Home - Články - Totemové zvíře pro týden 11.3.-17.3.: LIŠKA

Totemové zvíře pro týden 11.3.-17.3.: LIŠKA

vloženo 10. 3. 2020
čas čtení: 5 minut

Totemové zvíře pro týden 11.3.-17.3.: LIŠKA

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím LIŠKA.

sdílet článek na facebooku

Liška je bájné zvíře naprosto všech kultur. Její životaschopnost se projevuje jejím zjevem i vnitřním založením. Mnoho liščích plemen přizpůsobuje barvu srsti sezóně, takže se stávají nenápadnými a mají dokonalé mimikry. K tomu se ještě umějí v přírodě plížit a krýt tak dobře, že jsou pro ostatní predátory neviditelné. Téměř nemají přirozené nepřátele, kteří by je lovili, jsou tedy naprosto svobodnými pány svého rajónu. I její instinkty a inteligence jsou obdivuhodné: Liška je opravdu chytré zvíře. Je skutečně lstivá, i když v jiném smyslu, než bychom to řekli o člověku. U ní hraje roli zvířecí intuice.

Lišky sice nežijí ve smečkách, ale jsou to rodinná zvířata. Pro svá liščata by máma liška udělala vše, predátora umí lstivě odvést od nory, upoutat jeho pozornost a pak utéct… A když je to nutné, dovede se rvát na život a na smrt. Liška je obětavý a starostlivý rodič, se svými mláďaty si umí hodiny hrát na slunci, a přitom je nenápadně učit, jak lovit, jak se vyhnout nebezpečí. Liška má vlastí vůli, nepodřizuje se okolnostem a dělá to, co uzná za vhodné. Vždy si ví rady, jak na to. Liška je také krásná. Má roztomilý smějící se obličej, huňatý kožíšek vybízející k pohlazení a krásný chundelatý ocas. První pocit, který v lidech vzbouzí, je přivinout ji k sobě, ale běda, jak se umí ozvat, kdybyste dělali něco, co si nepřeje. Její zuby i drápy jsou ostré jako nože. LIŠKU nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.


Pokud si připadáte ohrožení tím, co se děje kolem vás, poproste pramáti lišku, indiánskou bohyni, aby vám přišla na pomoc a naučila vás něco ze svého umění. Pokud chcete mít mimikry v případě potřeby, a jindy zase upoutat svým půvabem, pak je liška ten pravý učitel. Pokud chcete chránit své blízké, třeba za použití lži, kdy si „nepřítele povodíte“, a nikomu se nic zlého nestane, učte se od lišky. Pokud chcete být skvělý a něžný rodič a dobrý učitel, proste lišku o pomoc. Pokud se chcete umět kromě toho všeho i rvát a vítězit, opět poproste pramáti lišku.

Z hlediska dávných Indiánů jde vlastně o esenci ducha lišky, čirou liščí energii. Oslovíte-li ji, ona vám odpoví. Není to těžké a nevyžaduje to žádné zvláštní schopnosti. Můžete to dělat před spaním, než na vás přijde sen. Můžete meditovat při světle svící nebo venku s pohledem upřeným na hladinu vody, při hudbě či v tichu. Můžete také lišce zazpívat popěvek beze slov, a před očima si představovat její zjev. Uslyší vás. Použijte slova, jaká vám přijdou na jazyk, meditace není o přesných formulkách. Pokud však potřebujete inspiraci, nějakou vám posíláme:

Matko liško, pramáti všech lišek, přijď mi na pomoc.
Nauč mě obratně se ukrývat a pozorovat.
Nauč mě použít chytrost a lstivost ve prospěch sebe a svých blízkých.
Dej mi ostré zuby a drápy, pokud je třeba.
Nauč mě bojovat, když je nutný boj, ale taktizovat, když nutný není.
Dej mi bystrý instinkt a intuici.
Pomoz mi chránit sebe, svou rodinu a své drahé.
Dej mi půvab, který mi pomůže kráčet hrdě životem a který mi náleží.
Dej mi hravost a bezstarostnost a schopnost plně žít život, který mi byl dán.
Matko liško, děkuji.


Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

|<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.