Home - Články - Totemové zvíře pro týden 7.-13.1.: VÁŽKA

Totemové zvíře pro týden 7.-13.1.: VÁŽKA

vloženo 6. 1. 2020
čas čtení: 5 minut

Totemové zvíře pro týden 7.-13.1.: VÁŽKA

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím VÁŽKA.

sdílet článek na facebooku

Vážka je éterická bytost pohybující se velkou rychlostí nad vodou – voda je samozřejmě živlem citu. Podle indiánských legend byla vážka v minulosti drakem a nepřátelský démon ji zaklel do maličkého tvora. Její síla jí však zůstala. Je to hlavně síla k rozhodnutí a ke změně. Při tom všem vážce pomáhají city – to je právě ten vodní živel, který je jí vlastní. Protože však létá nad ním a netopí se v něm, je jasné, že city vnímá, ale má nad nimi potřebný nadhled. I to je medicína vážky, kterou nám v tyto dny nabízí.

VÁŽKA nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.



Vážky také často létají ve dvojici. Nejsou typ do hejna, umějí být samy nebo v páru. Během namlouvání udělají první poslední, aby se svému protějšku zalíbily a zaujaly ho. Samečci dovedou o samici i bojovat, ale jinak jsou mírumilovní. Partnerská láska je pro vážku důležitá, a tak nám sděluje své poselství, že i v tomto období, kdy nám ji karty vybraly jako učitele, si máme hledět svého partnera a vztahu s ním. Pokud jde na vztahu něco vylepšit, neváhejte a zkuste to. Volze změnu a společné zážitky, výlety, divadlo, kino, koncerty a neobvyklé milování. Říkejte věty, které si jindy necháváte pro sebe. Odvážná vyznání, za něž se možná jindy stydíte, je právě načase říct partnerovi či partnerce rovnou do ucha. Na druhou stranu, jestli máte pocit, že jste vyzkoušeli všechny cesty ke zlepšení a také upřímné a otevřené rozhovory – a nikam to nevede, učí vás vážka, abyste se dovedli rozhodnout k odchodu a osvobodili se – a nejspíš i toho druhého – ze vztahu, který už je možná vězením. Nový vztah na sebe nedá dlouho čekat.

Vážka si však nevšímá jen vztahů s partnery. Sleduje i vztahy v rodině a nejbližším okolí. Vážka nejraději poletuje nad klidnou hladinou v záři slunce. Proto se máme snažit, abychom naše vztahy tvořili v míru, klidu a radosti. Nenechme se vyprovokovat k emočním bouřím, nezvyšujme hlas. Nezapomeňme, že vážka je maskovaný drak – je si jistý svou silou a nepotřebuje ji stavět na odiv. Ten, kdo si věří, je klidný, protože si nemusí nic dokazovat. Vaše síla je v rozvážnosti, síle osobnosti, vůli a umění se rozhodnout.



Nejen kultivovat vztahy nás učí medicína vážky. Jsou zde i jiná důležitá rozhodnutí, které je třeba udělat. Pokud již delší dobu váháte na téma změna práce, bydlení, cesty do zahraničí nebo ohledně nějakého projektu, který je šitý pro vás, ale neměli jste odvahu, pak je nyní vhodný čas rozhoupat se a skočit. Nezapomeňte, že vážka má křídla. Nespadnete do hlubin ani do vody, ale poletíte na vzdušné vlně svých plánů. Během krátké meditace, třeba vsedě před spaním nebo ve vaně, zkuste zavřít oči a představit si nejprve tvora se třpytivými křídly, který se míhá na hladinou. Potom se podívejte na svět očima vážky. Rychlost, třpyt, záře, radost ze života, energie. Tak se vážka cítí. Stačí chvíle a budete se tak cítit i vy.

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.