit příjemné večery doma, tím, na co jste v létě rozhodně čas neměli, ale lákalo vás to.

Magický podzim

Magie je s podzimem neodmyslitelně spojena. Není to jenom tím, že se slaví dnes oblíbený americký svátek Halloween, ale již naši pohanští předci v tuto dobu slavili Samhain. Věřilo se, že noc v předvečer všech svatých – tedy prvního listopadu má svou magickou moc a magické síly se násobí. Také se v tu chvíli mísí jednotlivé světy a na zem se tedy dostávají i duchové.

Magickým dnem je taktéž podzimní rovnodennost, která nastává obvykle 23. září. Jedná se o okamžik absolutní harmonii, kdy je stejně dlouhá noc a stejně dlouhý den. Čarodějky dříve tuto chvíli oslavovaly magickým sabatem, kdy se uměly napojit na jedinečnou sílu okolní přírody a rezonovat s ní.


Podzim ale můžeme využít i ke studiu starých nauk. Věnovat se můžeme věštění, rozvoji mimosmyslového vnímání, poznávání bylin a jejich léčivých účinků, nebo třeba poznávání účinků jednotlivých stromů a kontaktu s nimi.

Harmonie pohybu a odpočinku

Podzimní energie jsou vyvážené. Sluneční paprsky zvou k aktivitě, zatímco prodlužující se noci k odpočinku. Nemělo by nám tedy chybět ani jedno. Měli bychom aktivně vyrážet do přírody. Můžeme sbírat houby, česat podzimní ovoce nebo si vyrobit vlastního draka z papíru a při jeho pouštění si něco přát.

Stejně tak bychom měli věnovat čas odpočinku. Můžeme si dopřát dlouhou relaxační koupel s bylinkami, pohrát si s aromaterapií a provonět náš příbytek léčivými vůněmi nebo se naučit třeba meditovat.

|<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.