Home - Články - Úplněk v Rybách – Dožínkový měsíc

Úplněk v Rybách – Dožínkový měsíc

vloženo 11. 9. 2019
čas čtení: 7 minut

Úplněk v Rybách – Dožínkový měsíc

Významná událost v nejbližším vesmíru nás čeká 14. září ráno, v 6 hodin a 32 minut. Luna bude kulminovat ve znamení Ryb. Na extrémním vrcholu se budou pohybovat i city lidských bytostí, a to nejen zrozenců tohoto znamení. Nese to s sebou obohacení našich životů a vztahů, ale také rizika, že to nemusíme ukočírovat. Jak tedy nejlépe prožít tento úplněk?

sdílet článek na facebooku

Silné rybí city

Zvykli jsme si považovat ryby za chladné tvory, ale kdo se zajímá o sluneční znamení, ten dobře ví, že v rámci astronomického zvířetníku je tomu naopak. Zrozenci Ryb jsou velmi emocionální bytosti, které vše prožívají s takovou intenzitou, že bychom to my ostatní možná dlouhodobě nevydrželi. Za úplňku, který probíhá v tomto znamení, dolehnou zvichřené emoce na nás všechny. Úplňky obecně vždy ovládnou emoce nás všech a tento pošle do našich citů „rybí“ injekci. Vše, co bychom jindy prožívali více méně v klidu, bude teď velice silné. Možná někteří z nás budou mít tendenci říkat si, co to s námi je? Odpověď je snadná, úplněk v Rybách. Pokud vás čeká důležité rozhodnutí, nechte je chvíli uležet. Další ráno napoví anebo rovnou počkejte tři dny po úplňku, až Rybičky nebudou v plné síle. Ještě háklivější než rozhodnutí, které lze odložit, budou situace, kdy partner, přítel rodič či spolupracovník budou vyžadovat debatu, při které se řeší zásadní věci. Z takové debaty se těžko utíká, ale všichni zúčastnění budou také „pod vlivem úplňku“, a z této pasti je těžké uniknout, pokud vám stojí v cestě vlastní vypjaté emoce. Proto se braňte extrémům a sami sobě a třeba i ostatním klidně řekněte na rovinu: „Je právě úplněk v Rybách, je citově exponovaný, pojďme rozhovor odložit.“ Možná budete před racionálními typy za blázna, ale účel to může přesto splnit.



Co podniknout?

Podívejme se, pro které typy akcí je tato doba více než vhodná. Například pro návštěvu divadelních představení, výstav, koncertů, čtení knih, prožívání uměleckých děl obecně. Vaše prožitky v oblasti umění budou nefalšované a intenzivní. Samozřejmě je i vhodná doba pro vlastní tvorbu. Inspirace je stále na dosah a pro tvorbu je autentický prožitek velmi zásadní. Kromě uměleckých prožitků tento úplněk také nahrává rozvíjení intuice a vůbec poznání v oblasti duchovna a víry. Vhodné jsou výlety na mystická místa, návštěvy svatyní a starých kultů a čtení o jejich historii a významu. Důležitá je také meditace, a to za pomoci živlu vody, tak blízkého Rybám. Můžete během ní hledět na vodní hladinu, poslouchat zurčení potoka či říčky, nebo, při vhodném počasí, dokonce i ve vodě být ponořeni.

Dožínkový měsíc


Staré indiánské kultury slavily za úplňku v září Dožínkový měsíc – a také ho patřičně vítali. V tuto dobu se zúročila celoroční péče o Matku Zemi a o úrodu. Bylo sklizeno a probíhaly obřady poděkování, jak Zemi, tak i živlům a božstvům, která s tím měla co do činění. Plná Luna byla symbolem dorůstání, úrody a naplnění. Právě ona byla pro Indiány ženskou tváří vesmíru, symbolem plodnosti. Proto v tuto roční dobu, a právě za úplňku, tyto staré kultury prováděly obřady poděkování za to, co se po celý rok urodilo, počínaje prvními jahůdkami až po klasy kukuřice, ale také za zrození nových kusů dobytka, hříbátek, ale i vlastních dětí. Do poděkování zahrnovali také nové svazky a sňatky, úspěchy v bojích, dobrá loviště, ale i osobní poznání, které udělal každý člen kmene osobně. Nemluvili o tom příliš konkrétně, ale k jejich moudrosti patřilo, že vědí, zač děkují. Pokud bychom se chtěli nechat jejich moudrostí inspirovat, můžeme i my poděkovat za to, co nám sezóna přinesla. Není špatné si trochu zabilancovat, a zároveň získat tímto přemýšlením nějaký nadhled nad emocemi, které se nás, díky Rybám, budou snažit ovládnout. Právě nyní zjistíte, zda jste v rámci „sklizně“ tohoto roku obdrželi také selský rozum, který vás uchrání od vypjatých debat a scén, jež byste museli v případě nezvládnuté situace později pracně žehlit.



Něco o zdraví

Co se zdraví týče, exponovaná jsou v tuto dobu chodidla a prsty na nohou, proto je na místě pedikúra, masáž chodidel, chůze po kamínkové podložce, plavání a akupresura. Velkou hádankou je, jak pečovat o šišinku mozkovou, která pod ploutvičky Ryb také patří, ale jelikož je součástí složitého zázraku zvaného mozek, bude na místě celková relaxace, dlouhý spánek a pobyty v přírodě. Nezapomeňte na pitný režim, který obzvláště Rybám, ale nejen jim, pomůže k celkové rovnováze.

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.