Home - Články - Tisícileté strážkyně tajemství

Tisícileté strážkyně tajemství

vloženo 4. 11. 2020
čas čtení: 4 minuty

Tisícileté strážkyně tajemství

Podle legend sfingy střeží vstup do jiného světa. Jejich kamenná těla jsou tvořena skalními útvary otesanými do podoby bytosti. Tělo lva znázorňuje obrovskou moc, lidská hlava inteligenci a vznešenost. Možná už sama podoba sfingy je poselstvím – zde je někdo, kdo je silnější a vznešenější než lidé.

sdílet článek na facebooku

Otazníky kolem sfing

Střeží dávná egyptská pohřebiště. Pokud je tomu tak, jak to, že nejsou postavené u všech pohřebišť? Historikové píší, že jejich stavbou chtěli dokázat dávní faraonové svou velikost. Když připustíme tento fakt, musíme se divit, že faraonové, kteří se řídili zásadou všude zvěčňovat své jméno, nechat se chválit hieroglyfy a zvěčňovat na rytinách, nenechali na tělech sfing ani písmenko, ani čárku.

Vznik sfingy v Gize je datován do roku 2500 př. N. l. stejně jako poblíž stojící pyramida. Ta se však zřetelně váže k životu faraona Chephrena, ať už nápisy, svitky nebo nástěnnými malbami. Na sfinze ani o sfinze se však v dějinách nenalezlo nic. Další podivností je u sfingy v Gize stupeň eroze, který pomáhá určit stáří. Podle archeologů by to mohlo být kolem deseti tisíc let! A to nejzáhadnější nakonec. Eroze způsobená větrem a sluncem má v kamenech pouště vodorovnou strukturu.

Eroze sfingy v Gize je svislá! Mohla tedy být způsobena jen vodou, vytrvalými lijáky, které způsobily opotřebení kamene a dostaly se dovnitř. Mluvíme tu ale o Sahaře! Pokud byla sfinga poničena vodou, muselo se to stát ještě před tím, než se poušť stala pouští, před deseti až dvanácti tisíci lety.


Spící prorok

Léčitel Edgaru Cayceymu (1877 – 1945) se dostával do transu podobnému spánku a v tomto stavu diagnostikoval s velkou přesností choroby lidí a poskytoval receptury k léčení. Občas se stalo, že se jeho duch odpoutal od těla a nacházel tajemství minulosti i budoucnosti.

Několikrát hovořil také o legendární zaniklé Atlantidě. Atlanťané podle něho věděli, že se blíží zkáza jejich vyspělé civilizace, a vložili proto zprávy o ní na tři místa. Jedna z nich se má nacházet na území Yucatánu v Mexiku, další pod sfingou v Gize. Ta třetí měla být ponechána přímo v Atlantidě, dá se tedy předpokládat, že zanikla s ní.

Svědectví o Atlantidě

Vraťme se k sfinze v Gize. Pod její levou přední tlapou byl prý podle tajných, ale ne zcela utajených zdrojů objeven vchod do podzemního hypogea. Stalo se tak při čištění okolí sfingy egyptským památkovým úřadem v říjnu 1995. Jedná se o podzemní komoru, ke které vedou dvě chodby směrované naprosto přesně od východu k západu. Chodby kříží podzemní tok mířící od severu k jihu. Toto uspořádání připomíná strukturu nově objevených pyramid v Bosně, kde napříč tekoucí podzemní tok dodává objektu energii, která se násobí do síly měřitelné v kosmu.


Cayce k tématu ukrytých atlantských dokumentů doslova řekl, že obsahují „…historii Atlantidy od začátku věků, a to od dob kdy duch nabyl tvar a osídlil zemi, spolu s historií pohromy, která tuto civilizaci potkala a s popisem mnoha neuvěřitelných činností obyvatel Atlantidy doma i v jiných zemích až po postavení pyramidy a zničení Atlantidy."

Uvedl také, že spis by měl být sepsán částečně v nejstarších egyptských hieroglyfech, částečně v modernějším atlantském písmu. V případě jeho objevení se dá předpokládat, že na základě znalosti hieroglyfů by současná věda rozluštila i písmo Atlanťanů. Je možné, že v současné době už tento dokument někdo zkoumá a ví, zda bájní Atlanťané byli pozemského nebo vesmírného původu.

Je jisté, že jeho zveřejnění by otřáslo dosavadní historií, jak je popsána v dnešních učebnicích. Je ovšem také jisté, že poznatky vědy se mění s tím, jak se její úroveň zvedá. Jsme připraveni měnit pohled na dějiny lidstva?

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.