Home - Články - Spánek je branou do jiných světů. Ložnice je klíčem!

Spánek je branou do jiných světů. Ložnice je klíčem!

vloženo 18. 7. 2019
čas čtení: 8 minut

Spánek je branou do jiných světů. Ložnice je klíčem!

Kam odcházíme ve spánku? Každá kultura oplývá mýty o putování duší mimo hmotné tělo. Tak jako tvoříme svůj život, tvořme i místo, kde dochází ke kontaktu s jinými světy. Ložnice je proto základ každého snění!

sdílet článek na facebooku

Cestování duše ve spánku

Kam odcházíme ve spánku? Každá kultura oplývá mýty o putování duší mimo hmotné tělo. Karl Gustav Jung dokázal, že se ve spaní setkáváme s mytickými archetypy, které tvoří základ naší bytosti, ale i těch ostatních, takže poznáním vlastních archetypů můžeme tvořit s universem jednotu. Na internetu najdete mnoho videí, kde noční poutníci vyprávějí o lucidních snech. V nich své jednání řídíme jako v realitě, ba dokonce můžeme tvořit nové světy. Spánek dává duši možnost otevřít brány, které jsou v bdělém stavu zamčené. Z podvědomí se vyplavují do vědomí otázky a zároveň odpovědi na ně. Ložnice je tím chrámem, který nám pomáhá zdravě spát a získat právě ty poznatky, které potřebujeme. Ve spánku se duchovně vyvíjíme nejvíce.

Tajemná prána

Feng shui nazývá životní sílu čchi, hinduismus jí říká prána, křesťané Duch svatý. I u nás v Čechách existují stovky lidí, kteří se živí výhradně pránou – duchovní energií – a nepřijímají žádnou potravu. Jde o sílu, která oživuje hmotu. Ať už ji uznáváme či nikoliv, díky ní žijeme. Zdravé proudění sil v těle zajišťují čakry, avšak nejen tělo, ale podobně také každé místo má své vlastní koridory, které dovolují nebo brání této síle proudit. V ložnici trávíme mnoho času spánkem, relaxací, četbou i láskou. Je výsostně důležité, aby síly v této místnosti proudily správně. Co je k tomu třeba?



Hmota jako zdroj energie


Nábytek, podlahové krytiny, tkaniny, to vše vyzařuje vlastní energii. Nelakované přírodní dřevo je akumulátor, který nás bude neustále energeticky zásobovat. Obecně platí, čím tvrdší dřevo, tím více energie pojme. Dřevotřísky a lamináty jsou energeticky kontaminované drcením a umělými hmotami. Neprospívají rytmu našich tělesných čaker nikde v bytě, ale v ložnici však škodí nejvíce. Závěsy a povlečení mají být z čisté bavlny nebo lnu. Pokud tkanina začne blednout, je dobré ji vyměnit, protože zadržuje energii a místnost energeticky stagnuje. Omezení proudu životodárné síly pak můžeme přirovnat k nevětrané místnosti, ve které se špatně dýchá naší duši.

Barvy se dotýkají duše

Také barvy jsou jen energií kmitající na určité vlně. Mohou naší noční svatyni dodat, co jí chybí. Pokud je ložnice stinná, volíme barvy světlé a teplé, pokud je vystavena přímému slunečnímu svitu, volíme světle modrou či zelenou. Obě jsou barvami klidu. Modrá podporuje meditaci, zelená plodnost. Barvami můžeme dohnat, čeho se nám na světelných podmínkách nedostává.

Sluneční bůh a okna zrcadel

Staří Keltové mu říkali Lug. Bůh světla, syn stvořitele, který oživuje svět znovu a znovu každý den. Nechte si jím oživit i vy. Pro ložnici je dobrý dostatek světla, avšak spíše odraženého, než přímý sluneční atak Lugovy síly. I zrcadlo, magický prostředek všech kultur, může pomoci. Mělo by odrážet pěkný kout ložnice a zvětšovat prostor, ale nemělo by odrážet nás, když spíme. Ve všech kulturách je zrcadlo oknem do jiného světa a nemáme tušení, co a odkud na nás proudí. Také by nemělo být děleno na jednotlivé tabulky skla, které symbolicky lámou naši bytost na jednotlivé díly.



