Home - Články - Totemové zvíře pro týden 19.2.-25.2.: SOKOL

Totemové zvíře pro týden 19.2.-25.2.: SOKOL

vloženo 18. 2. 2020
čas čtení: 5 minut

Totemové zvíře pro týden 19.2.-25.2.: SOKOL

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím SOKOL.

sdílet článek na facebooku

Archetyp sokola nás učí povznést se do výšky, i když je to někdy tak těžké. Pokud jste zamilovaní, dokončíte nějaký projekt, jste ocenění za svou práci nebo studium, pokud jste obklopeni svými blízkými a máte důvody se radovat, pokud jste na dovolené a v krásném místě, pak není těžké se vznášet. V životě se ale opakují situace, kdy to tak lehké není.

SOKOLA nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.



Jako závaží na nás mohou působit vnitřní i vnější okolnosti. Ty vnější se mohou týkat nemocí a úrazů našich nebo našich blízkých. Může jít o situaci, kdy někoho ztratíme. Nebo pokud se nám zboří některá z životních jistot – práce, domov, rodina, partnerství, důležité vztahy. Možná že ze všeho nejhorší je trvalý stres, kdy žijeme v situaci, v které vnitřně být nechceme. Proč se o těchto smutných věcech v článku zmiňujeme? Nechceme vás rmoutit ani polekat. Jen připomenout, kdy je dobré vzpomenout si na sokola. Právě tehdy se stane naším učitelem. Poskytne nám svá křídla, pokud se budeme poctivě snažit být s ním v kontaktu.

Proto v těžké situaci, kdy cítíme, jak nám tíha táhne srdce k zemi, oslovme otce všech sokolů, indiánského přírodního boha. Jde vlastně o ducha sokola, samotnou božskou esenci tohoto tvora. Má tyto dominantní rysy – vznáší se ve výšce, má tedy nadhled. A má ostrý zrak, kterému nic neujde. Má odvahu, s kterou se vrhá do boje a zpravidla vítězí. Obklopuje ho slunce a vzduch, je šťasten, jeho nitro je naplněno klidem a pohodou.



V tyto dny se pokusíme naplnit i své nitro těmito hodnotami. Součástí nás samých se stane nadhled, jasnost vidění věcí, odvaha a klid. Pokud vám pomáhá k meditaci tichá hudba, zkuste ji, ale i ticho je dobré. Pokud vám pomůže svíce, zapalte si ji a hleďte na ni. Ale i hvězdná obloha nebo pohled z okna do koruny stromu je skvělý. Oslovte sokola jakkoliv vás napadne. Může to být třeba takto:

Otče všech sokolů, pojď mi na pomoc.
Propůjč mi svá křídla, aby se moje mysl mohla vznést nad věci, které mě trápí.
Propůjč mi svůj zrak, abych shora spatřila svůj život a jeho řád.
Pomoz mi srovnat si priority. Kéž vidím, co je pro mne nejvíc důležité a co je až na druhém místě.
Kéž spatřím všechny své důvody k radosti a raduji se z nich.
Kéž se moje problémy zdají nicotné, chci je řešit, ale už se nechci víc trápit.
Už vidím svůj život. Raduji se. Jsem klidná. Je mi lehko.
Otče sokolů, děkuji ti.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem


|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.