Home - Články - Peníze jsou energie

Peníze jsou energie

vloženo 26. 1. 2023
čas čtení: 10 minut

Peníze jsou energie

Přejete si lépe vydělávat? Víte, jak nejlépe utrácet peníze? V penězích je ukrytá magická síla – a vy ji můžete ovládat! Naučte se to s námi!

sdílet článek na facebooku

Bohatý nebo chudý – jedno horší než druhé?

Peníze – kdo z nás s nimi nemá starosti? Jen málokdo má to štěstí a může říct, že mu jeho finanční možnosti stačí na všechno, co by si mohl přát. Většina z nás obyčejných lidí spíš má co dělat, abychom zaplatili své bydlení, stravu a další nezbytnosti. Ale věřte tomu, že i lidé, kteří mají na bankovním účtu miliony, se občas trápí kvůli penězům – musí totiž pořád řešit, jak své prostředky investovat, aby neztratily na hodnotě, přičemž riziko je velké.

Zkrátka a dobře, peníze jsou věčným tématem snad pro každého. Čím to je, že nám přidělávají vrásky na čele bez ohledu na to, kolik jich máme? Z pohledu esoteriky je odpověď jasná a my vám ji prozradíme – peníze jsou totiž jen jiným vyjádřením energie! Naučit se správně pracovat s penězi, tak aby vám nikdy nechyběly a abyste je využili co nejlépe, lze bez nadsázky přirovnat k magií. Nejde totiž zdaleka jen o umění počtů, ale do hry vstupuje také intuice a neocenitelný je talent předpovědět budoucí události.

Naštěstí existuje pár triků, které se můžete naučit i vy a které vám pomohou k tomu, aby peníze pro vás už nikdy nebyly zdrojem starostí a trápení!

Peníze jsou zhmotněním vaší síly a času

Klíčem k úspěchu na finančním poli je uvědomit si, jaká je vlastně podstata peněz z hlediska nehmotných energií. Že to zní komplikovaně? To je možná pravda, ale jde jen o to rozmotat celé klubko tajuplných záležitostí, které souvisí s penězi, z toho správného konce.


Co jsou to vlastně peníze? Je to prostředek směny mezi dvěma lidmi nebo jinými subjekty. To znamená, že vyjadřují určitou energií, kterou jeden z nich vynaložil k dosažení výsledku, který si přál ten druhý. Za odměnu pak od svého obchodního partnera dostal domluvený obnos peněz. Z toho vyplývá, že každé vaše vydělané peníze jsou vlastně zhmotněnou energií, kterou jste věnovali jejich vydělávání – jsou zhmotněním vašeho úsilí, vynaložené síly a vašeho času.

Nojo, řeknete si možná – energie mám na rozdávání, času dostatek, ale práce žádná. Není nikdo, kdo by mi byl ochoten zaplatit za to, co umím dělat. Kde je problém?
Je velmi pravděpodobné, že dlouhá doba marného hledání dobré práce vás demotivovala natolik, že z vás vyzařuje negativní energie, aniž byste si to vy sami uvědomovali. Zkrátka působíte příliš pesimisticky – není divu, ale je to bohužel začarovaný kruh. Váš potenciální zaměstnavatel nebo zákazník pak vidí pouze to, že navenek vám chybí energie a vědomě nebo podvědomě si na základě toho začne myslet, že vám bude chybět také energie do práce. Tím pádem nebude mít ochotu vás platit, takže je potřeba s tím něco udělat!

Čarování pro skvělý výdělek

Pokud toužíte po tom, aby se vám peníze jen sypaly, klíčová změna se musí nejprve odehrát ve vaší hlavě – jinak to nejde! Je potřeba změnit se z pesimisty na optimistu a tím k sobě přitáhnete výdělek, který si zasloužíte!

Změnit nastavení své mysli však není právě snadné, protože neúspěch dokáže srazit na kolena i toho nejsilnějšího z nás. Zkuste to pomocí meditace a vizualizace! To znamená, že upřete pozornost do nitra své duše a budete si co nejživěji představovat, co se má stát a co si přejete, tak jako kdybyste to již viděli před sebou, jako kdyby to byla skutečnost. Zkrátka si přeprogramujete myšlenky a nový „program“ si vtisknete nejen do svých myšlenek, ale pokusíte se o něm přesvědčit i své podvědomí, což dá trochu práce, ale jde to!


