Home - Články - Ryby – citlivé a jemné duše

Ryby – citlivé a jemné duše

vloženo 17. 2. 2021
čas čtení: 5 minut

Ryby – citlivé a jemné duše

Slunce vstoupí dnes, 18. února 2021 v 11:44, do znamení Ryb, které je ve zvěrokruhu poslední. Ryby jsou znamením klidu, citlivosti a mírnosti, a stejné bude i období, které máme před sebou. Přečtěte si, jaké jsou Ryby v životě a lásce a co nás čeká v roční době, které vládnou!

sdílet článek na facebooku

Nejdokonalejší ze všech znamení?

Astrologický rok se od kalendářního velmi liší. Je sice stejně dlouhý, protože se řídí ročním koloběhem Slunce, ovšem nezačíná v lednu, ale 20. nebo 21. března o jarní rovnodennosti. Slunce tehdy vstupuje do znamení Berana, které je tím pádem na začátku zvěrokruhu.

Přesně opačně jsou na tom Ryby - toto zajímavé znamení se dostává k vládě na přelomu února a března, končí před rovnodenností a proto je ve zvěrokruhu poslední.
Proč o tom mluvíme? Rozmístění znamení ve zvěrokruhu není vůbec náhodné, ale je v něm ukrytý hluboký smysl a symbolika. Díky tomu, že jsou Ryby na jeho konci, v sobě toto znamení ukrývá část zkušenosti každého z jedenácti předchozích znamení, a to je velmi cenné. Někdy se dokonce říká, že jsou Ryby znamením nejdokonalejším. Všem Rybkám teď jistě stouplo sebevědomí, a to je dobře, ale má to i svou odvrácenou stránku mince, protože tomuto znamení zároveň někdy chybí energie, sebevědomí a činorodost – jako kdyby to, co přibývá na moudrosti, ubývalo na síle...
Nikdo zkrátka nemůže mít všechno, co se dá dělat!
Podívejme se tedy spolu na Rybičky trochu podrobněji!

Klidní a hodní, ale zranitelní

Rybám vládne živel vody (jak by se dalo čekat!) a planeta Neptun, která má své jméno podle antického boha moře. Vodní živel přináší Rybám citlivost a intuici. Ryby zkrátka umí naslouchat svému srdci a velmi často v životě dají na to, co jim říká. Jsou to velmi vnímavé bytosti, které mají talent vcítit se do druhých lidí. Na druhé straně to však může někdy vést k až přílišné přecitlivělosti, která pak něžným rybím duším občas trochu komplikuje život.


Jemné Ryby působí na své okolí dojmem klidného, skromného a přizpůsobivého člověka. S lidmi umí dobře vycházet, ale díky své citlivé a vnímavé povaze jim neuniknou nečisté motivace v mezilidských vztazích – z toho bývají Ryby často zklamané. Když se dostanou do kolektivu, ve kterém převládá hrubší jednání, a co si budeme povídat, to se v životě stává docela často, dostávají se Ryby oproti jiným znamením do nevýhody. Jejich dobrosrdečná, čestná a mírná povaha se pro ně může stát nejen výhodou, ale také hendikepem. Proto je pro Ryby důležité, aby se vyhýbaly prostředí a společnosti, kde vládne agresivita – teprve pak mohou naplno rozvinout svůj potenciál, který vůbec, ale vůbec není malý!

Umělecké duše a obětaví pomocníci

Ryby mají obvykle velký talent pro umění díky své fantazii, kterou je obdařila planeta Neptun. Často se sice stává, že si nevěří, ale za své výtvory, které vycházejí z jejich srdce a hluboké duše, se ani náhodou nemusí stydět, právě naopak. Jejich citlivost a vnímavost jim na uměleckém a tvořivém poli velmi pomáhá. Jen se občas může stát, že si příliš mnoho fantazie přenášejí i do každodenního života, kam by se spíš hodilo střízlivé uvažování...
Další silnou stránkou Ryb je schopnost obětavě a nezištně pomáhat svému okolí. Jsou to lidé, kteří se vždy rádi zastanou slabých a nikdy by neopustili přítele v nouzi. O to horší pro ně bohužel bývá životní zkušenost, že většina lidí takhle lidumilná není. Nezbývá pak, než se obrnit hroší kůží a navzdory všemu neztrácet ideály o tom, že dobro skutečně existuje.


