Home - Články - Totemové zvíře pro týden 19.-25.11.: SRNEČKA

Totemové zvíře pro týden 19.-25.11.: SRNEČKA

vloženo 18. 11. 2019
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro týden 19.-25.11.: SRNEČKA

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím SRNEČKA.

sdílet článek na facebooku

Srnečka vyjadřuje svou mírností a něhou lásku Velkého ducha, kterou cítí ke každému svému stvoření. Její mírné, hluboké, láskyplné oči jsou božím pohledem na tento svět. Indiáni si vyprávějí legendu, jak srnečka chtěla Velkého ducha navštívit.

S neochvějnou důvěrou se vydala na cestu a vůbec nepochybovala, že se s bohem setká. Jako dítě, které miluje celý svět, šla přímou cestou a nepřipustila si ani na vteřinu, že by na cestě mohlo číhat nebezpečí. Na konci cesty byla svatá hora, na níž bůh sídlil, Srnečka se vydala po stezce vzhůru a tam číhal démón. Ten namluvil všem lidem i zvířatům, že Velký duch nerad přijímá návštěvy. Démonova moc byla totiž tím větší, čím méně se lidé a ostatní bytosti setkávali s Velkým duchem. Ale srnečka se o řeči nezajímala. Démon jí zastoupil cestu, vytáhl se do výše a vydával hromové zvuky, aby ji zastrašil, ale ona stála klidně na místě a hleděla na něho důvěřivýma očima. „Zabiju tě!“ volal démón, ale ona jen řekla „Proč bys to dělal?“ Hleděla na démona s láskou v očích. Démón pocítil, že se scvrkává. Zmenšoval se a zmenšoval, až jeho černé srdce spadlo jako malý oblázek do prachu – a i ono nejprve zbělalo. Srnečka šla dál a zanedlouho se setkala s Velkým duchem. Byl opravdu rád, že měl tak milou návštěvu. Srnečka, aniž by o tom cokoliv tušila, svou láskou ke světu a svou důvěrou proměnila zlého démona v bílý oblázek, rozpustila jeho zlobu a zlá kouzla a on už nemohl nikomu ublížit. Něžná srnka je důkazem, že dětská důvěra a láska ke světu a všemu živému mění kvalitu věcí. To temné mění v opak. To zářivé šíří a odráží dále do všech srdcí kolem. SRNEČKU nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.



Co nám chce něžná srnka v tomto období sdělit? Možná na naší cestě číhá démón, který se nás snaží zastrašit, vytahuje se do výšky, kroutí se, napřahuje pařáty naším směrem a vydává hromové zvuky. Už víme, že je to jen planý cirkus. Oč větší dělá randál, o to menší z něho bude bílý oblázek. Nenechme se zastrašit démóny, nesvobodnými pokřivenými lidmi, nepřejícími dušemi. Hlavně ale sami nebuďme ani chvilku takoví. Nejprve osvoboďme své nitro od temnoty, vymeťme z koutů prach a otevřeme okna své duše. Až bude všude v nás světlo, nemusíme se ničeho bát a můžeme vykročit na setkání s Velkým duchem. Kohokoli na té cestě potkáme, každého proměníme. Bez vědomí své síly a moci, zcela mimochodem, právě jako srnečka. Jen tento zůsob je správný, protože jakmile bychom sami sobě řekli, jsem dobrá bytost a budu proměňovat druhé, nefungovalo by to. Pýcha není dobrým rádcem.

Radujte se ze života, ze všeho kolem, z cesty pod našima nohama, z potenciálu druhých lidí a celého světa. Nermuťme se na tím zlým, protože svým zármutkem bychom zlému jen dodávali sílu. Radujme se z dobrého a vše kolem nás se promění. Myšlenka má tvořivou sílu. Proto se o ní píše ve všech svatých knihách – Bůh pomyslí na krásný svět a on se stane. Tuto boží kreativitu máme i my, neboť jsme jeho součástí. On nám tuto sílu dal, vložil ji do naší mysli při našem zrození. Můžeme ji používat k dobrému i zlému, a proto bychom si měli dát pozor, aby naše mysl byla čistá jako mysl nevinného něžného zvířete - srnky. Proste pramáti srnek v lehké meditaci, aby vám pomohla obnovit svou čistotu a nevinnost. Uděláte tím službu nejen sobě, ale i světu.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.