Najděte si každý den asi tak čtvrt nebo půl hodiny času a věnujte se tomuto malému rituálu. Zapalte si svíčku, nejlépe zelenou, protože zelená je barvou peněz, materiálního bohatství a také růstu – a vy si samozřejmě přejete, aby váš majetek rostl! K navození správné meditační atmosféry může pomoct i vonná tyčinka nebo aromalampa s vhodně zvolenou vůní.
Zavřete oči, zhluboka dýchejte a soustřeďte se pouze na svůj dech, pokuste se nevšímat si žádné jiné myšlenky, které se vám možná budou snažit vloudit do hlavy. Až se budete cítit zcela uvolněně, začněte si představovat svoji budoucnost a to, jak se vám plní vaše přání. Pokuste se každý den aspoň na chvíli uvěřit tomu, že to takhle zkrátka je a že od úspěchu vás již dělí pouze nalezení té správné příležitosti, která se však již co nevidět objeví!

Tajemství správně zvoleného přání

A co si přesně představovat? To je ta nejdůležitější část tohoto malého kouzla!
Už jsme si řekli, že peníze jsou energie, tedy něco, co dostáváte odměnou za vaši vykonanou práci. Pokud si přejete získat dlouhodobý a stabilní zdroj peněz, nestačí myslet pouze na peníze jako takové. Mnohem důležitější je uvažovat nad tím, co vy sami chcete a můžete svému okolí nabídnout, jakou práci chcete vykonávat, co vás bude bavit a co vám bude nejen přinášet výdělek, ale bude to zároveň dávat vašemu životu smysl.

Představujte si tedy práci, kterou byste chtěli dělat. To, co prostřednictvím tohoto rituálu dosáhnete, nejsou peníze zadarmo – je to zasloužené ocenění práce, která vás bude naplňovat. Díky tomu, že přeprogramujete své myšlenky z negativních na pozitivní, začne celé vaše okolí včetně vašich potenciálních zaměstnavatelů vnímat vaši hodnotu a schopnosti. Vy se stanete těmi, kdo z energetického hlediska určuje průběh hry. Vy jste tím člověkem, který má co nabídnout, a ostatní vám za vaši vynaloženou energií moc rádi zaplatí. Tak pryč s pesimismem – napořád! Váš vysněný úspěch je totiž pouze otázkou času.

Utrácet nebo šetřit?

Ovšem, získat peníze – to je pouze jedna část celého problému. Nejspíš víte z vlastní zkušenosti, že k bohatství nestačí pouze dobře vydělávat, ale je nezbytné s penězi vhodně zacházet a investovat je odpovědně, jinak se mohou velmi rychle rozkutálet.

Když se řekne odpovědné zacházení s penězi, většinu z nás nejspíš napadne šetření. Obvyklé řešení, které nás napadne, je zkrátka kupovat co nejlevnější věci, využívat různé cenové akce, neoddávat se zbytečnému luxusu a podobně. Něco uvnitř nás však zároveň proti tomuto řešení protestuje, protože tak nějak tušíme, že život není o tom neustále se uskrovňovat, ale že to nejdůležitější jsou zážitky a příjemné věci, které si můžeme dopřát. Jenomže skloubit šetření a užívání si není snadné.

Je ovšem potřeba něco důležitého si uvědomit. Jakmile máte peníze, ať už jich je málo nebo mnoho, ocitáte se najednou na druhé straně barikády. Pro tuto chvíli již nejste člověkem, který nabízí svoji práci, ale jste tím, kdo něčí práci a něčí energii žádá a platí za ně.

