Home - Články - Ubrečený Svatý Barnabáš

Ubrečený Svatý Barnabáš

vloženo 10. 6. 2021
čas čtení: 2 minuty

Ubrečený Svatý Barnabáš

Svatý Medard není jediný, kdo podle lidových pranostik přináší červnový déšť. Co na to ostatní jména z černového kalendáře?

sdílet článek na facebooku

Dnes, jedenáctého června, slaví v církevním kalendáři svátek Barnabáš, jehož nejslavnějším nositelem je jeden z prvních a nejvýznamnějších misionářů zmiňovaných v Novém Zákoně, apoštol Barnabáš, díky němuž je později křesťanští misionáři rozšířili po celém světě. Říká se o něm: "O svatém Barnabáši bouřky často straší."

Den po něm (12.6.) přichází Antonie, která, co se týče deště, nezůstává pozadu. Pranostiky říkají: "Svatá Tonička mívá často uplakaná očička." To rozhodně nepotěší sedláky, kteří se teď chystají sekat a sušit seno a déšť by pro ně znamenal pohromu. Jejich úkol jim připomíná rčení: "Na svatého Antonína broušení kos započíná." Z deště měli radost jenom vinaři: "Prší-li na svatého Barnabáše, padají hrozny do koše."


Právě včera byl Měsíc ve fázi Novoluní (10.6.), což je období, které vybízí k obrácení se dovnitř, k ukončení starého, očistě a novým začátkům. Červnové Novoluní je ve vzdušném znamení Blíženců. Blíženci symbolizují komunikaci a objevování nových myšlenek, které však provází nejistota o tom, kam vlastně patříme.

Pro čarodějky je teď správný čas pro meditaci a čarování týkající se sebevědomí, studia a vyřešení zmatků na cestě životem. Když si teď ujasníte, co vlastně chcete, a budete si to intenzivně přát, vaše sny se již brzo splní! Vyzkoušíte to?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.