Home - Články - Ty opravdu důležité věci v životě

Ty opravdu důležité věci v životě

sdílet článek na facebooku
vloženo 12. 12. 2010
Fotolia_povidka_kameni.jpgPovídka od Týmu Astrohled:

Stál jednou profesor filozofie před svými studenty, vzal velkou prázdnou sklenici od majonézy a naplnil ji až po okraj velkými kameny. Poté se zeptal studentů, jestli je sklenice plná. Studenti přitakávali: "Ano, je plná!".

Profesor vzal do rukou krabičku s maličkými oblázky a nasypal je do sklenice a lehce ji protřepal. Potom se znovu zeptal studentů, jestli je sklenice plná. Ti zase jen přitakávali a smáli se.

Profesor uchopil sáček s pískem a nasypal ho do sklenice. Písek samozřejmě vyplnil všechen zbývající prostor mezi kameny ve sklenici.

„Teď,“ řekl profesor studentům, „bych chtěl, abyste pochopili, že tato sklenice je jako váš život! Ty velké kameny představují ty nejdůležitější věci v životě – vaši rodinu, partnera, zdraví, vaše děti – věci, které by, když byste vše ostatní ztratili, stále naplňovaly váš život. Ty maličké oblázky jsou jako ty méně důležité věci v životě, například vaše práce, byt, dům nebo vaše auto. Písek symbolizuje ty malé věci, ze kterých se život také skládá. Když byste naplnili sklenici nejprve pískem, nezůstane v ní žádný prostor pro oblázky a velké kameny.

Tak je tomu i ve vašem životě: pokud použijete veškerou vaši energii na malé věci, pak jí nebudete mít dostatek na ty velké. Považujte si proto těch důležitých věcí, najděte si na ně dostatek času, věnujte svoji energii vašim dětem nebo partnerovi, dbejte na své zdraví. Zůstane přitom ještě dost času na práci, domácnost i zábavu. Važte si v první řadě těch velkých kamenů – jsou to právě ony, které se v životě počítají. Zbytek je jen písek… “

Pohádali jste se se svými nejbližšími? Je vám to teď líto, ale nevíte, jak k nim nalézt cestu zpět? Poradíme vám, jak opět najít cestu k usmíření! Zavolejte nám na tel.: 906 701 701! Vaše astroporadna ASTROHLED

Soutěžte s námi o zajímavé ceny! VYHRAJTE!

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

VYBERTE SI SVÉHO OSOBNÍHO PORADCE a zavolejte na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.