A teď se zkuste zamyslet nad tím, komu a za co vlastně platíte, protože nyní jste to vy, kdo drží ve svých rukách kormidlo a ovlivňuje, kudy budou dál plynout energie, jež máte nyní pod kontrolou ve formě peněz. Nejde pouze o to, že vy si něco koupíte a získáte a tím pádem se pro vás celá věc končí. Právě naopak, to, že vydáte za něco peníze je téměř až magickým úkonem, i když ho děláte každodenně, aniž byste si to uvědomovali. Magie spočívá v tom, že máte moc rozhodovat, koho nebo co svými penězi podpoříte, komu věnujete svoji energií. Netýká se to pouze darování peněz na charitu a podobných dobročinných záležitostí, ale i zcela prozaických každodenních nákupů!

Dejte si pozor, kde nakupujete!

Vždy když si zajdete do obchodu nebo vydáte jakoukoliv sumu peněz za cokoliv, tak nejenže získáváte pro sebe nějaké zboží nebo službu, ale zároveň děláte velké rozhodnutí – ke komu bude dál putovat energie, kterou máte pod kontrolou ve formě peněz.
A řekněte, nebyla by škoda nevyužít tuto možnost rozhodování o osudu světa co nejlépe?

Když uděláte nákup v supermarketu, energie v podobě peněz se z vaší kapsy přesune pod kontrolu majitelů daného obchodu. Ti z nich zaplatí své zaměstnance, pronájem prostor, nakoupí zboží k prodeji a tak dále, zbytek je jejich ziskem. Asi si řeknete, že by bylo hezké vědět, co se s energií, kterou jste zaplacením vydali, bude dít dál – ať už ze zvědavosti nebo třeba i z pocitu odpovědnosti.


Určitě jste již slyšeli o firmách, které se ke svým zaměstnancům chovají nehezky a neférově, málo platí a lidé musí pracovat ve špatných podmínkách. Jen málokdo z nás si však takové příběhy dovede dát do souvislostí, a v tom je právě pointa. Jestliže chodíte nakupovat do těch nejlevnějších supermarketů a těšíte se z každé prodejní akce, i kdyby to znamenalo, že se dané zboží prodává pod své výrobní náklady, zbystřete pozornost! Samozřejmě, je to ta nejpřirozenější věc, protože kdo z nás by nechtěl za málo peněz hodně muziky? Ale zamyslete se nad tím, jestli byste chtěli být v roli mizerně placených zaměstnanců dané firmy, kteří navíc musí třeba pracovat v nepříjemných podmínkách, táhnout neplacené přesčasy a podobně. Nejspíš ne. A přesto to mnozí podporujeme naší vlastní energií, zhmotněnou ve formě peněz zkrátka proto, že chceme nakupovat co nejlevněji. To už je k zamyšlení! Svými penězi vlastně živíme neférové jednání, které se tím pádem může rozrůstat a obrátit se proti každému z nás!
Kdy? Třeba příště, když zůstanete bez práce a budete si ji hledat! Esoterické zákony koloběhu energií totiž říkají, že ten, kdo nechce dávat, nic nedostane! Pak se spousta lidí diví, že musí pracovat za mizerný plat, a vůbec je nenapadne, že by to mohlo být v souvislosti s tím, jak se snaží ušetřit každou korunu při nákupech. Nebuďte jedni z nich!

Jak odpovědně nakládat s energií peněz

Až půjdete příště na nákupy nebo budete za cokoliv platit, zkuste si uvědomit, že ve vaší peněžence se neukrývají pouze kousky papíru a kovu, ale ohromné množství nehmotné energie. Peníze jsou ztělesněním části vašeho života a vaší síly. Jejich skutečná hodnota je tedy mnohem větší, než je číslo na nich napsané – cena lidského života je totiž nevyčíslitelná!
Když za něco platíte, uvědomte si, že jste to vy, kdo má sílu. Jak se říká, zákazník je pánem, a platí to i v esoterické rovině – zcela přesně to vystihuje podstatu toku energií.

Každý z nás může dobře vydělávat a každý z nás si může dopřát trochu luxusu a kvality. Ať už tomu věříte nebo ne, ani vy, ani nikdo z vašich blízkých není odkázaný na to, abyste dřeli ve špatných podmínkách za málo peněz, ani na to, abyste si kupovali vždy to nejlevnější zboží.

Jen to chce změnit myšlení a uvědomit si, že peníze jsou jen jiným vyjádřením vaší životní energie – tedy toho nejcennějšího, co v životě máte!

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.