Home - Články - Totemové zvíře pro týden 14.-20.1.: ZAJÍC

Totemové zvíře pro týden 14.-20.1.: ZAJÍC

vloženo 13. 1. 2020
čas čtení: 5 minut

Totemové zvíře pro týden 14.-20.1.: ZAJÍC

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím ZAJÍC.

sdílet článek na facebooku

Archetyp zajíce není právě nejsilnějším totemem. Jeho medicína spočívá v opatrnosti. Někdy je zkrátka vhodná doba schovat se a nevystrkovat nos. A také pokud možno momentálně neprovádět zásadní rozhodnutí. Nebojte se, to období nebude trvat dlouho a příliv odvahy - tj. změnu medicíny – určitě pocítíte. Proto raději odložte důležité věci na pozdější dobu. Zajíc se pohybuje při zemi a vidí věci zblízka a zdola. Je dobrý pozorovatel detailů v místech, kams e lidé většinou neohýbají. Vidí ženským pod sukně a mužům na boty, to znamená, že mu neunikne nic, o čem si druzí myslí, že to není vidět a jejich image to neškodí.

Zajíček vidí, kdo kličkuje, kdo má postranní úmysly, kdo má skryté cíle a tváří se, že jde za něčím jiným. Zajíček prohlédne plané frajeření, cvakání zuby a holedbání svaly. Sám je opatrný, a proto vycítí skrytý strach i v druhých. Dovede si udělat přesnou analýzu situace, ale přitom mlčí a poohlíží se po nejlepším řešení. ZAJÍCE nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.



Zaječí medicína radí skrýt se v pelíšku, tj. v bezpečí. Můžete se přitulit s blízkými, kterým věříte. Hleďte si klidu domova, jezte to, co vám dělá dobře, pijte bylinné čaje, vyhledávejte jen dobře známé činnosti, neriskujte. Hrdinou můžete být až v následující etapě života. Tento týden, nebo raději deset dní, buďte zajíčkem v své jamce.

Zajíc podporuje nejen opatrnost, ale také něhu, mazlení, výzdobu domova, zútulňování, péči o květiny a zvířata, vaření. Tomu všemu se můžete věnovat, pokud jste právě zajíčkem.

Při meditaci si představujte panáčkujícího ušáka v trávě za rozbřesku, jak straží svá pozorná ouška na každé šustnutí přírody. Tím, jak je pozorný, nás učí i vnímat každý detail. Požádejte praotce zajíců o jeho lásku a péči pro toto období a sněte doma v pelíšku klidné sny.



Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.