Síla tvarů

Antroposofové mají ve waldorfských školách předmět zvaný eurytmie. V něm se děti učí tančit tvar, zpívat tvar, cítit tvar, až samy splynou s tvarem. Pak už si nebudou nikdy v životě plést například R a Ř, a co víc, budou s nimi mít vztah. Tvar má přímý energetický účinek, jak by mohlo každé toto dítě potvrdit. A proto je podstatné, jakými tvary se obklopujeme. Nábytek v ložnici má být zaoblený, v žádném případě nepotřebujeme ostré rohy namířené na postel. Tvoří energetické šípy, které na nás střílí, místo aby podporovaly přirozené proudění. Rohy nábytku se mohou zjemnit přistavenými květinami, které ostrou hranu zakryjí a rozptýlí energetické střely lístky a větvičkami. Samotná místnost by měla mít pravidelný tvar čtverce či obdélníku, v žádném případě nemá být do L nebo zúžená. Tvoří pak pomyslnou čepel podobnou sekerce nebo meči, která ruší harmonii sil.

Zelení přátelé

Kelti i Slované věděli, co v bylinách a stromech mají: přátele. Ví to i východní moudrost feng shui. Živé rostliny jsou napojeny na lidi, s kterými žijí, a po pár dnech s nimi sladí vibrace. Dovedou nás energeticky posilovat i zjemňovat na úrovni vědomé bytosti, jíž opravdu jsou. Nedbejte na pověry, že spotřebovávají kyslík. Naopak jej tvoří, zvlhčují vzduch a umocňují přirozenou cyklaci energie. Pokud vám schází pocit něhy, jsou pro vás vhodné rostliny s převislými větvemi a kulatými listy, vyzařují totiž jinovou sílu. Jestliže toužíte po ochraně, a bezpečí, pořiďte si květiny s přímými větvičkami a špičatými listy, které tvoří energii jang.


Myšlenka žijící v obraze


Obrazy a sochy, stejně jako literární díla, jsou do hmoty vtělenou myšlenkou. Je teda jasné, že si do ložnice nezavěsíte obrazy plné utrpení či beznaděje. Relaxujte ve společnosti obrazů, které vás naplňují nadějí a klidem. A pozor! Nesmí jich být moc, jinak se jejich síly navzájem ruší. Silnými symboly jsou slunce a měsíc, které podle starých Slovanů tvoří synergii, to znamená, že se navzájem podněcují k novému a novému tvoření životní síly. Radost vám udělají mandaly pomáhající zklidnění, štěstí a lásce. A samozřejmě kameny a krystaly, které spolu s květinami a dřevem umožní síle rotovat ve zdravém rytmu. Nemusíte studovat, jaký kámen vybrat. Sáhněte po tom, který je vám milý. Je dobré, pokud jsou silné vysílače krystalů namířeny na nějaký protějšek v podobě mandaly nebo rostliny. Špičaté proti oblému, čiré proti tmavému, prostě jin a jang.

Ne přístrojům!

Digitální přístroje jsou jako umělé bytosti, které z našeho světa dělají svět svůj. Nedovolme to. Wifi softvéry napojené na web vysílají co pár vteřin signál, kterým aktualizují připojení. Jistěže to přežijeme, ale energie, kterou vesmír ve spánku dobíjí naše baterky, tím bude blokována. Dokonce i vypnutá televize tento proces ruší. Spokojte se s obyčejným budíkem a dobrou knihou. A propos – knihy! Čím více vašich oblíbených knih vás obklopuje, tím více dobrých myšlenek vás ve spaní ovlivňuje. A hmota, tedy i naše hmotné tělo, je jen myšlenka proměněná v energii určité vibrace. Tak proč nevibrovat hezky?

Nikdy neříkejte… …„na ložnici nezáleží, vždyť tam chodím jen spát.“ Je to to nejdůležitější místo na světě, kromě náruče našeho stvořitele a našich lásek. Dejte si záležet a spěte opravdu sladce.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.