Home - Články - Retrográdní Merkur - když komunikace vázne

Retrográdní Merkur - když komunikace vázne

vloženo 13. 12. 2023
čas čtení: 7 minut

Retrográdní Merkur - když komunikace vázne

POZOR! Od 13. prosince do 2. ledna nám hrozí nedorozumění ve vztazích, a opatrnost se vyplatí i při cestování a obchodování! Připravte se na to!

sdílet článek na facebooku

Merkur je planeta, která obíhá nejblíž ke Slunci. Proto se také pohybuje zvěrokruhem poměrně rychle, a znamení, ve kterém se právě nachází, je vždy buď stejné, nebo blízce sousedící s tím, ve kterém se zrovna nachází Slunce. V astrologií je Merkur planetou komunikace – právě on odpovídá za způsob, jakým umíme vyjádřit své myšlenky, zprostředkovat je svému okolí a domluvit se navzájem. Proto ho také antičtí učenci nazvali právě Merkurem – nese jméno římského mytologického posla bohů, kterému v Řecku říkali Hermes. Merkur ovlivňuje i další oblasti života, zejména cestování a obchodování, což jsou konec konců taky jisté formy komunikace.

Několikrát do roka

Každý rok nastane několik období, když se Merkur pohybuje po obloze zvěrokruhem pozpátku. To znamená, že například místo aby se posunul ze znamení Býka do Blíženců, kteří následují za ním, tak začne na chvíli couvat a přemístí se třeba zpátky do předchozího znamení Berana. Na své dráze kolem Slunce Merkur ve skutečnosti samozřejmě letí pořád stejně a žádné otočky nedělá – pouze se to tak jeví pozorovateli na Zemi, protože Země má taky svoji vlastní oběžnou dráhu, a zdánlivý zpětný pohyb planety na obloze je způsoben právě vzájemným vztahem mezi oběžnými dráhami Merkuru a Země a rozdílnou rychlostí jejich oběhu kolem Slunce.

Retrográdní pohyb se netýká pouze Merkuru, ale také dalších planet, u Merkuru je ovšem zajímavé, že jsou to poměrně častá, ale krátká období. Pravidelně se s nimi tedy setkáváme a možná si ani neuvědomujeme, jak velký vliv mohou mít na naše vztahy nebo práci!


Merkur pohybuje retrográdně, tedy zpětně, ode dnes od 13.12.2023 do 2.1.2024, a pak v příštím roce to bude v obdobích od 2. do 25. dubna od 5. do 28. srpna a poslední retrográdní fáze roku 2024 bude od 26. listopadu do 15. prosince. Takže ode dneška pozor - vyplatí se na to připravit a počítat s překážkami, které nám touto dobou bude „posel bohů“ přinášet. Co to přesně znamená?

Váznoucí komunikace

V době retrográdního Merkuru mnohem častěji než jindy dochází k nedorozuměním nejrůznějšího druhu. Komunikace mezi lidmi vázne, je těžké vyjádřit a pochopit navzájem své myšlenky, proto se mohou komplikovat jednání ať už v pracovní a obchodní sféře, tak i v lásce, rodině a mezilidských vztazích obecně. Obracíme se totiž mnohem více do sebe, stáváme se většími introverty než obvykle, přemýšlíme si o svých vlastních věcech a jsme tak trochu odtrženi od vnější reality, ať už si to uvědomujeme nebo nikoliv. Za couvajícího Merkuru si raději vždy dvakrát po sobě přečtěte e-mail nebo sms, než je odešlete, a ujistěte se, že pro čtenáře opravdu vyzní tak, jak jste to mysleli! Taky si dávejte pozor, ať si neprosazujete svou až za cenu hádky, a více než jindy si hlídejte svá slova – mohla by být pochopena úplně jinak, než jste je mysleli!

Dnešní doba je dobou komunikačních technologií, bez nichž si již život neumíme představit, ale dokonce i technika se pod vlivem retrográdního Merkuru chová občas nevyzpytatelně. Častěji než jindy dochází k telefonickým omylům, ztrátě poštovních zásilek, výpadkům signálu, poruchám v počítačích, a u dopravních spojů se častěji objevuje zpoždění a další problémy. Jako kdyby nám i technika říkala, že touto dobou si zkrátka máme dát na chvíli pohov od vyřizování veškerých důležitých záležitostí a odložit je na později.


Když Merkur couvá, vyhýbejte se důležitým a zásadním rozhovorům a jednáním, ať už soukromým, nebo pracovním. Nedělejte žádné větší obchody a rozhodně si touto dobou nekupujte ani nemovitost, ani auto, telefon nebo počítač. Těch pár týdnů to jistě ještě počká! Není vhodná doba ani pro stěhování. Vyhýbejte se také podepisování důležitých dokumentů nebo obchodních smluv, a na později odložte i začátky nových projektů a práce. To snad nebude tak složité, protože příští fáze retrográdního Merkuru spadá právě do vrcholu období dovolených!

Pozor na letní retrográdní Merkur!

Ale pozor, nezapomínejte, že Merkur nám může pěkně zavařit i při cestování! Ideální by bylo načasovat dovolenou na příští rok tak, abyste se přesunovali již před 5. srpnem nebo naopak den odjezdu připadal až na dobu po 28. srpnu (především to platí pro cestu tam, když už to nepůjde u obou cest), a zatímco Merkur couvá, vy můžete v klidu relaxovat třeba na pláži! Naopak, tato doba se příliš nehodí pro poznávací zájezdy, které počítají s každodenními přesuny a komunikací s místními lidmi. Pokud můžete, načasujte si poznávací dovolenou na jinou dobu!

Přece jenom však existují činnosti, pro které je doba retrográdního Merkuru jako stvořena. Jsou to všechny ty, ve kterých se nějakým způsobem vracíme k informacím z minulosti a ohlížíme zpátky. Je například velmi vhodná doba uklidit a zálohovat si soubory v počítači, vrátit se k nedočteným knihám, ale také zkontaktovat a setkat se se starými přáteli, které jste již dlouho neviděli. K tomu všemu nám období dovolených jistě poskytne dostatek času, tak neváhejte a využijte couvající Merkur ke svému prospěchu!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.