Home - Články - Totemová zvířata: Síla divoké husy

Totemová zvířata: Síla divoké husy

vloženo 14. 5. 2020
čas čtení: 4 minuty

Totemová zvířata: Síla divoké husy

Pokud si zvolíte oslovit totem divoké husy, daruje vám dar vhledu do budoucnosti. Je totiž podle víry starých kultur spojnicí mezi nebem a zemí. Podporuje lásku a věrnost. Je patronkou tvůrčí činnosti a dává veškerému tvoření tah na bránu. Pokud tedy řešíte zmíněné věci, poproste i sílu divoké husy.
sdílet článek na facebooku

Totem vhodný pro lásku

Divoké husy byly pro indiány symbolem partnerské věrnosti a také lidského společenství. V Řecku byla zasvěcena bohyni lásky Afrodíté a v Římě Junoně. Husa je mocnou dárkyní lásky. Když husy létají v hejnech ze severu na jih a naopak, podstupují cestu na hranici svých sil. Nedoletí všechny, ale přesto letí. Během letu v hejnu plní své role, střídají se v čele a vzadu, protože husa v čele hejna musí nejvíce rozrážet odpor vzduchu a vítr. Když se vyčerpá, zaujme její místo odpočatá husa ze středu hejna. Odkud to jen ti ptáci mohou vědět? Moudrý hlas přírody jim radí a radil by i nám, kdybychom byli ochotni mu naslouchat. Partnerská láska u divokých hus je věrná. Houser a husička mají rozdělené úlohy, husa staví hnízdo a vystýlá ho peřím, houser hlídá v době sezení na vejcích okolí před predátory a je ochoten nasadit i život za svoje šišatá miminka. V ochraně rodiny pokračuje i nadále po vylíhnutí. O malá housata se rodiče starají rok, což je v životě hus dlouhá doba.

Indiáni věřili na husí lásku a moudrost a mívali i husí totemy a masky pro šamana. Věděli, že pokud budou pramáti husu vzývat, daruje jim objevné cesty za novými místy pro bydlení i lov a soudržnost a plodnost jejich rodu. Tyto hodnoty znamenaly pro indiány rozdíl mezi přežitím, či vyhynutím kmene.


Cestování v čase a prostoru

Divoké husy jsou velcí cestovatelé, a to nejen v ose sever-jih, ale dovedou prý také objevit mezi mraky bránu do budoucích časů. Pokud tedy šaman chtěl v důležité věci věštit, tančil v husí masce a mával křídly, až se dostal do věšteckého transu. Když upadl vysílením, mluvil pak z jakéhosi hypnotického stavu a odpovídal přesně na ty věci, na něž předtím se všemi členy kmene meditoval. Stejně tak se prý pramáti husa umí podívat do minulosti a vysvětlit věci, které nikdo nepamatuje a neví. Pokud tedy budete chtít poradit s vysvětlením minulosti nebo orientací v budoucnosti, opět vzývejte husího ducha.

Tvůrčí činnost

Tak jako divoká husa, neuplete hnízdo nikdo jiný. Husími brky psal mistr William Shakespeare svá nesmrtelná díla. Většinu dějin psali básníci i romanopisci právě husím brkem. Pokud sháníte nějaký amulet pro podporu své umělecké tvorby, stačí si pořídit právě husí brk. Dejte si ho pod polštář nebo na stěnu do místnosti, kde tvoříte. Indiáni také věřili, že tvorba čehokoliv krásného je v podstatě dalekou cestou, na jejímž konci je krásný cíl. Zkusili jste například někdy vyšít korálkové mokasíny? Vyřezat totem? Postavit slavnostní vigvam? Je pravdou, že při tvorbě něčeho náročného a krásného se člověk vydává na cestu s nejistým cílem, ale pokud vydrží, dosáhne jako husa svých šťastných krajin.


Přirozená krása

Viděli jste někdy divoké husy v letu? Rozpětí jejich křídel je až 180 centimetrů, a to mluvíme o naší evropské huse velké. Černými pery na krajích křídel připomíná čápa. Obrysy v letu však spíše anděla. Husa je nádherná, aniž by o to usilovala. Je dobré ji vnímat jako symbol krásy, ne si jen jako většina Čechů představit, jak by vypadala na pekáči. Husu tedy můžete prosit i o zdravou přirozenou krásu.

Jak se spojit s totemem husy?

Nemusíte mít husí totem ani masku, i když právě tyto věci pomáhaly indiánům vcítit se do tohoto krásného ptáka. Tímto vcítěním vzývali jejího ducha, který jim daroval úspěšný lov, šťastné cesty za novým domovem, lásku, mnoho dětí i ducha vzájemnosti. Stačí přemýšlet o divokých husách, představit si je, vizualizovat. Podívejte se pro inspiraci na nějaké video s nimi, poslechněte si jejich křik, napište o nich báseň, namalujte je nebo si jen se zavřenýma očima představujte jejich let. Až ucítíte vítr na svém těle, uvidíte shora jezera a lesy, spatříte v nebeském prostoru kolem sebe své letící druhy, pak je vhodná chvíle požádat ducha hus o jeho dar. Rád jej dává, protože rád komunikuje s jinými bytostmi. A pocit nespoutané volnosti a letu přidá nádavkem.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.