Home - Články - Lunární cyklus

Lunární cyklus

vloženo 6. 7. 2023
čas čtení: 5 minut

Lunární cyklus

Většina smrtelníků dobře zná sluneční znamení, v němž se narodili. Málokdo však upíná zrak k planetě, která nás na obloze provází noc co noc. Přitom Luna ovlivňuje náš organismus stejně jako mořský příliv a odliv. A je pomocníkem, na jakého bychom neměli zapomínat.

sdílet článek na facebooku

Jistě jste si sami všimli, jak se v průběhu měsíce mění naše psychické naladění, kvalita spánku i fyzická kondice. Vysvětlení je jednoduché. To vše ovlivňují jednotlivé fáze měsíce. Znalost lunárního kalendáře a jeho jednotlivých cyklů vám pomůže lépe zvládnout každodenní běh událostí, usnadní rozhodování a poradí se správným naplánováním důležitých aktivit. Lépe také porozumíte svému nitru a vyhnete se zbytečným komplikacím. A to stojí za pokus, nemyslíte?

Je důležité, zda Měsíc ubývá, či dorůstá, nachází se v novoluní nebo úplňku. Zároveň je potřeba sledovat, v jakém znamení se Luna právě nachází. Podle toho se rozlišuje síla stoupající a síla klesající, která má vliv jak na náš organismus, tak na stav přírody celkově. Znamením zvěrokruhu od zimního slunovratu do letního slunovratu je přisouzena stoupající síla, tj. Střelec, Kozoroh, Vodnář, Ryby, Beran a Býk, částečně také znamení Blížence. Je to období rozkvětu a síly, v přírodě symbolizuje šťávu. Ovoce, zelenina i byliny jsou v této době nechutnější a nejzdravější. Klesající síla odkazuje na znamení zvěrokruhu druhé poloviny roku, tj. Blíženec, Rak, Lev, Panna, Váhy, Štír a částečně Střelec. Symbolizuje dobu sklizně, odpočinku, ale i začátek nové setby. V každém znamení se Měsíc zdržuje dva, až dva a půl dne.


Cyklus měsíčních proměň začíná novoluním. V kalendáři je značeno černým kolečkem a na obloze v tuto dobu Měsíc není vidět. Stojí totiž mezi Sluncem a Zemí ve stejné linii a jeho osvětlená polokoule směřuje od Země. Stejně černá je také naše psychika. Bojujeme s pesimismem, agresivitou, zhoršuje se zdravotní stav i kondice. Organismus je náchylnější k nejrůznějším onemocněním, stávající nemoci se během novoluní zhoršují. V denním režimu je třeba zvýšené opatrnosti, hrozí riziko úrazů i např. havárií v dopravě. Je vhodné věnovat se aktivitám, které nám pomáhají k růstu. Novoluní je skvělým startem pro změnu životního stylu a zbavování se nejrůznějších berliček, jako je např. kouření, nadměrná konzumace alkoholu i citová závislost. S novým začátkem se mnohem lépe sžijete.

Přibývající fáze od srpku, přes první čtvrť až po dorůstající Měsíc končící úplňkem je charakteristická nabýváním. V tomto cyklu se znásobuje vše, co tělu dodáváme. Pro notorické dietáře je tedy rada jasná, hlídat jídelníček a rozhodně to s konzumací kalorií nepřehánět. Tělo má tendenci zadržovat vodu a odpadní látky. Dorůstající fáze měsíce není vhodná pro operace a následné léčení, zhoršuje se hojení ran. Je třeba soustředit se na pozitivní věci, více odpočívat, regenerovat duševní i fyzickou schránku. V tomto cyklu je výhodná návštěva kadeřníka, vlasy vydrží déle obarvené, déle si udržíme i nové opálení, či vybělený chrup. Vlasový zábal nebo pleťová maska se rychle absorbují a dodají tělu maximum potřebných látek.


Úplněk je bez pochyb jediným cyklem, k němuž upínají oči i lidé, kteří si lunárního kalendáře ve zbývajících dnech nevšimnou. V kalendáři se značí jako nevybarvené nebo bílé kolečko. Plně zářící Luna se nejvíce podepisuje na psychice. Časté jsou změny nálad, nekvalitní spánek nebo velmi bohaté sny až náměsíčnost. Ve fázi úplňku není dobré činit zásadní rozhodnutí, protože emoce mohou zastínit racionální uvažování. Doporučuje se naopak sběr bylin, které mají největší léčivou sílu. Během úplňku se také rodí nejvíce dětí.

Čtvrtým cyklem putování Měsíce je ubývající fáze. V této době je výhodné plánovat všechny aktivity, které naše tělo oslabují nebo něčeho zbavují. Platí to pro operace, trhání zubů, očkování i kosmetické zákroky. Jistě jste si všimli, že někdy vám pedikúra nebo depilace vydrží mnohem déle, než je zvykem. V domácnosti je to ideální doba pro generální úklid. Na zahradě bychom se měli věnovat sázení. Potěšující zprávou je také to, že si na talíř můžeme naložit bohatší porci, protože tělo nemá tendence tloustnout.

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.