Home - Články - Tajemství výkladu karet

Tajemství výkladu karet

vloženo 21. 5. 2019
čas čtení: 8 minut

Tajemství výkladu karet

Toužíte porozumět řeči vykládacích karet? Prozradíme vám klíč k odhalení jejich mystického poselství!

sdílet článek na facebooku

Výklad karet znamená otevřít se intuici

Přitahují i vás vykládací karty svojí tajemnou mocí? Ať už se jedná o tarot, cikánské karty, andělské karty nebo kterýkoliv další věštecký systém, klíč k pochopení jejich řeči je vždy stejně jednoduchý, a stejně složitý zároveň! Naučit se vykládat karty je totiž něco úplně jiného, než pochopit třeba zákonitosti řízení auta, obsluhy počítače nebo anglickou gramatiku! I když na výklad karet existuje spousta užitečných příruček, na to nejdůležitější si stejně budete muset přijít sami. Ale nebojte se – není to tak náročné, jak by mohlo vypadat! Budete se ovšem muset naučit naladit na svoji intuici a pozorně naslouchat řeči symbolů a metafor!

Jak si vybrat ty správné karty


Jaký je první krok pro každého, kdo se touží přiučit umění vykládání karet? Správně – vybrat a pořídit si ty správné karty! Někdo to má jednoduché, a karty k němu jednoduše „přijdou“ samy – možná je dostanete darem, zdědíte nebo někde najdete. Pak máte první úkol vyřešený, protože to, že si vás tyto karty našly, znamená, že právě ony jsou pro vás teď ty pravé! Jestliže si karty vybíráte a kupujete sami, pak je potřeba najít rovnováhu a kompromis mezi dvěma důležitými pravidly. To první zní, naslouchat hlasu své intuice a vybrat si karty, které vás přitahují svými obrázky, svým výtvarným ztvárněním a symboly. Druhé pravidlo ovšem zní, že pro začátečníky jsou nejvhodnější osvědčené a tradiční balíčky karet, jejichž obrazová podoba je prověřená časem a generacemi, takže ano, naslouchejte svému vnitřnímu hlasu, ale snažte se pokud možno vyhýbat příliš experimentálním a moderním sadám karet. Nejosvědčenější klasika, která osloví téměř každého, jsou tarotové karty Rider-Waite. Kromě originální sady, která může někomu připadat trochu fádní, existuje i bezpočet uměleckých ztvárnění, které se přidržují originální symboliky, ale hrají si s barvami, stínováním a celkovou atmosférou, možná právě některé z nich vám padnou do oka!


Poznejte své karty jako dobrého přítele


Když už své karty máte, nezačínejte hned s výkladem konkrétních otázek a problémů. Karty jsou jako váš přítel – taky ho hned na první nezačnete zahlcovat svými životními problémy a ptát se na názor, ale nejprve ho musíte pořádně poznat! Projděte si tedy své karty jednu po druhé, dopřejte si dostatek času na to, abyste se s každou jednou z nich pořádně seznámili. Všímejte si detaily, jako jsou barvy, tvary, drobné nenápadné prvky v pozadí – třeba se tam ukrývá nějaké zvíře, postava nebo nebeské těleso, které napoví mnoho o celkovém významu karty! Nezkoušejte se seznámit se všemi kartami najednou, nechejte si na to více dnů, vždyť v tarotu je 78 karet, a jiné sady jsou na tom podobně, a to by bylo hrozně moc informací najednou! Nejspíš máte knížku nebo brožurku s významy všech jednotlivých karet. Nejprve se však pokuste nacítit si energie jednotlivých karet sami. Skvělým prostředkem je meditace – dívejte se na kartu a snažte se nad ničím neuvažovat. Sledujte, jak k vám symboly promlouvají, a pamatujte si, co která karta pro vás znamená. Teprve pak si přečtěte výklady z knížky a srovnejte to se svými postřehy. Je to velmi obohacující a pomůže vám to lépe pochopit řeč karet a jejich symbolů!

Pokud máte tarotové karty, zaměřte se taky na jejich rozdělení na Velkou Arkánu a Malou Arkánu se čtyřmi barvami – jsou to Hole, Poháry, Meče a Mince. Velká Arkána znamená nejdůležitější archetypy a principy v životě, zatímco barvy Malé Arkány souvisí se čtyřmi živly: ohněm, vodou, vzduchem a zemí. Objevují se zde také numerologické a dokonce i astrologické souvislosti. To všechno je potřeba pochopit, a je to vzrušující poznávání! Zapomeňte na to, že by každá karta měla jeden jednoduchý význam – právě naopak, symboly a významy se prolínají v nekonečné mozaice různých významových rovin, a je na vaší intuici odhalit, jaké poselství vám chtějí sdělit. Ale až to odhalíte, určitě to poznáte – bude to zkrátka takový ten „aha“ pocit!



Jak se ptát – a jak číst odpovědi?

Když už jste se s kartami seznámili, můžete se jich začít ptát na otázky, které vás zajímají. Začněte nejprve s jednoduchými výklady, jako je například Karta dne nebo výklady se třemi nebo čtyřmi kartami. Můžete se zeptat buď na konkrétní záležitosti, nebo i obecněji, například: „Co je teď nejdůležitější v mém životě?“ Teprve později si můžete troufnout na složitější výklady, které mají třeba deset karet. Při výkladu karet si vždy dopřejte klidné prostředí, kde vás nic nebude rušit, a vytvořte si příjemnou a uvolněnou atmosféru – například pomocí tlumeného světla svíčky nebo vůně z aromalampy!

Když se budete snažit poselství karet pochopit, soustřeďte se na kombinaci všech vytažených karet a na příběh, který dohromady vytvářejí. Právě on vypovídá o tom, jaká je vaše životní situace a co máte právě teď dělat. Toto poselství ovšem není přímočaré a připravte se na to, že místo jednoznačných odpovědí budete muset rozluštit složitou spleť metafor, podobenství a přirovnání. Takové však karty jsou – a právě v tom je jejich kouzlo! Nikdy vám neřeknou jasné „ano“ nebo „ne“, ale právě naopak, pomohou vám pochopit situaci do hloubky a porozumět, jaký je její smysl. Najít to správné řešení a odpověď na otázku „co mám teď dělat?“ pak už bude hračka a přijde to samo od sebe! Tak co, zkusíte to?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.