Home - Články - Totemové zvíře pro týden 25.3.-1.4.: HAD

Totemové zvíře pro týden 25.3.-1.4.: HAD

vloženo 24. 3. 2020
čas čtení: 3 minuty

Totemové zvíře pro týden 25.3.-1.4.: HAD

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím HAD.

sdílet článek na facebooku

Had je odpradávna silným mystickým symbolem. Existuje pro to mnoho důvodů. Nejen, že tento malý nenápadný tvor může kousnutím vzít život, ale požíváním jeho jedu se člověk naopak stane resistentní a odolný. V mnoha kulturách byl hadí bůh symbolem stvoření, byl tím, kdo stvořil zemi a ostatní zvířata. Je to asi také tím, že je spojen s tvarem vejce, z něhož se líhne. Vejce je symbolem dokonalosti a skrytým zárodkem života. Hadí bůh tak v sobě ukrývá život i smrt. Pokud se had ztvární v podobě, kdy je zakouslý do svého ocasu, stává se z něho symbol nekonečnosti. Tak se znázorňuje mystický Uroboros, který je buď obtočen kolem stromu života, nebo kolem Země. Ve všech kulturách existuje hadí bůh, u starých Indiánů je však tento bůh, stejně jako ostatní totemová zvířata, nejblíže životu. Mystérium, magie a tajemství zde slouží tomu, abychom mohli zvířecí vlastnosti získat a použít ve svém životě. Pomáhá nám lépe žít.


HADA nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Had tedy podle Indiánů žije v obou světech, ve světě života i smrti. Může se mezi nimi pohybovat svobodně a vzít s sebou i nás, pokud jej prosíme o pomoc. Může nám pomoci, abychom se přechodu z jedné existence do druhé přestali bát, což bývá častou příčinou depresí. Může nám pomoci přesvědčit se, že přechod do jiné existence je jako projít dveřmi do slunečného dne, kde se had tak rád v paprscích slunce vyhřívá.


Jeho dalším výrazným rysem je převlékání kůže. Pokud je hadovi malá, vysvlékne se jednoduše z kůže, opustí ji a pod ní už má jinou, lesklou, hladkou a zářící. Starou existenci opouští bez sentimentu, jde vstříc novým věcem. Právě toto nás had může také naučit. Pokud je nám náš způsob života těsný, nějak nevyhovující, poprosme praotce všech hadů, aby nám pomohl získat novou kůži – nový život, nový komfort, nové hodnoty. Odvahu opustit vše staré musíme najít v sobě. Vstoupit z těsné kůže a vydat se vstříc něčemu jinému, stát se novou bytostí.

Je právě vhodná doba to učinit. Pokud v sobě cítíte odhodlání měnit svůj život, můžete poprosit hadího boha, ať už vleže před spaním nebo během meditace, aby vám poslal svou odvahu a svou energii:

Praotče hadů, pomoz mi svléknout vše staré a nefungující. Pomoz mi získat novou podobu a vydat se novým směrem. Chci se stát novou bytostí a poznat nové hodnoty.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

|<< < 604 | 605 | 606 | 607 | 608

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.