Home - Články - Rozhovory se stromy: Jinová síla jilmu

Rozhovory se stromy: Jinová síla jilmu

vloženo 26. 10. 2021
čas čtení: 5 minut

Rozhovory se stromy: Jinová síla jilmu

Podle mytologií prastarých kultur je jilm branou, která pomůže duchu člověka projít jinam. Kam? To věděli zejména keltští druidové, kteří s jilmy často rozprávěli. Podle jejich vědění otevírá jilm cestu do vesmíru, do říše duchů mrtvých, ale také do království elfů. Jak je vidět, musíte si dobře promyslet, kam chcete „hodit“.

sdílet článek na facebooku

Jin – energie zrození i smrti

Jak víme, jinová síla vede do hloubky a tmy, jangová vzhůru, do dálek a světla. Jinová síla je ženská, jejím symbolem je ženské lůno. Jangová síla je mužská, výbojná a míří ven. Zapomeňme nyní na zjednodušený pohled, který označuje světlo za dobro a tmu za zlo. Jako jin a jang – jedno bez druhého nemůže existovat a jedno je v druhém obsaženo. Tvoří harmonii. Strom zvaný jilm má jinovou energii. Pokud chápeme souvislosti vesmíru a života, může nás nechat nahlédnout do tajemství zrození i zániku – je to vlastně jedno a totéž. Jilmy se tradičně vysazují na hřbitovech, protože usnadňují odchod duchům našich milovaných tam, kam je třeba jít. Pod jilmy by se však mělo také rodit – a škoda, že to neděláme. Podle úplně stejného principu jilm přivede ducha člověka, který přichází, bez komplikací branou, kterou představuje matka, na tento svět.


Jilm je cesta

Ze dřeva jilmu se v Anglii a zemích severu tradičně vyráběly rakve. Ale také lodě a luky. Jak je vidět, jilm má člověka někam nést či být jeho vyslancem, ať už jde o pouť zemřelých do onoho světa nebo cestu po vodě, která v legendách taktéž symbolizuje zásadní změnu – však pohádkové země bývají za devatero řekami – nebo je jilm v podobě šípu vyslancem člověka a nese lidem život v podobě potravy, lovenému zvířeti však smrt. Jilmy se sázely na křižovatky cest. Dávaly jim magický význam. Cesty pak vedly nejen z města do města, ale mohlo se jimi projít i do země elfů a skřítků. Však se také jilmu říkalo v Anglii, Irsku či ve Skandinávii Elfí strom.

Jilm je žena

Podle poetických islandských legend zvaných Eddy (Mladší a starší Edda) vznikli lidé ze dřeva stromů. Muž byl stvořen z jasanu a žena z jilmu. Jména Emila či Alma jsou odvozena ze slova „almya“, což je jilm. Znamenají tedy něco jako Jilma. A to má opět další mýtický význam, nejen z jilmu stvořená, ale také něco jako „pramáti žen“, jako biblická Eva, jenže pohanská a severská. Na našem území se jilmu říkalo také břest, a to podle borka – kůra. A také vaz – doposud existuje druh jilm vaz. Myslíte, že to má něco společného s lidským vazem či slovesem vázat? Ne ne, to pojmenování znamená vážený nebo vážená – pochází totiž ze staroslovanského slova vezj, což znamená vážnost. Jilm je tedy nikoli lecjaká žena, ale žena vážená.


Jak mluvit s jilmem?

Použijte způsoby starých druidů. Vyhlédněte si jilm, který vás přitahuje. Přibližujte se k němu pomalu a čekejte, až se vaše energie vzájemně propojí. Pozdravte a představte se. Strom ani tolik nezajímá vaše jméno z občanky, i když to má také význam, ale spíše to, jak sami sebe vidíte. Stromy rozumí pocitům a emocím, nehovoří naší řečí. Proto před stromem nemůžete říkat něco jiného, než cítíte. Zabroukejte si pár písní a zpívejte je s upřímností, nechte se jimi rozveselit, dojmout… Teď jste připraveni na kontakt s jilmem! On je ten pravý mistr, který vám poradí, pokud na vaší cestě opakujete stejné chyby. Trpíte ve vztazích s agresivními partnery? Berete ohledy na všechny ostatní kromě sebe? Nemáte důvěru k lidem a cítíte se sami? Poproste jilm, aby vám ukázal novou cestu. Nemusíte nutně odcházet s „aha“ pocitem, ale brzy zjistíte, že reagujete jinak. Poděkujte, že vás jilmová čarodějka vyslechla – a brzy se k ní opět vraťte.

První, úvodní článek - Rozhovory ze stromy - najdete ZDE: ROZHOVORY ZE STROMY: OTEVŘETE SE!

|<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.