Home - Články - Mystické mlhy Avalonu

Mystické mlhy Avalonu

vloženo 11. 7. 2019
čas čtení: 4 minuty

Mystické mlhy Avalonu

Kdo by neznal romantické legendy o králi Artušovi, kde se z mlh vynořuje bájný Avalon. Staří Keltové považovali tento ostrov za sídlo Bohyně a místo, kam lidé přicházejí zemřít, transformovat se a znovu narodit.

sdílet článek na facebooku

Proč právě Avalon?

Název Avalon, keltsky Avallach, je odvozeno od slova abal, což znamená jablko. Avalon tedy v překladu znamená ostrov jablek. Jablko je v keltské mytologii zasvěceno Bohyni. Králové ho od ní dostávali jakožto symbol posvátného sňatku s Bohyní Matkou. Bylo to v dobách, kdy lidé ještě žili v hlubokém spojení s přírodou. Jablko také představuje obnovený život. Pokud ho rozkrojíme, objeví se tvar připomínající pentagram, snad nejsilnější magický symbol vůbec.

Sídlo kněžek za artušových dob

Od nepaměti na tomto ostrově žily kněžky Bohyně. Nejslavnější z nich byla Morgana Le Fay, sestra krále Artuše. Morgana byla paní mlhy, královnou víl a magie. Když byl král Artuš smrtelně raněn svým nevlastním synem Mordrem, dopravili ho právě na Avalon, aby zde našel místo posledního odpočinku. Podle legend je tam pohřben i se svou manželkou a čeká tam na den, kdy bude povolán zpět, aby našel svatý Grál. I sám kouzelník Merlin, Artušův vychovatel, nakonec sám sebe začaroval do skleněné věže poblíž Avalonu.


Avalonské brány jsou stále otevřeny!

Avalon není jen pouhým příběhem! V Anglii skutečně existuje místo, odkud se na něj dalo vejít. Je to město Glastonbury, jenž se stalo mekkou novodobých pohanů. Dříve byla krajina kolem Glastonbury skutečně plná jezer a močálů. Odtud se nejspíš vzaly mýty o ostrově zahaleném v mlze. I když toto místo vypadá dnes jinak, je to nejoblíbenější poutní místo v Anglii a každoročně se zde koná Festival Bohyně. Proto se tam také nachází překrásný chrám Bohyně, kde je možné meditovat a modlit se.

Avalonská magie


Jedná se o druh ženské magie, kdy je oslavováno ženství jakožto takové a vyznavačky usilují o spojení se s Bohyní a nalezení své vnitřní bohyně. Avalonskou paní můžeme i my požádat o pomoc, zejména při neplodnosti nebo gynekologických problémech. Stačí zavolat: „Vznešená paní avalonská, pokorně tě prosím o pomoc s....“ A pak už jen čekat na výsledek.

Pokud budete mít někdy chuť, můžete se i vy zajet podívat do krajiny Bohyně, nebo ji třeba jen o něco poprosit.

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.