Home - Články - Útěk od vlastního života: Máte chuť se vším seknout?

Útěk od vlastního života: Máte chuť se vším seknout?

vloženo 14. 9. 2020
čas čtení: 6 minut

Útěk od vlastního života: Máte chuť se vším seknout?

Stalo se vám již někdy, že jste měli chuť se na všechno vykašlat a od základu změnit svůj život? Poradíme vám, jak se s takovou zapeklitou situací vypořádat!

sdílet článek na facebooku

Je chuť ke změně dlouhodobá? Pak je to problém!

Každému z nás se občas v životě stane, že nám chybí motivace, že se nám nechce do našich povinností a nejraději bychom se vším sekli.
V takové situaci toužíte vykašlat se na všechny závazky a povinnosti, udělat radikální změnu, přestěhovat se někam hodně daleko, jet na cestu kolem světa nebo třeba vstoupit do kláštera. Zkrátka dělat něco úplně jiného než doposud, něco co vás vysvobodí z neviditelných pout, jejichž existenci váš rozum popírá, ale vaše duše a podvědomí vám je neomylně připomíná.

Pokud takové pocity netrvají příliš dlouho, je to normální a nejspíš to pramení z přetíženosti v práci nebo třeba z dočasných neúspěchů v osobním životě.
Pokud se však podobné pocity u vás objevují častěji a pravidelně, měli byste zbystřit pozornost.

Je zajímavé, že se to často stává i lidem, kterým zdánlivě v životě nic ke štěstí nechybí – klape jim to ve vztahu, mají spokojenou rodinu, hezké bydlení a dobrou práci. Ale něco v jejich duši jim přesto našeptává, že něco není v pořádku.


Příběh Buddhu a Jany z Arku – když odchod přinese naplnění

Kdybyste se podívali do historie, zjistíte, že se jen tak hemží příběhy o lidech, kteří z ničeho nic opustili svůj dosavadní bezproblémový život. Odešli od jistot a vydali se za svým vnitřním hlasem, který nechápalo nejen jejich okolí, ale často ani jejich vlastní rozum. Opustili rodinu, bohatství, zázemí – zdánlivý nesmysl, který však může vést k velkému duchovnímu pokroku.

Jedním z nejznámějších příkladů je Buddha Siddhárta Gautama, který žil životem zámožného prince, měl krásnou ženu, moc a bohatství, zkrátka všechno, co by si jen mohl přát a každý mu to mohl závidět. On se však jednoho krásného dne rozhodl všechno včetně svojí lásky opustit, odejít do neznáma a v meditaci a askezi hledat svoji duchovní cestu. Dosáhl osvícení a velké moudrosti a jeho sláva nepohasla ani po tisíciletích.

Svému údělu budoucí spokojené selské hospodyňky a matky se vzepřela i Johanka z Arku a naslouchala vnitřnímu hlasu, kterým k ní promlouvaly neviditelné duchovní bytosti. Vedla francouzská vojska k vítězství, aby nakonec uhořela na hranici za kacířství v necelých dvaceti letech. Její život byl krátký, ale smysluplný, a ve 20. století byla svatořečena.


To je pár slavných jmen – historie však mlčí o stovkách a tisících dalších. Někteří dosáhli duchovních výšin, jiní jen šílenství a ztráty všeho. Vnitřní puzení ke změně může vést stejně tak k hlubokému vnitřnímu naplnění, nebo být „bránou do pekel“ a ničivým nápadem. Všechno závisí na okolnostech a na tom, jak se k tomu postavíte vy sami.

Pravá příčina: Strach ze ztráty svobody a sebe sama

Co se vlastně odehrává v duši člověka, který se najednou rozhodne seknout s celým svým dosavadním životem, udělat radikální změnu a odejít někam úplně jinam, změnit běh svého osudu?
Jaké tajemné sily k němu promlouvají? Je to vnitřní hlas jeho duše, jsou to duchové, Bůh a světci nebo neviditelné bytosti? Všechno z toho může být pravda, protože není každý případ stejný.

Jedno však mají společného. Kdybyste se podívali hluboko pod povrch věcí, za puzením k odchodu se ukrývá obava ze ztráty vlastní svobody. Strach z toho, že člověk nebude moct být sám sebou, že bude donucen přizpůsobit se tlaku konvencí, společnosti, nebo dokonce i vlastní rodiny či partnera. Často je to však jen podvědomé a člověk, kterému se to stane, by to sotva uměl takto pojmenovat. Proto je velmi užitečné si to uvědomit.
Člověk, který se najednou vykašle na zdánlivě bezproblémovou a spokojenou životní dráhu, aby šel hledat štěstí do zcela neznámých vod, má ve skutečnosti podvědomý strach z toho, že jeho vnitřní Já může zaniknout. Bojí se, že jeho osobnost bude natolik potlačena očekáváními jeho okolí, že se nebude moct svobodně projevit, naplnit svůj potenciál a poslání v tomto zrození na Zemi.


Horoskop napoví, kudy vede vaše cesta ke štěstí

To jací jsme, co je nám v životě souzeno a kde můžeme najít seberealizaci, je do velké míry určeno naším horoskopem. Ten nám prozrazuje pravdu nejen o našich schopnostech i slabinách, ale i o tom, po čem naše duše hluboce ve svém nitru nejvíc touží.
Pokud nežijete v souladu se svým horoskopem narození, je větší pravděpodobnost, že jednou v životě dostanete chuť udělat radikální řez, se vším seknout a začít na stará kolena někde úplně jinde.

Takové bourání je však nesnadné a bolestivé. Vyhněte se mu a podívejte se na svůj horoskop. Pokud jste například citově a rodinně založený Rak s ascendentem v Rybách, nebude vás dlouhodobě naplňovat život zaměřený především na kariéru a kariéristický partner. Pak se může stát, že jednoho krásného dne náhle dostanete chuť utéct s novou romantickou láskou a okamžitě založit rodinu někde na samotě u lesa – byť by to ve skutečnosti nebyl ten pravý. Jenomže vaše duše pak už bude jako ten tonoucí, který se chytá stébla.

Naopak, pokud jste dobrodružný Vodnář s ascendentem ve Střelci, bude vás vaše okolí dlouho marně přesvědčovat o tom, že pro vás bude nejlepší se co nejdřív usadit, najít si stabilní zaměstnání a založit rodinu. Pokud se jim to přece jen povede, bude vaše duše protestovat – pak se jednoho krásného dne sbalíte, nikomu nic neřeknete, dáte v práci výpověď a vyrazíte na cestu kolem světa.


Lepší je dělat změny postupně

Pokud tedy cítíte vnitřní puzení udělat ve svém životě nějakou radikální změnu, je to dvojsečná zbraň.
Na jedné straně vám napovídá, že ve vašem životě něco není v pořádku, že ztrácíte svoji vnitřní svobodu a měli byste s tím něco dělat.
Na druhé straně, neuvážená řešení mohou být zkrátka jen zkratovou reakcí s ničivými důsledky. Někomu se povede najít tímto způsobem své životní poslání, jako například Janě z Arku nebo princi Siddhártovi. Většině z nás však prospěje, když si své rozhodnutí ke změně promyslíme do hloubky a naplánované změny uděláme postupně.
Kterým směrem by se vaše cesta měla dál ubírat? Co přesně vám chybím, co byste měli změnit a co může naopak zůstat při starém?
To všechno vám napoví nejen horoskop. Velmi užitečný je i výklad věšteckých karet – například tarotu! Jejich tajemné poselství vám prozradí, jaká je cesta vaší duše!

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.