Home - Články - Slavní panovníci, princezny a královny dle zvěrokruhu

Slavní panovníci, princezny a královny dle zvěrokruhu

vloženo 26. 12. 2017
čas čtení: 7 minut

Slavní panovníci, princezny a královny dle zvěrokruhu

Povaha a vlastnosti znamení zvěrokruhu se otiskly také do evropských dějin.

sdílet článek na facebooku

Beran - Joachim Murat - 25. 3. 1767
Kníže a velkovévoda z Bergu a Cleves, maršál Francie a král Sicílie byl švagrem Napoleona. Proslavil se svou udatností, odvahou a vkusným stylem oblékání. Už ve 22 letech se stal členem královské ústavní gardy a nato se stal důstojníkem.

Býk - Marie Terezie - 13. 5. 1717

Snad nejznámější panovnice historie byla pokřtěna již první den svého narození. Pyšnila se obdivuhodnými vůdcovskými a komunikačními schopnostmi. Za svou existenci se postarala o četné reformy ve školství, armádě i státní správě.

Blíženci - Král Gustav V. 16. 6. 1858
Švédský panovník z dynastie Bernadotte byl zastáncem reforem. Povolil volební právo ženám a během obou světových válek udržel v zemi neutralitu. Byl vášnivým tenistou a nebránil se inovacím. Dovedl využít pokrok moderní doby.

Rak - Princezna Diana 1. 7. 1961
Královna lidských srdcí se narodila ve znamení Raka, což odpovídá jejímu vystupování, citlivosti a lásce k bližním. Vždy skvěle reprezentoval královskou rodinu a milovaly ji miliardy lidí. Její šarm a pochopení zasáhl celou zeměkouli.



Lev - Císař František - Josef I. 18. 8. 1830
Elegantní a noblesní panovník je ztělesněním znamení Lva. Odvaha, velkorysost, schopnost vést lidi a vládnout, to jsou jasné důkazy. Už v dětství se v něm ukázaly vůdčí schopnosti. Jeho vědomosti byly všestranné, proto nastolil mnoho reforem.

Panna - Královna Vilemína Nizozemská - 31. 8. 1880

Je zajímavé, že se tato královna dostala k moci úplně náhodně, vůbec se s ní nepočítalo. Faktem je, že byla plná energie a dokonale se vyznala v obchodních záležitostech. Díky promyšleným investicím patřila tehdy k nejbohatším ženám světa.

Váhy - Král Kristián X. - 26. 9. 1870
Dánský a islandský král nastoupil na trůn dva roky před první světovou válkou a snažil se diplomaticky uchránit země od děsivých zvěrstev. O podobný obraz se snažil i za druhé světové války, ale bez úspěchu. Panovník byl inteligentní a vyhýbal se násilným řešením.

Štír - Marie Antoinetta - 2. 11. 1755

Císařská a královská princezna, královna francouzská a navarrská byla nádherná, magická a statečná. Okolí ji závidělo její krásu a inteligenci. Často je označována Hrdou Rakušankou a příčinou Francouzské revoluce. Její záliba v drahých věcech ji dovedla až ke gilotině.



Střelec - Marie Stuartovna - 8. 12. 1542

Dominantní povaha Marie Stuartovny byla proslulá. Nescházela hvězdná krása, chytrost, dobrodružnost, nezávislost, což jsou jasné parametry pro správnou Střelkyni. Lidé ji milovali pro spravedlivé rozhodování, idealismus a toleranci.

Kozoroh - Císařovna Sissi - 24. 12. 1837
Vždy krásná a připravená bojovat za svůj názor, to byla pověstná královna Sissi. Není divu, že se narodila ve znamení Kozoroha. Od malička tvrdohlavá a předčasně emočně vyspělá, sečtělá a jazykově nadaná byla ideální panovnicí.

Vodnář - František I. Rakouský - 12. 2. 1768

Poslední císař Svaté říše římské národa německého neustále soutěžil s Metternichem a Bonapartem. Jeho život byl spjat s ženami, několikrát se oženil a měl mnoho dětí. Nebránil se novotám a změnám, ale čelil zvratům v osobním i panovnickém životě.

Ryby - Josef II. - 13. 3. 1741
Sedlácký a osvícenský panovník byl lidem milován. Už v dospívání se zajímal o řešení otázek vedení říše své matky Marie Terezie. Nechal se jí dost ovlivňovat, ale sám ustanovil reformy spojené s lepším životem, toleranční patent i zrušení nevolnictví.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.