Home - Články - Rozloučení a předsevzetí. Otevřete duši novým začátkům v životě!

Rozloučení a předsevzetí. Otevřete duši novým začátkům v životě!

sdílet článek na facebooku
vloženo 19. 11. 2013

Rozloučení a předsevzetí. Otevřete duši novým začátkům v životě!

Když se starý rok blíží ke svému konci, je čas rozloučit se se vším nechtěným v našem životě. Teprve pak budou nová předsevzetí opravdu fungovat!



Keltský Nový rok – sbohem všemu špatnému


Před několika dny jsem oslavila Nový rok. Že je ještě brzo? Nemyslím ovšem nový kalendářní rok, tak jak ho všichni známe. Podle zvyku starých Keltů, kteří měli snad nejhlubší duchovní poznání ze všech národů starobylé Evropy se totiž loučím se starým rokem vždy na přelomu října a listopadu.

Tomuto dni říkali staří Keltové Samhain a do dnešních dob se nám dochoval ve dvou podobách – jednou z nich je Halloween, druhou jsou Dušičky. Odedávna bývalo zvykem připomínat si v tuto noc své zemřelé předky a zároveň platilo, že je potřeba dávat si víc než jindy pozor na zlé duchy a strašidla. Nejméně známým významem Samhainu, který si dnes už pamatuje jen málokdo, je konec starého roku. A myslím si, že je to škoda. Tmavé a chladné dny na začátku listopadu totiž mají přímo magickou moc a každý, kdo je vnímavý k energiím si toho při troše snahy jistě všimne.

Pro mě osobně znamená keltský Nový rok rozloučení se vším starým a špatným, co se v minulosti stalo. A toho má každý z nás v životě víc než dost, co si budeme povídat! Vždy si udělám malý osobní rituál, kde si napíšu na papír všechno dobré a všechno špatné, co se v předchozím roce stalo, a to špatné spálím v plameni svíčky, aby to víc „nestrašilo“ v mém životě.



Magický listopad a prosinec

Proč vám však o tom všem píšu až teď, v listopadu? Protože právě tato roční doba, kterou nyní prožíváme, je z hlediska energií velice významná. Celé dva měsíce, které dělí keltský Nový rok od kalendářního – listopad a prosinec – mají zvláštní moc přetvářet naše životy. Zatímco keltský Nový rok se nese spíš ve znamení ukončování, náš starý známý Nový rok na začátku ledna je na tom přesně opačně – přináší šanci na nové začátky. To proto, že souvisí se zimním slunovratem, kdy se k nám začíná vracet Slunce a dny se pomalu prodlužují.

A teď přijde to nejdůležitější! Za dlouhá léta, co pomáhám lidem řešit jejich životní problémy, jsem si všimla, že většina z nás má sklon dávat si nová předsevzetí a plánovat nové začátky, aniž bychom se pořádně rozloučili a vypořádali s tím starým, co již skončilo. A pak se nemůžeme divit, že je to nesnadné. Když chceme, aby se v našem životě začalo něco nového, krásného a čistého, musíme tomu nejprve udělat prostor!

A právě k tomuto účelu je jako stvořené celé dlouhé období mezi Dušičkami a Vánocemi. Co takhle vyplnit dlouhé a pochmurné, ale o to magičtější sychravé večery jinak než sledováním televize? Rozjímejte, uvažujte o svém životě, vyzkoušejte meditační techniky. Skvělý je i výklad karet a další druhy věštění, které vám pomohou najít hlubší souvislosti ve vašem životě. A když přijde ten správný čas a pocítíte, že teď to máte udělat, sepište si všechno zlé a nechtěné na papír, který spálíte v plamenu svíčky. Nemusí to vůbec být o Samhainu, lze to udělat kdykoliv během doby, která nás ještě dělí od začátku ledna. Vhodnější je ovšem načasovat si tento malý osobní rituál na období ubývajícího Měsíce.

Aby se předsevzetí snáz dodržovaly

Když se očistíte od starého a nepotřebného, pak se vám teprve budou snadno dávat novoroční předsevzetí! A možná budete překvapeni, že se vám mnohem snáz daří je dodržovat!
Jeden příklad za všechny – jedné kamarádce se pořád nedařilo dodržovat předsevzetí, že zhubne. Když se však ponořila hlouběji do sebe, zjistila, že její přejídání je vlastně útěchou za rozchod s bývalým mužem. Jakmile se jí povedlo díky silné vůli a esoterickým technikám se s ním ve své duši definitivně rozloučit, měla vyhráno. Pak už pro ni nebyl žádný problém přejít na zdravou stravu a zajistiti si tím štíhlou linii.

Tak co, víte, s čím se potřebujete rozloučit vy? Zkuste to zjistit – a nové začátky pak budou mnohem snazší!

Vaše kartářka Martina

"Kartářka Martina se s vámi dělí o vaše názory i na Doma.cz"

MÁTE VELKÉ PLÁNY?
Nevíte, zda se do nich pustit? Vyložím vám karty! Kartářka
Ella na tel.: 906 701 701 nebo mi pošlete SMS ve tvaru SMS ELLA na 900 30 44

Autor článku:

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.