Mezi velké přednosti znamení Ryb patří i trpělivost. Když už se do něčeho pustí, a že jim obvykle chvíli trvá, než se rozhoupou k akci, nenechají se odradit tím, že je to těžké nebo že se jim zpočátku nedaří. Nestává se, že by na něco šli příliš hrr, raději si počkají, až na věci dozraje čas, a mají rozvinutou schopnost vycítit, že už přišel ten správný okamžik, i kdyby to mělo trvat dlouho.
To je skutečně chvályhodná vlastnost – ale ke smůle Rybiček jim i ona může přinášet nevýhody. Hlavně Berani, Vodnáři, Blíženci a Střelci mohou někdy Rybám vytýkat, že se vším příliš dlouho otálejí. Pasivita je vlastnost, která Rybám někdy pomáhá a někdy spíš škodí.

Spousta typicky rybích vlastností jsou zkrátka dvousečné zbraně – jsou tak dobré a pozitivní, až jim mohou v životě přinášet nevýhody. Toto znamení nebylo se svojí křehkostí stvořeno pro dnešní rychlý a soutěživý svět, ale přesto, nebo možná právě pro to, mu může přinést spoustu dobra, a Rybí vlastnosti jsou přesně to, co svět nyní potřebuje. To je dobré si uvědomit, pokud jste se v tomto znamení vy nebo někdo z vašich blízkých narodili! Netrapte se, milé Ryby, a nedovolte zlu, aby zraňovalo vaši jedinečnou duši!

Fotolia_zvyky_Ryby_citlive_a_jemne_duse.jpg.jpgRyby v lásce a partnerství

V lásce a vztazích je pro Ryby nadevše důležitá citlivost, něha a empatie. Potřebují cítit, že jsou milované a že jejich protějšek jim skutečně rozumí a dovede ocenit jejich duši.

Ženy Ryby potřebují láskyplného a jemného partnera, zároveň však nesnesou pocit, že by měly být jeho majetkem nebo že by je měl omezovat – potřebují mít jistou dávku vnitřní nezávislosti, kterou si udržují cestou pasivního odporu, pokud je to potřeba. Dámy narozené v Rybách v sobě mají něco velmi ženského, jakési vrozené jemné a přitažlivé vyzařování, které je dělá velmi atraktivním pro opačné pohlaví. Získat si je však rozhodně není snadné a povede se to jen tomu, kdo pochopí jejich duši.

Muži Ryby jsou velcí idealisté, ale někdy jsou trochu líní na to, aby podle svých ideálů skutečně žili. Partnerka jim to však nesmí vyčítat – ke všemu se přece jistě dostanou, až na to přijde ten správný čas. Pro Ryby mužského rodu je citlivá duše ještě větší životní komplikací než pro ženy, to je potřeba si uvědomit. Od malička jsou totiž vedeni k tomu, že jako kluci přecitlivělí být nesmí, a může být složité se s takovým vnitřním rozporem vypořádat. Mimochodem, je zajímavé, že překvapivě mnoho mužů Ryb dosáhne dobrého kariérního postavení – nedostatek průbojnosti totiž vyvažují trpělivostí a schopností přizpůsobit se.


Ryby jsou skvělé maminky i tatínkové. Ale pozor, milí partneři Ryb – váš Rybí protějšek se sice pro své děti dokáže obětovat, ale nenakazujte mu, co má dělat a jak je má vychovávat. Jeho intuice mu to totiž prozrazuje nejlépe a když si o tom budete myslet něco jiného, vůbec vám to nepomůže!

Doba Ryb – období klidu a rozjímání

Období Ryb, které se právě začíná a potrvá až do 20. března, se v něčem velmi podobá povaze lidí - Ryb. Když se v tomto předjarním období vydáte do přírody a na chvíli ztišíte své myšlenky, jistě pocítíte klid a zvláštní harmonii, které zde nyní panují. Jako kdybychom od světa dostali šanci vnitřně se uklidnit a uspořádat si věci ve své duši dřív, než s příchodem znamení Berana naplno vypukne jaro a všechny vášně s ním spojené.
V období Ryb může být těžké odhodlat se k činu a pustit se do uskutečňování svých plánů. Dopřejte si tedy odpočinek a myslete na to, že zdraví a dobrá kondice jsou nenahraditelné.
Zároveň však nezapomínejte na svá přání, sny a plány. Pokud vycházejí z vašeho srdce, je jen otázkou času, kdy se vám povede je uskutečnit!

Přejeme vám příjemné prožití této klidné, mírumilovné a krásné roční doby!

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.