Home - Články - S babskými radami proti nachlazení

S babskými radami proti nachlazení

vloženo 15. 1. 2020
čas čtení: 4 minuty

S babskými radami proti nachlazení

Nachlazení většinou přijde v tu nejméně vhodnou dobu. Alespoň na první pohled určitě. Existují ale babské rady, které nezaberou více než pět minut a naopak zabírají na kde co.

sdílet článek na facebooku

Top jedničkou na nachlazení i kašel je cibulový sirup

Jako malé kouzlo působí cibulový sirup, který můžeme mít hotový za pět a někdy i méně minut. Na jeho přípravu nám totiž postačí pouze jedna či dvě cibule, které nakrájíme na trochu silnější kolečka. Pak si připravíme cukr, skořicový cukr, popřípadě med, skleničku nebo jinou nádobu.

Samotný postup není nijak složitý, na dno nasypeme tenkou vrstvu cukru, přiložíme kolečko cibule, které zase zasypeme cukrem a na něj položíme další kolečko. Takto pokračujeme téměř až k vršku nádoby, uzavřeme a necháme nějakou dobu působit. Obvykle už po hodině můžeme odebírat lžičkou výtečný sirup. Je možné si ho přelít i do menší skleničky a vypít. Každopádně nám tato babská rada pomůže s vykašláváním, dělá dobře sliznicím, poradí si s viry i bakteriemi a navíc obsahuje plno minerálů, v první řadě zinek. Jeho nedostatek se projevuje snadnou náchylností k infekcím.



Zázrak jménem za studena lisované oleje užívané jako první jídlo

Toto už není jenom babská rada, ale existuje i jistý výzkum, který potvrzuje účinek za studena lisovaných olejů (především konopného) při ochraně buněk. Nutné je ale užívat olej vnitřně a hned po ránu, jako první jídlo. Postačí polévková lžíce, nebo si ho můžete po menších lžičkách dát na chleba a máte o výživnou snídani postaráno. Důležité však je, aby se jednalo o kvalitní, bez příměsí a dalších látek, za studena lisovaný olej. Vedle konopného oleje můžeme sáhnout také po dýňovém (ten působí nejen jako antibiotikum, ale je velmi dobrý i při léčby boreliózy nebo při potížích s pohybovým aparátem).

Doporučovaným olejem našich babiček také býval olej měsíčkový. I on má velmi silné antibiotické účinky a dokonce i protinádorové, a to jak ve smyslu prevence, tak na již probíhající rakovinové bujení. Hodí se, ale báječně i při bolestech v krku nebo onemocnění dýchacích cest.



S octovými ponožkami zaženete horečku

Vysoké horečky jsou často strašákem i v době, kdy je lepší skočit do peřin a nechat teplotu pracovat v souboji s nachlazením. Jedná se totiž o přirozenou reakci imunitního systému. Pokud se však začne teploměr šplhat ke třicet devítce, obvykle je třeba teplotu začít zase dostávat na přijatelnější hodnotu. K tomu nám báječně poslouží octové ponožky.

Není to žádný nový produkt, ale jedna z dalších babských rad, kterou máme připravenou do pár minut. Postačí nám ponožky, ideálně nějaké bavlněné a dostatečně volné, ale zároveň nepadající. Pak bychom měli navlhčit velký kapesník či slabou utěrku do octa, zavázat si s nimi chodidla a ty ještě překrýt ponožkami. Ponechte ideálně do doby, než začne teplota klesat a ještě klidně nějakou dobu poté.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.