Home - Články - Užijte si klidný advent

Užijte si klidný advent

vloženo 1. 12. 2020
čas čtení: 5 minut

Užijte si klidný advent

Vánoce se začínají nezadržitelně blížit, ale to nemusí znamenat jen stres. Právě naopak – poradíme vám, jak si v tom shonu užít krásnou předvánoční náladu!

sdílet článek na facebooku

Stres všude kolem – jak mu uniknout?

Všude svítí vánoční výzdoba a hrají koledy, vy však necítíte příjemnou vánoční náladu, na kterou si ještě poněkud matně pamatujete z dětství. Jediné, co máte v hlavě, je nespočetně úkolů a povinností, které zkrátka musíte stihnout, ještě než přijde ten všemi očekávaný den D. Nechcete přece zklamat své blízké a už vůbec ne děti. A do toho všeho na vás ještě zaměstnavatel vybalí nové povinnosti, které jsou s vánoční sezonou nerozlučně spojeny. Lze vůbec přežít předvánoční shon bez újmy na zdraví?

Taky to znáte? A taky vás to štve? V tom případě je čas zkusit to jinak a dopřát si příjemný advent v duchu esoteriky. Nebojte se, neznamená to, že se vykašlete na všechno a necháte věci neudělané – právě naopak, s klidem v duši zvládnete všechno stokrát snáz!

Advent byl kdysi časem klidu a rozjímání, dnes to však už dávno neplatí. Taky si myslíte, že je to škoda? V tom případě vyzkoušejte naše esoterické tipy a zpříjemněte si předvánoční náladu!


Při plánování používejte rozum i srdce

Základem úspěchu je samozřejmě mít všechno dobře naplánované – to pro vás asi není žádná novinka. Ale pozor, ne zas příliš pečlivě! Jsou některé činnosti, které je dobré si důkladně naplánovat, ať stíháte a třeba máte ještě i nějakou časovou rezervu. Například pečení cukroví nebo úklid je mnohem příjemnější mít z krku dřív a přesně vědět, kolik povinností vám ještě zbývá.

Jsou však i jiné činnosti, ve kterých plánování vede spíš ke stresu. Jsou to ty, kde je potřeba víc zapojit pocity a srdce – například nakupování vánočních dárečků. Když máte tu správnou inspiraci, tak nakoupíte za jeden den pro celou rodinu. Když ji nemáte, pak můžete marně běhat po obchodech třeba dva týdny – výsledkem je pouze stres. A tomu se chcete vyhnout! Rada tedy zní, naplánovat si všechno tak, aby vám zbyla každý den aspoň nějaká ta volná chvíle, kterou pak můžete zasvětit právě těmto pocitovým činnostem.

Stresují vás přeplněné obchody? Zkuste sehnat dárečky jinak – můžete je zkusit vyrobit vlastnoručně nebo vyzkoušet internetové obchody. Místo nepříjemného prostředí, kde nasáváte stresující energii, se tak budete moct nabít harmonii v klidu svého domova!


Barvy, vůně, hudba a odpočinek

Další věc, na kterou nesmíte zapomenout, je relaxace. Čas vás možná tlačí, ale když si vyčistíte hlavu, půjde vám všechno mnohem rychleji, takže se to vyplatí i po této stránce. Zapalte si svíčku, dopřejte si aromaterapii. Nejlepší je obklopovat se uklidňujícími vůněmi, jako je například levandule. Můžete zkusit i vánoční směsi vůní, ale neměly by být zas příliš intenzivní a pronikavé – ty si nechejte na svátky! Obklopovat se hřejivými barvami, jako je například typicky vánoční červená, je skvělé, protože to v chladném počasí zahřeje na těle i na mysli. Nepřehánějte to s nimi však na velkých plochách, protože červená podporuje stres. K uklidnění vám pomohou spíše růžová, zlatá a bílá barva, například v podobě svíček nebo drobných dekorací.

Neméně důležitá pro navození té správné energie je hudba. Místo poslouchání rádia, které vás akorát tak zahltí otravnou reklamou, si raději pořiďte několik dobrých cédéček a vybírejte spíš klidnější tituly. Takže žádné vánoce s hvězdami popmusic – raději zkuste třeba koledy v podání symfonického orchestru nebo gregoriánské chorály. Uvidíte, že vám spolehlivě zaženou stres a místo něj si užijete krásné předvánoční rozjímání!

A nakonec, nezapomínejte na dostatek spánku. Minimálně osm hodin denně je v tmavých zimních dnech, které jsou pro tělo zátěží, naprostá podmínka!


Mystický význam adventu

Snažte se mít pořád na mysli, co znamenalo období adventu původně. Jeho význam byl totiž vskutku magický! Vánoce byly pro křesťany časem narození Ježíše a ještě dávněji před nimi pro pohany časem zrození nového Slunce. Tyto dva významy mají společnou jednu věc – předvánoční doba je plna krásného očekávání něčeho nového, nové naděje a začátků! Advent lze v jistém smyslu přirovnat k době těhotenství v lidském životě. Konec konců v příběhu, který se k nim váže, je Marie v této době taky těhotná! Ať už jste věřící nebo ne, je to doba odpočinku, klid a radostného očekávání – tak jako je v životě ženy právě těhotenství. Čekáme na nový rok, na nový příslib naděje, na nové Slunce, na narození Ježíška – kdo jak chce. Předvánoční týdny v sobě spojují všechny tyto energie. A stojí za to si je patřičně užít!

Advent je z esoterického pohledu časem, kdy bychom se měli ohlédnout za končícím se rokem. Být vděčni za jeho dary a v klidu se rozloučit se vším, co je staré a nepotřebné. K tomu je nezbytné zklidnit svoji duši, zpomalit životní tempo a vnímat energie kolem sebe. Zkuste to taky – stojí to za to!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.